Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Att möta våren i Madrid

Ibland blir det inte som man tänkt sig, speciellt inte om man hade för avsikt att njuta av vårvärme och ett vårfagert Madrid. Maj brukar vara ungefär som vi har det nu i Stockholm, sol och varmt, men i år fick de århundradets sämsta vår. Så sa madridborna i alla fall.

Temperaturen låg runt 11-15 ° och nästan varje dag så regnade det. Uteserveringarna hade gett upp och ställt undan sina stolar.

Men är man nu i Madrid så kan man ju inte hänga läpp bara för lite kyla och regn. Fast lite snopet var det att höra att där hemma sken solen och var sommarvärme.

Kändes lite överdrivet att spola gatorna med mer vatten, de blev så spolade ändå. Och vi som fick höra,  då vi kom, att det var vattenbrist i Madrid, inte på det som kom från ovan i alla fall.

Man får se det lite positivt, av första dagens trängsel på gatorna var det inte så mycket av under regnskurarna, då var det betydligt glesare med folk.

Solkräm och solglasögon fick stanna på hotellrummet och paraply och regnjacka var det som gällde. En duktig turist ger inte upp för lite väta.

Det rosa loppet till förmån för bröstcancer gick av stapeln nu när vi var där, lite kul för när vi var i Florence så blev hela den staden rosa en dag och nu även likaså i Madrid. Här var det en lite blötare tillställning.

Alla verkade ta det med glädje ändå.

Inlagt 2016-05-14 07:44 | Läst 2910 ggr. | Permalink
Väldigt tjusig förstabild där regnet gör stämningen.
Svar från Margareta Cortés 2016-05-16 13:10
Tack Stefan!
Regn skapar fina blänk, bara lite svårt att fota när man ska balansera ett paraply också.
Härliga regnbilder! jag tycker att just regnbilder är lite speciellt, just kanske för att de inte är lika vanliga som vackert-väder-bilder. Men det kan också bli så fint blänk som i dina bilder.
Svar från Margareta Cortés 2016-05-16 13:11
Tack Lena!
Instämmer med dig, blir fina blänk då men besvärligt med paraply och en våt kamera.
På trods af regnen har du fået nogle fine billeder.
//Erik//
Svar från Margareta Cortés 2016-05-16 13:12
Tack Erik!
Det var lite underligt med ljuset, för trots att det var regn och rusk så var det ovanligt ljust.
Vilka härliga regnbilder Det är vackert med regnblöta gator och gränder Snyggt fotat Ha en skön pingst : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2016-05-16 13:12
Tack Gert!
Blänket i dessa regnvåta gator blir ofta bra.
Verkligen inte det varma soliga Madrid man brukar förvänta sig att få se i bilder, men det är ju roligt att se "andra" sidan" av Madrid också. Blir en annan upplevelse tycker jag!
Svar från Margareta Cortés 2016-05-16 13:13
Tack Mikael!
Lite annorlunda Madrid, men allt fanns där att se även om det var lite väl kallt och blött.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg