Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Fågelparken

Fågelparken i Kuala Lumpur var stor och det var väldigt mycket fåglar där. Den här påfågeln låg och vilade sig lite. Var inte ett dugg imponerad över att den fick besök.Great Argus Pheasant.

Den här som såg lite mer ut som de påfåglar jag sett tidigare, stoltserade sig och visade upp hela sin praktfulla stjärt. Nu var han lite luggsliten längst ut i fjädrarna så det verkade inte som om honorna blev så imponerade över honom.Indian Blue Peafowl

Fast då kan man ju skria lite och försöka dra till sig deras uppmärksamhet, tyvärr var det bara ett gäng turister som blev imponerade den här gången. Jag tackade för uppvisningen och gick vidare.

träffade på något som jag trodde var en vanlig tupp, men en skylt upplyste mig om att det var en Red Junglefowl. Röd djungelhöna på svenska och är en art av fälthöns från vilken tamhönsen härstammar.

Diamond Dove.

Klart man blir törstig i den här värmen.

Ibland är det lite svårt att tro att man går i en inhägnad fågelpark, för ofta var et uppbyggt för att se så naturligt ut som möjligt. 

Ett fotbad kan väl svalka lite i värmen.Yellow-billed Stork

Den som lyser mest i den fågelsamlingen är den här röda...Scarlet Ibis.

...som håller på med sin morgontvätt.

Den verkar ha en riktig gummihals.

Den här fågeln fick mig att tänka på de masker med lång näsa som man kan se i Venedig.

Bäcken från andra hållet.

På håll såg den här ut som en staty, men den statyn rörde på sig.

Fast en närbild bjöd den på.

Den här storken ser hela tiden lite ledsen eller skamsen ut. Blicken påminner om labradoren som jag hade, speciellt då hon hade gjort något hon inte fick.

-Ville du något?

Brovakterna är på plats.

Man kunde komma ganska nära för att fotografera och filma.

-Duger det här leendet?

En del fåglar flyttade inte på sig förrän men kom riktigt nära och ibland inte ens då.

Parken är verkligen stor så det kommer mera.

Inlagt 2016-05-12 22:09 | Läst 2298 ggr. | Permalink
Många härliga och roliga fågelbilder. Gillar den första på duvan. Vilken blick storken hade. Jag tycker aldrig att man ser just det där lite skamsna uttrycket i blicken på fåglar. Den är ju riktigt söt för att vara en stork :-)
Hälsningar Lena
Trevliga och roliga fågelbilder den röda fågeln och Tuppen och den vita med svart huvud är fina Snyggt fotat Ha en skön helg : ) // Gert



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg