Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

China Town i KL

Det verkar som om alla städer av aktning har sin Chinatown, så var det även i Kuala Lumpur. Klart vi måste dit och titta. Vi hoppade på GO KL-bussens blå linje och när det ändå var bussbyte så passde vi på att ta en sväng i Chinatown. 

Kasturi Walk har en pampig utformning och här kan man möta folk från hela världen, vi hörde även en del svenska röster i folkvimlet.

Nu är det väl inte för att träffa folk som man drar sig dit utan det är det rika utbudet av varor till låga priser. Vad man inte behöver möta är motorcyklar. Vet inte vad det är med skyltar men jag verkar dras till dem med min kamera.

Fina gamla hus är det på den här gatan.

Till skillnad mot omgivningens hus.

Här finns också en gammal byggnad som har sitt ursprung från 1888 fast då var den en sk. wet market som sålde fisk och skaldjur, grönsaker, kött och lite annat också. Den kallades då för Central Market men har fått namnet Kultur Bazaar.

Fast den nuvarande byggnaden är från 1936 och är byggd i art deco-stil och det var nära att den revs på 80-talet. Tack och lov så ingrep den malaysiska Heritage Trust och räddade byggnaden från rivning.

Här inne är det svalt och skönt att strosa omkring och det finns ett rikt utbud av alla de varor man hittar på marknaderna.

Vill du ha en liten souvenir som berättar att du älskar KL så går det bra för en rimlig penning.

 Varför inte en kylskåpsmagnet för en tia.

Eller ska vi slå till på ett par flipflop.

Bling bling är det gott om.

För att inte tala om klockor.

Inte är de dyra heller. Ungefär 120 skr för en klocka är väl ungefär vad batteriet kostar.

Vinkande katter finns det gott om.

Köpa tre och få en gratis lockar visst en del.

Det finns även de traditionella utemarknaderna här i Chinatown, men de startar först när mörkret faller, så dessa tar vi en annan gång. Nu återvänder vi till vår buss för nya upptäckter.


Inlagt 2016-05-05 10:05 | Läst 2219 ggr. | Permalink
Gillar de gamla husen du visar. Tur att några finns kvar i alla fall och att den fina marknaden fick vara kvar. jag är nog mer förtjust i grönsaker, frukt och allsköns mat än just prylar men jag tror att ni kommer att leverera mer av den varan. Det borde ju finnas även i KL.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2016-05-06 09:37
Tack Lena!
Det är bra att de sparat lite av det gamla.
Fanns några grönsaksmarknader också, men jag har så många bilder på sådana och de här var inte så spännande så där blev det inte många bilder.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg