Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Roligt i kön.

För ovanlighetens skull så skulle jag ut och flyga 😉 och har man ögonen öppna så kan man få sig ett gott skratt även i kön till säkerhetskontrollen. Nu får man inte fotografera vid säkerhetskontrollen, så ni får nöja er med min berättelse med ord och använda fantasin.

I kön bredvid mig var det en ung man, runt 20-25 årsåldern, där säkerhetskontrollanten ville att han skulle ta av sig skorna. De verkade ha lite språkproblem men med engelska och gester försökte de förklara att han skulle ställa sina skor i en sådan låda som de har till att lägga prylarna på bandet. Personalen ställde lådan på en bänk och visade att han kunde sätta sig där bredvid och ta av skorna och sedan placera dessa i lådan.

Killen ser lite förbryllad ut, men efter lite funderingar kliver han upp och ställer sig i lådan uppe på bänken. Där står han och ser glad ut, han har ju förstått instruktionerna. Det ser lite lustigt ut med en ung man uppe på bänken, ståendes i nästan givakt. Säkerhetskillen får då syn på killen på bänken i lådan och har väldigt svårt att hålla sig för skratt. Försöker igen att förklara att det är bara skorna som ska i lådan och visar på platsen bredvid på bänken, där kan du sitta och ta av dig dem. Killen ser ut att förstå galloppen och hoppar glatt upp på bänken bredvid lådan, nu kan inte säkerhetskillen hålla sig för skratt längre, skrattande lyckas han förklara att det är bara skorna som ska i lådan. Killen tar av sig skorna och får upp lådan på bandet. Han gjorde nog säkerhetspersonalens dag och de resenärer som inte observerat den unge mannen stående i sin låda på bänken såg lite förundrade ut över att all personal var så glada och hade ytterst svårt att hålla sig för skratt. Det fnittrades hejdlöst, dessutom så fick de i personalen som inte sett vad som hänt, historien återberättad. Det var nog den gladaste passering genom Arlandas säkerhetskontroll som jag haft.

Efter den lite skojiga starten så kan det väl bara bli en bra resa.

Vi hittar våra platser.

Men är det bara vatten som serveras på den här resan.

Får ta och roa mig med en film då. Sådan tur att de hade två svenska filmer som jag inte sett innan. En man som heter Ove hade jag ju tänkt gå och se, men det hade inte blivit av.

   

Vi hade tur, vi fick mat. Börjar med en soppa.

Huvudrätten på kyckling var god. Skål!

Ska det vara lite mer vin?

Avslutar med lite ost och Jailhouse Rock.

Den där var inte min!

Efter en behaglig flygning landar vi i ett land där palmerna vajar i värmen.

Inlagt 2016-04-30 18:50 | Läst 5952 ggr. | Permalink
Kul historia, hade jag velat se!
Svar från Margareta Cortés 2016-05-01 22:19
Tack Catharina!
Lite synd att man inte får fota där, men jag hade nog inte hunnit få upp kameran ändå.
Kul historia. Det händer nog lite av varje på flygplatser
Marianne
Svar från Margareta Cortés 2016-05-01 22:20
Tack Marianne!
De får nog se en hel del där.
Vilken underbar historia. Jag berättade för sambon och han skrattade gott. Vi reser trots allt så pass ofta att ingen av oss hade svårt att se denna scen, även om du inte fick ta bilder.
Det ser aldrig ut som på dina bilder när vi flyger, men det handlar ju om hur mycket man är beredd att betala. Ser fram emot att få lite klarhet i var ni hamnade denna gång. Palmer brukar aldrig vara fel.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2016-05-01 22:23
Tack Lena!
Personalen tyckte att det var så kul, men kul var också att se de undrande passagerarna som inte hade sett händelsen, men de såg ju den skrattande personalen.
Det gäller att passa på då flygbolagen har specialpriser och ibland hamnar vi på resmål som vi inte hade tänkt på innan. Kul det också. Men kan inte klaga på flygresan, den var behaglig.
Finns nu svar på din undran om resmålet. Det var varmt så det räckte till där.
Måste ha varit fantastiskt att få se den där scenen i säkerhetskontrollen. Ibland undrar man hur folk tänker, men men...
Måste säga att flygresan ser ut att ha varit allt annat än dålig. God mat och film och gott om plats.
Ha det bra!
Svar från Margareta Cortés 2016-05-01 22:24
Tack Mikael!
En ovanligt glad passering genom säkerhetskontrollen.
Kan inte klaga på flygresan, den var behaglig.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg