Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Fina hus och lite till.

Gator på olika nivåer.

Ett vackert grönt hus.

Mittemot det grön finns det här svarta huset.

Vägen till höger om det svarta huset är så brant så den har stängts av för biltrafik.

När parkeringsplatserna inte räcker till gräver man ur källarvåningarna och gör garage.

Såg att det inte bara fanns tvättinrättningar för kläder i San Francisco, det fanns även hundtvätteri. Här kunde man lämna in sin mindre rena hund och hämta ut den rentvättad.

Kommer inte matte snart!

Allt i stan är inte vackert. Ska man byta lysrör så...

...gäller det att hålla i brallorna.

Även när man går på stan kan det vara bra att ha ett rejält tag i byxan.

Prylförsäljning.  

Tvätt på tork.     

Inlagt 2016-03-31 11:07 | Läst 5804 ggr. | Permalink
Kul att titta! Det var femtio år sen jag var i stan. Då var det färre höghus men väldigt mycket elledningar på trästolpar. "Rika" USA hade inte råd att lägga ledningarna i gatan. Dom där ledningarna var i vägen om man ville fota.

Apropå ledningar: Det finns ledningar som skulle passa trådbussar lite här o var. På första fotot kommer ett fordon ut ur tunneln. Det går på el men verkar snarare vara sopbil än buss. Vad använder dom ledningarna till?
Svar från Margareta Cortés 2016-03-31 14:25
Hade varit kul att se SF för femtio år sedan, men då var utlander Finland för mig. 😎
Det som ser ut som en sopbil är en trådbuss, fanns en hel del trådbussar och även vanliga spårvagnar, förutom Cabel cars.
Många höghus, men inte så många som man kan tro ändå.
Intressanta bilder. Igenkänning...San Fransisco är en fin stad. Fick dock höra av en bekant som bor där sen flera år tillbaka att staden är dålig på att ta hand om hemlösa. Många hemlösa och manga hemlösa med mentalproblem enligt honom. Känns som dina bilder visar lite av det oxå
Svar från Margareta Cortés 2016-03-31 15:54
Tack för din kommentar Annelie!
Det lite lustiga var att under vardagarna såg vi inga eller mycket få tiggare eller hemlösa, men på helgen, lördag och söndag, var det många.
Den första bilden ser ju inte riktigt rätt ut, men jag kan kanske förstå vad jag ser. Annars är det nog tvättinrättningen för hundar som jag fastnar för mest i denna kollektion. De ser ut att stå lösa tillsammans innanför glaset. De måste gilla att vara där för det ser helt lugnt ut. Eller så är det för att inga ägare är med....då brukar det lugna ner sej.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2016-04-01 14:11
Håller med om att det ser märkligt ut i första bilden, men jag lovar det är inget aprilskämt eller Photoshoppat.
Hundrana på tvätten verkade villa varandra, de hade nog varit där förr.
Spännande myllrande miljö och väldigt kul att få se så mycket av den staden i dina blogginlägg...(SF är också en stad som jag funderar på att besöka nu när mina grabbar växt upp och det blir lite pengar över...och nu när SAS kör Sthlm-SF).
Översta bilden känns hur märklig som helst. Men jag gillar alla spännande byggnader och kul när allt inte måste passa in i kvarteret enligt svenskt tänk...när inte ens färgen på fasaden får avvika.
Svar från Margareta Cortés 2016-04-01 14:13
Tack Lena!
Inget dumt val att besöka SF, jag gillade den staden trotts alla backar.
Som jag sa till Lena H. saå var det så det såg ut.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg