Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Så det kan bli.

Vi hamnar på Steiner Street och kommer ihåg att på den gatan ligger några hus som kallas för Painted Ladies och lär vara kända från TV-serien Full House. Jag har visserligen inte sett det programmet men om husen är så omtalade så är det säkert sevärda så eftersom vi nu är på den gatan där de ska finnas, så går vi dit. Så vi går och går för gatorna i San Francisco är låååånga, mycket långa.

Vi går i ömsom regn och ömsom sol, och vi går och går för gatorna är inte bara långa, de är backiga också.

Ibland är det regn.

En del tycker det är kallt.

 Ibland blir det uppehåll.

Då kan det vara problem med att fälla ihop sitt paraply.

Vi traskar på.

Ibland var det så branta backar så trottoaren förvandlades till trappor.

En del hade det jobbigt i trapporna och måste stanna och vila.

Jobbigt att kila ner och handla också, får hoppas att hon inte glömde något.

Men vi var inte framme än.

Utan vi gick och gick.

Vi kommer förbi BoomBoom Room och den berömda graffittiväggen.

Kommer till lite torghandel.

Stannar inte där utan traskar vidare.

Ser en färgglad mur.

När vi kommer till korsningen Steiner/Fulton är vi nästan framme.

Så har vi äntligen kommit fram till platsen där The Paited Ladies ska finnas.

Men vilka hus kan det vara som är de berömda husen? Nog borde det vara de här rikt dekorerade husen, synd bara att en av dem är under renovering.

Fin ängel har de framför det huset som kompensation.

Painted Ladies är en term i  amerikansk arkitektur  som används för viktorianska och edwardianska  hus och byggnader målade i tre eller flera färger som förskönar eller förbättrar sina arkitektoniska detaljer och de mest berömda är dessa som ligger mittemot Alamon Square.

Jag tar en del bilder på de hus som jag tror är de berömda Painted Ladies och för säkerhetsskull tar jag en bild på den raden av hus som ligger lite längre upp på gatan. Kan ju vara kul att ha.

Det var ju tur det, för när jag kollade i guideboken sedan så är det just de husen som är de berömda och som är med i TV-serien. Så kan det gå om man inte är helt påläst.

Inlagt 2016-03-05 08:14 | Läst 2638 ggr. | Permalink
Väldigt fina gatubilder, särskilt trean och fyran. Trean, har du gjort den sv/v och lagt på färg selektivt?/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2016-03-05 15:28
Tack Björn!
Duar så rätt, jag lekte lite med den bilden, lät lite färger vara kvar och tog bort färgen i resten.
När jag är i större städer så väljer jag att alltid promenera. Jag kan gå omkring hela dagar i mil efter mil. Man ser mest då tycker jag. Grejen är inte att se så mycket som möjligt utan mer att se och känna in där man verkligen är. Med några täta depå stopp så orkar man mer än vad man tror. Jag är helt säker på att jag skulle stortrivas i denna stad. Vilka hus och vilka fasader, ögongodis för mig.
Svar från Margareta Cortés 2016-03-05 15:31
Tack Ingemar!
Du beskriver det precis så som det är, promenera runt och känna in stan. Man ser mer och för mer känsla så. Nu när jag också kan gå ordentligt och har tränat så jag dessutom orkar gå länge så är det härligt att traska omkring. Minns när jag var i Prag innan fotreparationen, då var det inte roligt när kroppen gav upp men jag ville mer. Nu är det en fröjd att gå hå. Här i SF gick vi i timmar. Backe upp och backe ner.
Vilka fina bilder med branta backar och vackra hus det måste vara jobbigt att fickparkera på de backarna Sista bilden det är ju vackra hus de berömda Ha en trevlig helg : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2016-03-07 11:57
Tack Gert!
Jag vill nog helst inte köra bil alls i dan staden.
Det fanns många fina hus där.
Mycket intressanta bilder men det är nog ingen stad för mig. Skulle nog tröttna på alla backar. Skulle det inte vara lättare att gå utanför trappan än på den. Tycker trappor är väldigt jobbiga, alltid är dom proposionerade så att man måste ta en massa halvsteg också, eller långa steg. Fina hus och bilar. Det gäller att dra i handbromsen.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2016-03-07 13:35
Tack Sten!
Det var så brant i dessa backar så det var både lättare och skönare att ta trapporna. Då fick man sätta ner foten platt istället för i vinklat läge. Åtminstone tyckte mina fötter det, trots att det blev lite trippande gång.
Nu är jag trött trött som har gått så långt denna sena kväll men det var värt varje fotsteg
för jag gillar som du vet det där med arkitektur.
Häftiga hus är det faktiskt.
Inte sett dem i heller på TV.
Sov gott må väl.
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2016-03-07 13:38
Tack Gun-Inger!
Det var kul att se de berömda husen trots att jag inte kände igen dem från TV och även tur att jag slängde iväg en bild på det som jag inte tyckte var något berömt.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg