The Distinguished Gentleman's Ride.
Motorcyklisterna som vi träffade på i mitt förra blogginlägg var inte vilket motorcykelgäng som helst. Det upptäckte vi när vi sedan hade promenerat ner till stan igen och slumpen gjorde att vi kom till samma torg som dessa cyklister hade som samlingspunkt. Just när vi kom dit så kom det 215 st. och började parkera sina hojar där.
Klart att jag stannade upp för att beundra dessa stiliga herrar, för så gott som alla var så snyggt klädda.
Fanns en del tjusiga damer med också.
Och ställer gärna upp för en bild också.
Hela evenemanget är till för att samla in pengar till prostatacancerforskningen och arrangeras i en mängd länder, även i Sverige.
När vi hade beskådat dessa stiliga herrar (även damer förstås) slank vi in till saluhallen.
En trappa upp där kan man avnjuta en god måltid i lite enklare former. tyvärr så har det blivit lite trendigt och dyrt där.
Men att gå runt och titta på alla läckerheter kostar inget.
Här uppe finns också en kockskola där man som amatör kan få lära sig av duktiga kockar. En kock står och visar.
och eleverna jobbar på vid sina bänkar.
En trappa ner har vi den traditionella saluhallen med alla läckerheter.
Massor med grönsaker och frukt.
Försöka bestämma sig för vilken ost man ska köpa.
Välja bland alla delikatesser är inte heller så lätt när det finns så mycket gott.
...så har vi köttet, de här stora köttbitarna serveras på nästan alla restauranger i Florens. Bistecca Alla Fiorentina, en signatur rätt i Florens. Det är en stor t-bone stek som är tillagad över ved eller kol och ska serveras blodig.
Historien bakom den här rätten är lika gammal som staden själv. Det sägs att under Medici familjens tid, så under Festa Di San Lorenzo (ett firande av ett helgon som inträffar den 10 Augusti) delade Medici familjen ut köttbitar till Florens befolkning på piazzorna. En engelsk köpman var under den här tiden på besök i Florens och frågade efter “beef steak” på piazzorna och pekade på köttet, det här ordet var dock för svårt för italienarna att uttalad, så tillslut tillkom ordet bistecca. Sedan dess har den här rätten blivit en av de viktigaste rätterna inom de toskanska köket.
En äkta bistecca kommer ifrån Chianinakossan, en stor vit ko som lever i Val di Chiana regionen. Köttet ska som sagt tillagas blodigt, gillar du inte blodigt kött så har du två möjligheter; prova att äta den blodig eller beställa en annan rätt. De flesta restauranger vägrar nämligen att tillaga köttet mer och hävdar att det förstör köttet.
Vet inte om det framgår av bilden, men köttbiten är enorm och jag tittade med förundran på de som tagit in denna rätt och även åt upp allt.
Till sist...
Ha det fint!
//Micke
Den mannen poserade villigt, jag har även bild där han ler, men tyckte att han passade bättre i den här minen.
Det var en trevlig samling människor i det gänget.
Ock saluhallen gick inte av för hackor.
Det var kul människor och fint klädda var de också.
Mycket gott i den saluhallen.
Hälsningar Lena
Det var kul att vi hade sådan tur att komma dit samtidigt som detta gäng anlände, så den först då vi lämnade operan och så dök de upp där.
Saluhallen höll vi på att missa, sökte den dagen innan och hittade inte. Måste ha gått förbi flera gånger utan att upptäcka skylten. Tur att vi fick se även den.
i saluhallen hade man kunnat tillbringa hela dagen.
Där skulle man vilja äta lunch.
Ha det fint
Bob
Men fin och god mat hade de.
Där fick du mysiga bilder på motorcyklisterna.
Jag har så svårt för att se bilder på rått kött.
Dina går an men på morgonen i tidningen när
jag äter frukost fy för.
Ha bra söndag
Sov gott
Gun-Inger
Ungefär så som florens var, omväxlande.
Motorcyklisterna var härliga och rått kött var svårt att undvika där, den rätten serverades så gott som överallt och köttet visades gärna upp.