Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Skaill House - Orkney

Efter att ha tittat på Skara Brae kan man ströva runt i landskapet eller välja att besöka Skaill House, eller varför inte välja båda delarna.

En solig promenad på stranden kan inte var fel.

Vi drar oss bort mot det stora huset, Skaill House. Namnet "Skaill" är fornnordiska för hallen och de flesta gårdar norr och söder om Bay of Skaill har nordiska namn.

Vi går in och blir välkomnade av en trevlig värdinna som även ger oss en beskrivning av huset på svenska. Först kommer vi till matsalen.

Kikar in i biblioteket.

Spännande med ett dolt utrymme i bokhyllan.

Är man barn, eller bara lite barnslig, så kan man passa på att leta vikingar. Det ska finnas sex stycken som är på rymmen. 

I lönnfacket i bokhyllan hittar jag en av rymlingarna. 

Sedan hittar jag två till, men jag vet inte vad de heter för de liknar inte någon av de på planschen.               .

Vi fortsätter till de andra rummen.

Här har vi kommit till biskopens sovrum. Sängen med sänghimmel har tillhört biskop George Graham som var biskop i S:t Magnus katedral. Fast det är inte sängen som är det intressanta i det här rummet utan Breckness privilegiebrevskåp. Enligt familjetraditionen så ska den andre lairden snidat detta skåp med sin fickkniv. Fast som det ofta är med sägner så är det inte helt sant för skåpet ska ha tillverkats redan under den första halvan av 1600-talet. Långt före den första lairdens tid.

Fast nu vill vi gå ut igen och njuta av det vackra vädret.

Det här är inte bara ett hus som man visar upp för turister utan här är en levande landsbygd också.

Inlagt 2015-07-21 09:29 | Läst 5507 ggr. | Permalink
Det är verkligen ett speciellt landskap där. Det ser ogästvänligt ut samtidigt som blicken börjar söka och vill se mer av det.
Fotot med tvätten gillar jag! Av någon anledning brukar min kameralins gärna dras mot tvätt på tork. Inte i svenska villaträdgårdar, men när jag är på resa utomlands. Det är något speciellt med en tvättlina bland husen. Lite Lady & Lufsen-känsla.
Svar från Margareta Cortés 2015-07-22 08:38
Tack Erik!
Naturen och landskapet på Orkney var fascinerande. Kargt men vackert och fyllt av får och kor.
Tvätt har en märklig förmåga att dra till sig min kameralins också. Har ett helt album i hårddisken med tvätt från olika länder. Lite mysigare med tvätt på lina än att öppna torktumlaren.
Speciellt landskap som Erik säger men också den speciella "engelska" byggnadsstilen. Tänker dels på de omålade stenfasaderna och alla gavlar som liksom byggs upp över taknivån. Tycker inte husexteriörerna är särskilt vackra eller inbjudande, det är däremot ofta interiörerna. Trevlig serie som visar just landskap och hus, exteriörer såväl som interiörer!/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2015-07-22 09:03
Tack Björn!
Byggnadsstilen är lite olika den vi har här, såg att många hus inte har det överhäng från taket som vi har på våra husgavlar. Taket går kant i kant med väggen. Inget att söka skydd under då det regnar. ;)
Jag gillar linjerna som finns i dina första landskapsbilder. Trevliga interiörbilder också, gedigna möbler i trä blir jag lätt lite impad av.
Svar från Margareta Cortés 2015-07-22 09:24
Tack Ingemar!
Det är ett fascinerande landskap på den ön.
Tredje bilden med murarna fastnar jag för direkt och precis som Erik gillar jag bilden med tvätten.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2015-07-22 09:26
Tack Lena!
Landskapet med alla dess vackra stenmurar och gärdesgårdar var något som var lite speciellt på den här ön. De drog ögat till sig.
Vackra landskapsbilder Gillar det stora fina gården och alla snygga stengärden Ha det skönt : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2015-07-22 09:26
Tack Gert!
Det är vackert där.
Vackert säreget landskap du visar igen...och bilden med tvätten gillar även jag lite extra.
Och vilka bokhyllor!!!! Och ska man ha bokhyllor så ska det ju va med lönnfack....kastades bak i tiden mot Enid Blytons böcker om Fem och Kitty...sådant jag läst i flera år själv och för mina barn... :) Där fanns det hemliga gångar och lönnfack...
Svar från Margareta Cortés 2015-07-22 09:28
Tack Lena!
Jag får ta och bygga om vår bokhylla här hemma, för det är ju klart man måste ha ett lönnfack. Helst en hel lönndörr förstås. Tvättbilder kan jag inte låta bli att ta.
Är där inga träd alls i dessa trakter.
En intressant blogg i text och bild.
Härligt få vara med på din resa.
///Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2015-07-25 18:55
Tack Gun-Inger!
Jo lite träd fanns det, om du kikar i dagens inlägg så ser du att det är lite av dem.
Gun-Inger Arvidsson 2015-07-25 22:28
Det skall jag
gia



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg