Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Mot Agra

I dag styr vi kosan mot Agra. Det är ingen viloresa vi är ute på så vi startar tidigt och är uppe före tuppen. Det är en samling lite yrvakna som kommer ner till frukost; känns som om tidsomställningen sitter kvar i kroppen. Vi kommer iväg innan den värst morgonrusningen börjat i Delhi och nu ska vi upp på den nya och även privata betalvägen som leder mot Agra.

Det är ett cementföretag som anlagt vägen. De som bor utefter vägen blev glada då de fick höra om att vägen skulle byggas för nu tänkte de att de skulle öppna lite försäljningsställen till alla som skulle köra där, men de blev ganska besvikna när vägen var klar för den är kantad med taggtråd och ingen får vare sig stanna för inköp eller ha några bodar där. Men vad bryr sig indier om förbud, för trots att det var förbjudet att både korsa vägen och vistas där så var det fullt med folk som tog sig upp dit. En del liftade och andra bara skulle korsa vägen.

                                                      

När vi startar dagens färd är det fortfarande mörkt och när det börjar dagas så hänger diset tungt över nejden och alla tegelbruk som vi åker förbi.

Men eftersom tiden går så ser det ut att bli lite klarare väder. Vi håller tummarna för att Agra inte ligger insvept i ett töcken.

Vi stannar för en bensträckare och ser att fåglarna redan är i full gång.

Inte bara fåglarna är på alerten där vi stannat utan hundarna kommer för att kolla om vi har något att bjuda på. De är väldigt nyfikna på min kamera.

Här får jag också se att det som vår guide berättade om att det är fint med en Volvo här, så fint så att man skriver VOLVO med stora bokstäver på bakrutan på bussarna, spelar ingen om det är en Volvo eller ej.

Så kommer vi fram till Agra. Där är det full rulle.

Tyvärr har vi ingen tid för att strosa runt på de livliga gatorna och bekanta oss med folket där, men jag försöker fånga lite av folklivet från bussen. Den kan inte köra så fort här så lite bilder blir det, även om de inte blir så skarpa så ser man hur där är.

Tar några av de bilderna här och det kommer nog fler i nästa inlägg.

Inlagt 2015-03-27 11:11 | Läst 5329 ggr. | Permalink
Vilka fina bilder och mycket att se på också kaja som här hemma Gillar bäst hundbilder för de är så fina Ha en skön helg : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2015-03-27 18:03
Tack Gert!
Hundarna var många och nyfikna av sig, här ville de helst komma helt in i min lins. Fick backa för att kunna fota.
Jag gillar din första bild med diset och skorstenen bäst. Det ser ut som att den sticker upp mitt ur ingenting. Makalöst så spartanskt stora delar av världens folk fortfarande lever.
Svar från Margareta Cortés 2015-03-27 18:04
Tack Ingemar!
Jag hade velat få gå runt i dessa kvarter med kameran men det ansåg inte säkert så det fick bli gatufoto från bussen.
Jag känner igen det med att behöva gå upp mycket tidigt på en sådan resa. Man skulle hålla en liten semester när vi kom hem igen för att vila :-)
Trots villkoran, du fick några fina blleder.
Det kan vara så att busschaufförer kan latin :-) ?
Volvo är latin för "jag rullar" och på engelska "I roll".
Hälsningar från Erik / DK
(Volvo ägare)
Svar från Margareta Cortés 2015-03-28 12:38
Jo den tidiga morgonen behövdes för att komma fram i tid.
Tur att et var trångt och att ingen kunde köra fort i Agra.
Kan vara så att din teori stämmer men det berättades att Volvobussar låg högt i kurs där.
Hej,fantastiskt roligt och lärorikt att följa med dej på resor runt om i världen.Bra bilder .Tacksam för du behandlat bilderna så sparsamt,ökar trovärdigheten. tycker Rolf
Svar från Margareta Cortés 2015-04-01 09:08
Tack Rolf för din vänliga kommentar.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg