Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Har varit ute och rest lite.

Har varit lite tyst från mig i bloggvärlden ett tag. Har varit på resande fot och inte haft mycket tid över för vare sig kommentarer eller ens att läsa några blogginlägg men upplevt desto mer den tiden. Tänkte börja lite smått att gå igenom mina bilder och även skriva lite om resan.

Denna resa gick med Finnair med mellanlandning i Helsingfors och jag blev imponerad över vilka vackra glas de serverade sin dryck i på flyget.

I glasen Iittala Ultima Thule såg det så inbjudande ut. Likaså är Marimekkos servetter snygga.

Resan gick bra utan några komplikationer. Bra det, men ska man ha något att berätta om så måste det ju till lite händelser och ovanligheter så vi hoppar direkt till ankomsten. Där nere ser vi landet och staden som vi nu ska landa i.

Vi brukar oftast resa på egen hand, men till vissa resmål är det lättast att ta sig med en organiserad resa. Så här blir vi mötta av en reseledare vid ankomsten.

Alla är en aning förväntansfulla inför vad denna resa ska bjuda på.

Vi och bagaget lastas in i en buss och vi beger oss ut i den hektiska trafiken. Det tutas och körs runt omkring oss som om det inte fanns några som helst trafikregler.

Du som varit i det här landet och den här staden har nog redan gissat var vi hamnat men ni andra, kom gärna med en gissning. I det här landet får man inte bli överraskad om man möter en elefant lite lugnt lufsande mitt i trafiken.

Man ska väl inte heller bli förvånad om man möter en gris eller två på parkeringen. De betraktas som stadens renhållningsarbetare.

Efter att fått en liten inblick i vad vi har att vänta oss de närmaste dagarna kommer vi till vårt hotell och inser att här går säkerheten främst. Både skanning av väskor och visitering av oss gäster blir det innan vi får komma in. Vi pustar ut lite i foajén i väntan på våra rumsnycklar.

Ser att luften är ganska så förorenad och diset ligger tät över staden. Inte konstigt med så mycket trafik men gladorna seglar friskt på jakt efter byten och en av dem slår sig ner utanför fönstret till vårt rum.

Efter att ha beundrat gladan utanför fönstret och tvättat av oss resdammet så är det dags att dra ut på stan och inspektera några sevärdheter.

Det kommer mer om det bara jag hunnit titta igenom mina bilder, då ska jag även berätta var vi hamnat om det inte redan kommit några bra förslag. Den här platsen är nu bara ett delmål före vårt egentliga resmål.

Inlagt 2015-03-21 11:07 | Läst 6816 ggr. | Permalink
Jag hoppas ni hade det bra i New Delhi.
Ser fram emot fortsättningen...
Svar från Margareta Cortés 2015-03-22 10:40
Så rätt så, det var Indien och Delhi som vi hamnat i.
Vi hade det bra där men inte alla indier har det så värst bra.
Det ser ut som Indien. Troligen det enda landet jag absolut inte vill besöka, de har dock en ö i sitt territorium som lockar mig (North Sentinel Island).
Verkar vara smutsigt, överexploaterat och massa folk i övrigt.

Blir kul att se ifall du kanske kan visa en annan del av landet man inte tänkt på tidigare.
Ser fram emot fortsättningen!
/ Robin
Svar från Margareta Cortés 2015-03-22 10:43
Det inte bara ser ut som Indien utan är det också Delhi var det vi hamnade i. Jag är ganska beredd att instämma i att jag inte heller vill dit men det finns vissa ställen som jag vill se där och för att komma vidare till andra platser så måste man dit först.
Är rädd att jag inte kan visa så värst mycket annat än det du beskriver, men lite undantag kanske.
Iittala's glas har alltid varit snygga tycker jag. New Delhi har jag aldrig varit i men jag besökte Bangalore en vecka för 11 år sedan. Fascinerande land på alla sätt och vis.
Svar från Margareta Cortés 2015-03-22 10:45
Iittala har en hel del snygga glas.
Indien är ett lite annorlunda land än vårt.
Ser ut att vara ett land där man får andas in mycket avgaser. Där man är fattig, mycket fattig eller rik. Barnen på mopeden ser ut att leva farligt.
I början av 70 talet köpte vi Iittala glas vid varje resa till finland. Det mesta står kvar i skåpen även om något har gått sönder. Den där skålen hade vi till socker och den är borta kommer jag på nu när jag ser den på bild. ( Är väl någon i Indien som lagt beslag på den ) Alla storlekar på glasen och många skålar finns kvar. Skålarna kostade inte mer än 25 - 30 Markka på den tiden.
Blir spännande att se fortsättningen på resan.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2015-03-22 10:47
Du har så rätt så Sten. Mycket avgaser är det verkligen och många är mycket fattiga och en del är dessutom enormt rika. Fördelning och utjämning är nog ett främmande ord i det landet.
Även jag har några Iittalaglas i skåpet men de kommer sällan fram numera.
Det ska bli spännande att följa med på din resa och med mitt finska ursprung så ler jag åt dukningen på flyget.

//Tommy
Svar från Margareta Cortés 2015-03-22 10:48
Tack Tommy!
De hade stil på det finska flyget, vackra glas och snygga tyger också.
Inte kan jag gissa var ni är som rest så lite i mitt liv och mindre blir det helt klart.
Spännande bilder i vart fall och ser framemot det som komma skall.
Viktigast ni har det bra mår väl och inte blir sjuka.
Verkar som där inte är så rent som vi är vana vid.
Sov gott gör ni kanske redan.
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2015-03-22 10:49
Det är Indien som vi har hamnat i, i alla fall till en början på den här resan.
Ingen blev sjuk och alla mår bra. Renhet är inte samma sak som här i Sverige.
Ska bli intressant att följa fortsättningen på din resa! =)
Ha det så gott!
Svar från Margareta Cortés 2015-03-22 10:49
Kul Heléne att du följer med på resan.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg