Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Djurlivet i Dubai.

Kan inte påstå att djurlivet i den staden var rikligt, snarare tvärtom. Såg några små hundar trots att de inte var önskvärda på så många platser och två katter fick jag också syn på. Den här låg och vilade i den gamla souken.

I övrigt var det mest fåglar som stod för djurlivet. De fanns lite överallt.

Några fåglar försökte åka snålskjuts med bussen, på taket behöver man inte betala biljett.

-Va, såg du mig?

Andra fåglar traskade mest omkring.

Några med en mycket kaxig attityd.

Andra satt mest och spanade.

Inlagt 2015-03-03 11:31 | Läst 8733 ggr. | Permalink
Härliga bilder! Den sista blir min favvo idag! =) Det är en bild man kan titta länge på!
Ha en skön dag!
Svar från Margareta Cortés 2015-03-03 16:23
Tack Helen!
Den är min favorit också, den och den kaxiga, den hade attityd.
Det jag slås av genom hela din resa är hur rent det verkar vara. Jag har funderat på det där med hundar som du skrev om i förra bloggen. Mitt barnbarn hade en kompis ( muslim ) som var livrädd för hundar. Är man hundrädd så är väl alla hundar elaka kan jag tänka. Vi hade dock en diskussion om det ändå inte var av relegösa skäl. Hon kunde stå väldigt nära hunden men hade alltid händerna lyfta.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2015-03-03 16:27
Jo det var verkligen rent, men så fanns det städare överallt också. Inget fick ligga där och skräpa.
Efter Torbjörns kommentar i förra inlägget så kollade jag lite och om inte i alla muslimska delar men i någon så är det tydligen hundens tunga som är oren, inte själva hunden. Vet inte om jag missuppfattat för texten jag hittade var lång och mycket ingående så jag iddes inte läsa allt. Men det framgick i alla fall att om rn hund druckit ur en skål så skulle den diskas sju gånger med vatten och en åttonde gång med jord.
Med tanke på allt du visat från Dubai så känns det inte riktigt som att djuren hör hemma här. Men en del fåglar bör det ju finna och om jag inte tar fel ser det ut som en bekant sort på sista bilden. Den som sprang på marken såg ju rätt kaxig ut. Påminner om våra kajor till attityd om inte annat. Måsar tycks det också finnas lite överallt.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2015-03-03 20:05
Var kanske för prydligt för ett rikligare djurliv. Borta vi floden lär det ha varit mer fåglar men ådet var långt ifrån där vi bodde.
Kil att du nämner kajor i samband med dessa fåglar för eet var dina kajor i Uppsala som jag tänkte på då jag såg de kaxiga fåglarna. De betedde sig lika nyfiket och påfluget, knyckte mat från bord och liknande.
Vilka härliga bilder Katten ser nöjd ut Gillar den sista bilden Ha det gott : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2015-03-03 20:06
Katten gillade att få lite uppmärksamhet, den började trampa lite belåtet då jag pratade med den.
Lite eller obefintligt med skräp/smulor på gator, i parker eller i närheten av hus gör väl att djurlivet blir lite fattigt. Men det är ju både på gott och ont kanske.
Svar från Margareta Cortés 2015-03-03 20:08
Kan så vara, men de kaxiga fåglarna försåg sig gärna från borden på uteserveringarna.
Skoj att se. Antar det är mest öken runt omkring och det påverkar väl djurlivet en del? Sista bilden ser ut som gråsparvar eller pilfinkar? Härlig bild den, den sista, med baststaket och gråsparvar mot en fond av det modernaste av samhällen!/ Björn T
Kaxiga skriver du. De har väl påverkats av de förmögna som bor där
men även av turisterna vilka en del säkert är kaxiga är det inte så eller jag har fel där också....
Det är så härligt få följa dig på alla sätt för dit kommer jag aldrig men har läst en del
om Dubai det kan man inte undgå. Ha det gott.
///Gun-Inger
Många fina bilder idag...gillar den sista lite extra; fåglar på rad och skyskrapor på höjd, inte lätt att få med det på en och samma bild! :)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg