Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Burj Al Arab Jumeirah

Arabernas torn blir det översatt till svenska och det är ett av Dubais alla lyxhotell. Det öppnades 1999 och var då världens högsta friliggande hotell - naturligtvis. Trots att hotell vanligtvis klassificeras med stjärnor 1-5 så anser det här hotellet att det är ett sjustjärnigt hotell. Huset är byggt så att det ska likna ett svällande segel på en dhow och Jumeirah Beach Hotel som ligger i närheten ska föreställa en våg.Jumeirah Beach Hotel mer anas än syns i bakgrunden på den här bilden.

Det finns inga vanliga rum på Burj Al Arab utan endast sviter, den minsta på 169 m2 och den största 780 m2 och priset för billigaste sviten går på ungefär 16.000 sek för en natt men vill du slå på stort så kan du boka den dyraste och får då punga ut med lite över 400.000 sek. men det sägs att lyxen är överdådig och uppassningen mer än vad jag skulle vilja ha. Bor du inte på hotellet så kommer man det inte så nära, men det syns på långt håll.

I närheten finns en allmän strand där även sightseeingbussen stannar och dit är det många som beger sig för att få en bild på hotellet.

Vid den stranden är det populärt tillhåll för surfarna.

Höjer man blicken och spanar ut över havet så anar man hur " The World" växer fram där ute.

Det är en konstgjord ögrupp med 300 öar som ska bilda formen av en världsatlas, Sverige lär vara klar och bebyggd men jag vet inte om det är sant.

Det är mycket folk på stranden och vågorna ser ut att vara surfvänliga.

Vi hoppar inte av bussen vid den här stranden utan fortsätter till Souk Madinat Jumeirah.

Som det mesta i Dubai så är det här en nybyggd souk, men fördelen är att man kan gå omkring här i lugn och ro utan att bli påhoppad av en massa ivriga försäljare.

Det är lite venedigkänsla över området med en del fina kanaler.

och i souken finns det massor av turistprylar att köpa...om man vill.

Man kanske ska köpa sig en grön kamel med hem?

eller en rosa elefant?

Här finns även en del serveringar och många kommer hit bara för att uppleva den stillsamma miljön, äta lite...

...och titta på Burj Al Arab.Längre fram än till det röda bandet framför bron, får vi inte gå. Det området är bara till för hotellgästerna.

Vi återvänder till bussen för nya mål.

Inlagt 2015-02-21 11:41 | Läst 7677 ggr. | Permalink
Nu behöver man inte planera in en resa till Dubai, du har ju snart visat allt med dina fina bilder!
Får hitta något annat resemål istället, Svenska Högarna kanske.

Kenneth
Svar från Margareta Cortés 2015-02-21 12:45
har nog lite bilder från Svenska Högarna också så du slipper åka dit med ;)
men jag lovar att om du åker till Dubai så kommer du se många ställen som jag inte såg och även hitta nya hus som vuxit upp under tiden. Dubai är större än vad jag insåg före resan dit.
Det är något rymdfarkostliknande över en del av dessa hotell och överdådiga byggnader du visat. Betala 16 000 för att sova, sjukt, och det var ändå det billigaste. Kanalerna såg fina ut och även stranden. Jag har nog också läst någonstans att Sverige ska vara klart men också att hela världskartan har problem för havet går hårt åt sanden och materialen man bygger kartan med. Så för övrigt att det brinner i ett stort (högt) bostadshus i Dubai just nu. Läskigt med eldsvåda i en skyskrapa.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2015-02-21 13:07
Märkliga byggnader i den staden och nog undrar jag vilka det är som har både råd och anser att det är värt det att lägga dessa pengar på ett hotellrum. Men då får de egen butler och Hermès produkter på rummet. Hörde tidigare att det var problem med öarna men att de tydligen fått ordning på det nu men allt kan även vara rykten. Inte så lätt att kolla då det ligger så långt ut. Såg att det brinner, det är ett hus i det området där vi bodde, har svårt att bestämma mig för om det är tur eller otur att vi inte är kvar.
Visst ser Burj al Arab ut som ett segel, mäktig byggnad! Det mesta ser lyxigt ut även på dessa bilder. Dubai är nog ett verkligt unikt resmål.
Ha en bra helg!
Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2015-02-21 14:49
Mycket är väldigt lyxigt i den staden men det finns alternativ för oss vanliga dödliga också.
Riktigt läcker byggnad det där seglet! Vattnets färg ser väldigt speciellt o härligt ut på dina fina bilder!
Svar från Margareta Cortés 2015-02-21 14:50
Seglet är nog det hotell som jag hade hört mest om före resan. Ena dagen jag passerade där vid stranden var det sol och vattnet blen verkligen grönt. Bildera är alltså från två olika tillfällen, fast på samma resa.
Vilka vackra bilder Vem har råd att betala 16000 kr för en natt mycket lyx man kan bara sova Gillar sista bilden köp en blomma ha en skön helg : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2015-02-23 09:14
Tack Gert!
Jo man undrar vem som har råd och dessutom anser det värt pengarna att bo så dyrt.
Köpte ingen blomma för alla dessa vackra blommor var konstgjorda, men är man i Dubai så...
Underbara bilder som vanligt! =)
Det hotellet hade man ju gärna bott på!
Ha en skön kväll!
Svar från Margareta Cortés 2015-02-23 09:15
Tack Heléne!
Lyxigt och dyrt men jag skulle nog känna mig bortkommen där.
Folk som passar upp hela tiden, läser man om hotellet så verkar de tro att man inte kan gå för egen maskin till stranden ens.
Märkligt att många behöver extraordinära saker för att trivas med sina liv. I mina ögon finns det andra saker pengarna bör läggas på, men å andra sidan så är det inte mina pengar som betalar dessa lyxhus, hoppas jag. Fina bilder är det och jag måste erkänna att jag fascineras av arkitekturen.
Svar från Margareta Cortés 2015-02-23 09:16
Det är nog sådana som har mer pengar än de hinner göra av med på en livstid som bor så.
Lyx i överkant.
Lördagskväll med avkoppling på Fotosidan känns bra.
Känns underligt se mer om den rikedom det finns i Dubai men jag har läst en del om den.
Mina tankar går till bloggen om de som arbetar där som fick så lite betalt.
Gissar du kände så emellanåt. Men spännande se dessa bilder är det allt.
///Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2015-02-23 09:17
Det är nog de underbetalda som byggt detta hotell också.
En del har tydligen mer pengar än man kan föreställa sig.
Jätteintressant att titta på dina fina bilder från ett land där jag aldrig varit och nog aldrig kommer komma till. Ofattbart vilka priser det där hotellet tar - och ännu mer ofattbart egentligen att det finns så många människor som är villiga att betala dessa enorma summor. Vissa har inget och andra har allt...
Katarina
Svar från Margareta Cortés 2015-02-23 09:18
Man kan undra vem som är lyckligast?
Otroligt dyrt var det och inte ville de ha in några nyfikna dit heller.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg