Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Hur tänkte de här?

Höga hus och enorma byggnadskomplex var det gott om i Dubai men alla byggnadsplaner blev tydligen inte lika lyckade. Vet inte om det var fel i planeringen här eller om det var pengarna som inte räckte till, men det kan ju vara lite förödande om man irrar in sig på den här vägen. Tror inte ens det skulle räcka till för någon stuntförare eftersom det var ganska så långt mellan de två vägsluten, dessutom så borde det komma till en sväng på vägen. Såg något liknade i Kapstaden men där fanns det en förklarande historia om den vägen.Jag försökte lägga ihop de här två bilderna men det var så pass långt mellan vägstumparna och med svängen så blev så krångligt och tidsödande så det fick bli den enkla vägen med två bilder istället.


Här tänkte desto mer. Ganska så dyrbart att köra mot rött eller hindra spårvagnen.  AED 30.000 är ungefär 68.622 SEK. Körkortet sitter löst också.

Inlagt 2015-02-16 09:50 | Läst 5622 ggr. | Permalink
Måste gå igenom dina senaste inlägg som jag har missat! En del har jag sett, men inte alla! =)
Ha det så bra!
Svar från Margareta Cortés 2015-02-17 09:15
Kul att se att du är tillbaka igen!
Hej,
Det borde vi införa i vårt land också, indexreglerade böter.
Ha det bra
Bob
Svar från Margareta Cortés 2015-02-17 09:15
Med sådana böter så aktade man nog sig för att köra mot rött.
Det var ett märkligt slut på den vägen, men det finns säkert en förklaring:)? Ja sådana där hiskeliga böter vill man ju verkligen inte dra på sig.
Svar från Margareta Cortés 2015-02-17 09:16
Det var en märklig väg, för tanken hade nog varit att de skulle passa ihop de två vägsnuttarna.
Dryga böter och dessutom ryker körkortet också.
Tror inte jag ska hyra bil om jag åker till Dubai! Verkar riskabelt på flera sätt!
/Niklas
Svar från Margareta Cortés 2015-02-17 09:18
Att hyra bil där är nog ingen bra idé för de kör inte som vi är vana vid. Omkörning i högerfilen även på motorvägen och filbyten sker med hopp om att ingen fanns i den andra filen. Såg flera krocka på vår vecka.
Den hastigt avslutade vägen missade vi i Dubai. Den hade jag gärna tagit en bild av. Vi åkte runt med "hop-on - hop-off" buss, men den körde inte där (som tur var...) .
Svar från Margareta Cortés 2015-02-17 09:22
Åkte ni "hop-on - hop-off" bussen där den blå linjen gick (Marina) så åkte ni förbi den avkapade vägen men det var lite svårt att se den när man var på gatuplanet. Den vägen var tydligen tänkt att gå parallellt med den vägen som bussen åkte på. Den här är fotad från balkongen vid vårt rum.
Verkar som det skulle kunna hjälpa här också.
Bra inkomster behövs alltid.
///Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2015-02-20 09:12
Böterna avskräckte nog för jag såg ingen som körde mot rött.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg