Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Nu åker vi hem

En resa är inte bara målet dit man ska utan det händer en del under själva resan också. När vi åkte hem från Bali så hade vi ett stopp i Doha på nästan nio timmar och då bjuder de på hotellövernattning.

Visa var det heller inget problem med, det ingick...men ingen berättade att det var en tidsödande procedur att ta sig ut från flygplatsen via alla stationer som vi var tvungna att besöka innan vi kunde åka till hotellet. De var till och med tvungna att lotsa in oss till den nya loungen bara för att få visa upp den. Men vi fick en liten bilresa genom ett mörkt Doha till vårt hotell. Jag hann se att de har till och med Mc Donalds här.

Ett stort, nytt och fräscht hotell kom vi till. fick vårt rum och kvartade in.

Vaknade sedan efter någon timme av en rejäl smäll men båda var för trötta för att tända eller gå upp för att se vad det var. Blev inte många timmar som vi hann med att sova men fyra timmar var inte så dåligt det heller och att få sträcka ut sig i en riktig säng istället för att hänga på flygplatsen var faktiskt skönt. När jag drog från gardinen såg jag vad som väckt oss mitt i natten.  Vår ruta såg inte ut som innan vi drog för gardinen, den hade blivit till små, små och tusen rutor istället.

Nere i receptionen stod det en chaufför och väntade på oss och vi fick en morgontur till flygplatsen, nu var det ljust och vi kunde få se lite av hur staden såg ut.

Tog några bilder under färden.

Solen vaknar också.

Flygplatsbyggnaden ser lite speciell ut.

Stort och blankt ser det ut när man kommer in.

En del hade väääldigt mycket bagage att checka in.

Där borta är säkerhetskontrollen, där får man inte fotografera. Den var hypermodern med självincheckning där man  själv kunde skanna sitt pass och gå igenom fast det var bara det att våra svenska pass fungerade inte där så vi fick snällt ställa oss i kön för den manuella kontrollen.

Sedan var det dags för lite frukost.

Många våningar på flygplatsen.

Senaste mode.

Vid en närmare titt så kunde man välja lite andra färger än svart.

Gick förbi en lokal där de flesta verkade sova.

Såg sedan att det var männens violrum.       

Även kvinnorna hade ett vilorum men dit in var det frostade rutor så att ingen kunde se in.

Man bör ha starka knän som flygvärdinna.

Nu lyfter vi.

Man skulle nästan kunna tro att de plogat upp snövallar runt flygplatsen men det är sandvallar.

Kul att se det lite grann från ovan. Till höger ser man vägen som vi kom åkandes in mot flygplatsen. Där var det en bilkrock då. Rejält tillknycklade bilar stod det där.

Liksom i Dubai växer även Qatar ut i havet.

Det fylls ut i havet och ny mark växer fram.

Nya öar växer fram.

Blir lite disigt, men det ser lite märkligt ut med höghusen som samlats i grupper och så öken i bakgrunden.

Sedan sover jag ett tag tills vi kommer till platsen ovanför Iran.  Nyfiket kikar vi ut.

Ett land som nyligen börjat få turistresor dit.

Här har vi solen som lyser över Europa och så sant så som i visan så lyser den ovan molnen.

Sedan kom vi hem.

Inlagt 2015-01-13 17:13 | Läst 2884 ggr. | Permalink
Hej! Fina flygbilder! Där uppe är det alltid sol.. till skillnad mot här! Tur är väl det kanske..
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2015-01-14 06:16
Tack Jan!
Fast ibland är det även natt då man flyger ovan molnen.
Vilka härliga bilder fina byggnader och flygbilder Gillar de två sista bilderna där är så vackert ljus Ha det gott : )) Gert
Svar från Margareta Cortés 2015-01-14 06:16
Tack Gert!
Blev ett speciellt och lite ovanligt ljus där ovan molnen.
Kanske skulle man blivit pilot. Däruppe finns alltid ljuset och det kan få vem som helst på bra humör. Det är alltid skönt att resa bort lite, och alltid lika skönt att komma hem igen.
Svar från Margareta Cortés 2015-01-14 06:17
Som pilot kan man ju flyga iväg till solen ibland. Så rätt så har du, att komma hem igen är en fin upplevelse med att resa också.
Härligt, varierat resereportage! Kul med lite extra bilder från själva resandet! Och nu är ni alltså tillbaks i arabvärlden?!
/Niklas
Svar från Margareta Cortés 2015-01-14 06:20
Tack Niklas!
Själva resan till målet ger en hel del upplevelser den med.
Lämnar snart arabvärlden fast Dubai är de ganska västvänliga och håller inte så stelt på klädselkoden som i många andra arabländer.
Så många bilder, jättekul att se. Fina bilder från luften.
Men vad hade hänt med fönstret ?
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2015-01-14 18:30
Vad som hände med fönstret fick vi inget svar på gissar på att hotellet var så nytt att det helt enkelt var spänningar och rörelser i huset.
Verkar vara ett spännande resmål det också. Flott värre! Undrar vad det var som krossade er ruta. Jag blir lite avundsjuk på de härliga flygfåtöljerna! En annan brukar resa Economy, och det är något helt annat.
Hälsningar
Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2015-01-14 18:34
Qatars BC är riktigt flott nästan som att åka First, ska vara bekvämare än på andra bolag i ekonomi också. De gör tydligen sitt bästa för att locka över kunder från andra bolag och jag måste säga att servisen var på topp. Vi hade turen att hitta ett erbjudande då man kunde boka två och betala för en. Nackdelen är att man måste flyga via Doha.
Vad som gjorde att rutan small vet jag inte men kan vara sättningar i huset, det var alldeles nytt som det mesta där i Doha.
Fina bilder Margareta!! Mellanöstern är spännande, men jag vet samtidigt inte. Dom bygger ju väldigt flott, high tech och standard. Samtidigt blir det i mina ögon lite som "Schweiz"... Eller?? Men ändå, det är inte utan att man blir imponerad. Tittade på Qatar när vi flög till Thailand i jul, men bättre pris och kortare stopp gjorde valet annorlunda... Men de är duktiga, alla de "nya" östernbolagen..
Köpte du någon moderiktig dräkt?? ;) //Peter
Svar från Margareta Cortés 2015-01-15 09:37
Nä jag avstod från de där modebutikerna, visserligen ganska lätt med passforme, tror det är en storlek för alla. Kan inte klaga på Qatar, de har fin service, men nackdelen är mellanlandningen i Doha oft mitt i natten men vår resa till Bali var billigare än ekonomiklass på BA så valet var ganska lätt. Såg inte så mycket av själva landet eftersom vi bara skulle sova några timmar men inget av det jag såg lockar till att stanna där.
Härliga bilder! Hoppas ni har möjlighet att få stanna över dagen nästa gång istället. Klart värt ett besök! Mvh Cathinka



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg