Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Bali collektion

Fick höra att det fanns ett litet köpcentra inte så långt från vårt hotell kan vara kul att ta en liten promenad för att titta vad som finns där.  Vi lämnar det trygga hotellområdet.

Hotellområdet är välbevakat och dit in kommer ingen bil utan att bli kontrollerad. Bakluckan öppnas av vakterna och det finns även en anordning som gör att de kan se under bilen.

För att komma in till själva köpcentret som heter Bali collektion så måste man passera igenom säkerhetsanordningar som liknar de på flygplatserna. Min kamera pep förstås men den vinkades bara igenom då de såg att det var en kamera. Kanske inte så konstigt att de har säkerteskontroller här för de har nog attentaten i Kuta 2002, då 202 personer dödades, i ganska färskt minne. Kuta ligger inte så långt ifrån det här köpcentret.

Det här stället verkar inte vara någon större hit för affärsinnehavarna, det är ganska lugnt här och inte många turister. Följ med på en liten rundvandring.

En del försäljare vandrade runt och försökte sälja lite olika utflyktsresor.

Mat kan man köpa här också.

Spännande frukter, de skar upp en och jag fick till och med smaka. God var den.

6D bio kunde man titta på här, jag frestades inte att gå in i den lilla kuren för att titta på bio.

Tittade på konst istället.

En sådan där giraff skulle jag ha velat ha men den gick tyvärr inte ner i resväskan.

Lite roliga skyltar.

Här finns också ett stort och vackert träd.

Och även ett litet tempel med offergåvor.

Det fanns gott om restauranger här på området och de gjorde sitt bästa för att locka in oss genom att visa upp vad de serverade.

Snyggast var hummern.

Utanför området sitter det alltid ett gäng taxichaufförer och erbjuder sina tjänster.

Inlagt 2015-01-08 09:17 | Läst 2359 ggr. | Permalink
Här ser man verkligen hur Bali har förändrats.
Oj, är det så länge sedan detta hände i Kuta !
Vilken vacker hummer, undrar hur den hade smakat :-)
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2015-01-08 09:38
Säkerhetstänket hade hög prioritet där, på vägen ut efter nya motorvägsbron var det också en säkerhetskontroll. Bakluckan öppnades och passagerarna kollades in. Vi blev avrådda från att äta skaldjur i det området, folk hade blivit sjuka säkrast var det med skaldjur på hotellområdena sas det. Vet inte om det var helt sant men dumt att chansa och spoliera semestern.
Du köpte väl en bumerang hoppas jag? Var som liten grabb väldigt fascinerad av bumeranger och gjorde en i slöjden av plywood. Tyvärr kom den inte tillbaka. Jag förstod inte att den skulle utformas som en flygplansvinge.
Svar från Margareta Cortés 2015-01-08 09:53
Nä det blev ingen bumerang heller. Är dålig på att köpa med souvenirer med hem, spar mest på bilder från resorna fast mågra små träsnidade figurer blev det som presenter. De är duktiga på träsnideri där på Bali. Fast allt som jag ville ha var så stort. Kommer jag till Australien så ska jag löpa en bumerang, det lovar jag.
Hej,
Trädet med luftrötter var höjdpunkten.
Ha det bra
Bob
Svar från Margareta Cortés 2015-01-09 14:10
Tack! Trädet var stort och lite annorlunda än våra björkar.
Vilka fina bilder på köpcenter Hummern tycker jag om den är stor o fin Min favorit blir det stora trädet med luftrötter Ha det gott :)) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2015-01-09 14:11
Hummer är gott och den hummern var dessutom vacker.
Många fina bilder, Bali känns som ett lockande resmål! Må gott, LO
Svar från Margareta Cortés 2015-01-09 14:11
Bali var trevligt, funderar du på att resa dit så kan jag bara rekommendera.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg