Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Varningar

Mycket tal om tsunami just nu och det är inte så konstigt eftersom det snart är tio år sedan den stora katastrofen inträffade. Många svenskar tänker på Thailand och alla som drabbades då men även Indonesien råkade mycket illa ut. När vi promenerad vid stranden vid Nusa Dua så såg vi att de tagit faran på allvar.

Stranden där vågorna kom in från söder var tydligen extra utsatt.

Där hade vågorna fritt spelrum utan att något hindrade dem.

Tog man en promenad här så kunde man se tydliga tecken på att de tagit faran på allvar.

Med jämna mellanrum fanns det skyltar som varnade för faran och vart man skulle bege sig om det var fara å färde.

Nu var det lugnt, inga faror som hotade.

Inlagt 2014-12-21 12:59 | Läst 3217 ggr. | Permalink
Fina bilder Gillar bilden med den stora vågen och den sista Ha en fin jul : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2014-12-22 15:27
Det kunde komma stora vågor även nu men de bröt så långt ute eftersom det var otroligt långgrunt där. Ville man simma så fick man nästan gå flera kilometer så simma blev det att göra i poolen.
Tänk att det gått tio år sedan, en ofattbar händelse.
//B-O
Svar från Margareta Cortés 2014-12-22 15:27
Tiden går fort fast för de drabbade har det varit tunga år.
Fina bilder, ryser när jag tänker på den olyckan o alla hemska bilder som visades, ja när man ser ur platt stranden är så förstår man ju hur högt en jättevåg kan slå in över land. God Jul, LO
Svar från Margareta Cortés 2014-12-22 15:29
Du har så rätt här var eet väldigt platt en bra bit upp så vågorna kunde ta sig långt utan något som stoppade dem. Men såg ju nu att de hade lärt sig här och ordnat med skydd på många ställen.
Den här julhelgen för 10 år sedan visste vi inte om min svågers lillebror och hans fru klarat sej eller inte...Det tog flera dagar innan vi fick veta att de funnit varandra på en uppsamlingsplats för lindrigt skadade. De fysiska skadorna läkte men ej de psykiska. Lillebror klarade sej dock och har nu startat en ny familj.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-12-22 15:45
Det var en svår tid för många och ovissheten är också väldigt jobbig. Årsdagar är svåra och vid sådana här katastrofer så skrivs det så mycket och minnet och känslan från då väcks. Inte lätt. Vi har ett sådant datum den 22 juli samma som galningen Breivik utförde sina vansinnes dåd i Norge. Svårt att glömma att det är just det datumet då.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg