Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

En liten vandring.

De kallade det för att vi skulle göra en vandring och jag blev lite orolig eftersom min fot inte var i så vandringsdugligt skick, men oron var obefogad. Det var mer en promenad vi gjorde.

Ut i skogen tåga alla nu
far går först och tummeliten sist...

...inte helt riktigt för Tummeliten som här är Ben han ville gå först och visa vägen och kolla in om det fanns några faror i vår väg.

Vi tågar genom böljande risfält.

Vitt ris...

..och svart ris.

Vi får sällskap av fyra danskar, som när de hör att vi är från Sverige, har lite svårt att förstå varför vi i vårt sällskap pratar engelska med varandra. När de får höra att det andra paret i vår bil är från Australien så blir det mer förståeligt.

Vi får en lektion i hur bevattningssystemet i risfälten fungerar. Det är så snillrikt anordnat så att det kommer till och med folk från Thailand för att lära sig.

Vår värd och guide på promenaden har som uppgift att rensa och hålla kanalerna rena från skräp. Det blir mycket skräp som kommer med vattnet uppifrån bergen. I går hittade han till och med en stor fisk i just den här kanalen. Middagen var räddad.

 Vi får en fin promenad och det var kul att få gå genom dessa risfält.

Det är inte bara ris som odlas på fälten här, vi passerar också en plätt men ståtliga tagetes. De odlas för att användas i de religiösa ceremonierna.

Bananerna börjar mogna.

Mera ris.

Vår lilla promenad går mot sitt slut.

Vår bil står där och väntar och nu är et dags att styra kosan upp mot bergen.

Inlagt 2014-12-12 14:34 | Läst 5068 ggr. | Permalink
Hej Margareta !
Jag har varit dålig på att kommentera din blogg på slutet. Självklart är jag med på din mycket intressanta resa i både bild och text. Det som imponerar mest är kanske den stenbärande kvinnan och trafikbilderna. Märkligt också att man kan hitta absolut vodka så långt borta, även om innehållet i det här fallet var något annat. Visst längtar man till sommaren när man ser dina bilder, lite annorlunda där än här kan jag tänka mig.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2014-12-13 11:49
Kul att du läser inläggen. Håller med om att kvinnan som bar sten är verkligt imponerande. Hon är 65 år och jobbar på med detta tunga arbete. Sprit var dyrt på Bali så jag gissar att dessa Vodkaflaskor eventuellt kommit dit via turister. Fast det fanns Absolut vodka att köpa i butikerna men till fantasipriser i våra ögon.
Sommar är skönt ibland men det är riktig vinter också.
Som sagt redan...gör böcker av dina fantastiska resor och fina bilder!!!!
Svar från Margareta Cortés 2014-12-13 11:49
Du är snäll du..;) ska tänka på saken.
Väldigt fina bilder på risfälten och längs er promenad. Den här typen av promenad skulle jag verkligen gilla för jag tycker det är intressant hur man odlar och bevattnar grödor. Tagetes kan tyckas lite överflödigt men jag antar att de har råd med blommor.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-12-13 11:51
Det var en skön bensträckare och inga problem för min fot heller. Gillar när man kan få möjlighet att komma ut på landsbygden och ut i det verkliga livet inte bara turisstråk även om det nu skulle vara en slapparsemester det här.
Blommorna var viktiga för dem för att ha till de religiösa ceremonierna.
Vilka vackra bilder fin bevattning bananer och ris snyggt fotograferat Ha en trevlig helg : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2014-12-13 11:52
Tack Gert! jag var verkligt glad över den lilla promenaden.
Läcker bildserie, är det inte där i risfälten som små giftormar brukar ligga o lura? Må gott, LO
Svar från Margareta Cortés 2014-12-13 11:53
Tack Lars Olov! Ben höll koll på alla faror även giftormarna så vi kunde känna oss trygga i hans sällskap. ;)
Naturen och landskapet ser verkligen inbjudande ut. grönt och fräscht så långt ögat når, inga vattenproblem där inte. Stora odlingsytor ser det ut som också.
Svar från Margareta Cortés 2014-12-13 11:56
När vi var så här pass högt upp i bergslandskapet så hade de inga problem med vatten. Längre ner i dalen var det betydligt torrare. Stora ytor var det men ändå räcker inte riset till eftersom ris är basfödan. De måste importera.
Det är kul att hänga m ed dig på dina resor :)
Vad grönt och fint allting verkar vara...väldig lyster i dina bilder.
Svar från Margareta Cortés 2014-12-13 11:57
Tack Annelie!
Det var som vanligt en solig dag på Bali så det blev rejält grönt i fälten där.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg