Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Högläge!

Har tagit lite paus från det pulserande livet ett tag. Ibland stannar alla måsten och farten liksom upp och man får en ofrivillig vila från det mesta. Fast innan den ofrivilliga vilan inträffade tog jag och maken en mycket skön vila på vackra och avkopplande Bali. Jag blev glatt överraskad av den ön. Alla vänliga människor, den välbehövliga solen som fyllde på mitt D-vitaminbehov. Den vita mjuka och varma sanden och det varma vattnet där jag kunde få skön motion. Ja listan kan göras lång över vad som gjorde vistelsen på Bali så värdfull och njutbar, men det var en välbehövlig avkoppling och tid för att tanka lite energi.

Alla bilder därifrån är kvar på minneskort och den externa hårddisken och väntar på att få gås igenom, det är nästan som på den gamla analoga tiden där jag fick vänta tills bilderna kom åter från fotolabbet. Då när man stoppade in sina färdigexponerade rullar i en liten påse och sände i väg för framkallning och kopiering, väntade sedan en vecka och så damp bilderna ner i brevlådan. En förfäntasfull  prosedur som dagens ungdom skakar lite förvånat på huvudet åt, de har ju sina bilder på stört. Men som sagt jag har inte hunnit med att kolla igenom mina bilder från resan och de som är med här är bara mobilbilder.

Bali var inte bara vacker natur och avkoppling utan Bali fick mig att ändra uppfattning om den asiatiska maten, som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, men om den är så god och välkryddad så som den vi fick där, då gillar jag asiatisk mat. På vårt hotellrum fick vi dessutom ett välfyllt fruktfat varje dag.

Vilket blev till goda vitaminrika luncher för oss. Kan man äta så mycket godare lunch än så här?

Orsaken till att jag inte ägnat tid åt att gå igenom bilder och börja blogga om resan är inte ointresse eller att jag inget upplevde där, tvärtom. Bali var tänkt som avkoppling och ladda energi och D-vitaminer inför en planerad operation. En operation i min fot som jag hoppas är den sista innan jag blir helt bra i den.

En tidig morgon, andra dagen efter vår hemkomst från soliga Bali, så begav jag mig iväg till Sophiahemmet. Får väl erkänna att jag var ganska nervös den här gången eftersom det var första gången jag skulle vara vaken vid en operation och få lokalbedövning i stället.Suddigt men det beror nog på mina lite skakiga nerver inför operationen än mobilkameran.

Lokalbedövningssprutorna var definitivt ingen njutning, hugaligen så ont de gjorde men smärtan var intensiv Men tack och lov kort. Efter lite påfyllning senare så kände jag inget. Fast det var inte direkt kul att höra hur läkaren högg och borrade i foten och tår. Kändes lite som att ha hamnat på en verkstad då han bad om en större mejsel och hammare och när diskussionen om vilken borrgrovlek de skulle ha så var det mer verkstadskänsla än operationssal. Fast det var lite kul att höra att jag fått Svealands snyggaste skruv i min tå, vad sägs om en blåmetallik skruv. Lite synd att den inte syns. Men efteråt då jag fick komma till vilorumnet så kom belöningen. Väldoftande kaffe och en smarrig macka.

Och foten fick jag order om att lägga upp på bordet, för nu är det högläge i tre veckor som gäller.

Tack till all trevlig och omhändertagande personal på fotkliniken på Sophiahemmet. Där vet de hur de ska ta hand om en orolig patient på bästa sätt.

Återkommer med blogginlägg när jag hittat någon fungerande sittställning och plats för foten vid datorn.

Inlagt 2014-11-26 15:33 | Läst 7627 ggr. | Permalink
Men gu vad ni är ute o reser! Kan man inte få slinka med i en resväska?:) Skämt åsido, bra idé att ladda batterierna innan op, sånt tar på krafterna. Ser fram emot resereportage från Bali!
Svar från Margareta Cortés 2014-11-26 16:02
Kan bli problem med att få med dig i någon resväska för vi reser oftast med bara en väska och då blir det inte så mycket plats kvar. ;) fast om du är liten och tunn kan vi ta dig i handbagaget. Måste säga att det var en skön uppladdning att ha att tänka på nu när dagarna blir lite enahanda med foten högt placerad.
Singapore, Tallinn och nu Bali. Det var väl ordningen i bloggen, om jag inte minns fel. Var det samma ordning i verkligheten? Låter i så fall som lite onödigt många flygtimmar! ;-)
Hoppas foten läker fint och att det räcker med operationer nu!
/Niklas
Svar från Margareta Cortés 2014-11-26 17:40
Finns det onödiga flygtimmar? ;) fast det var över en månad mellan, lite för lång tid att stanna i Singapore. Får man ligga ner och sova på flyget så är det inte jobbigt.
Operationer är inte kul men nödvändigt ibland.
Den där frukt frukosten ser helt ok ut. Hoppas det går bra med din fot, opererar gör man ju inte om det inte är absolut tvunget.
Svar från Margareta Cortés 2014-11-27 04:52
Härlig frukost med massor med frukt och även omelett fick vi där, så det här blev till lunch. Läskande i värmen.
Du har så rätt om operation, hade helst sluppit. Har ont.
Krya nu på dig, du har inte tid att sitta still, må gott, LO
Svar från Margareta Cortés 2014-11-27 04:53
Tack Lars Olov! Jag hoppas det läker ut fort nu. Sitta still är inte kul.
Bali, jag blir galen! Tänk att kunna byta Bali mot det vi har nu!!! Har gått och väntat på att få veta var du laddade med D-vitamin, inte dumt alls verkar det som.
Hoppas nu att det är sista ingreppet i din fot och det läker som det ska. Håll högläge!
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-11-27 04:58
Ja Bali var härligt och ett utmärkt ställe att både koppla av på och att ladda batterierna. Såg att det var ett populärt ställe att dyka på också även om jag såg mest surfare. Asiatisk mat så som den tillagades på Bali är nog min favorit nu. Nu får faktiskt den här foten ta och skärpa till sig för jag vill kunna gå som normalt folk. Det var komplikationer efter den stora op som nu rättades till så det borde bli bra.
Tack Lena!
Önskar dig ett snabbt tillfrisknande så ni kan fortsätta ert resande. Hur ska det annars gå här på bloggen. Har själv opererat mig några gånger med ryggmärgsbedövning och inte haft något obehag av det. Snarare liten upplevelse se och höra.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2014-11-27 05:02
Tack Sten! Tråkigt att vänta på att foten ska bli gångbar igen men bara stygnen är tagna så brukar smärtan avta.
Slapp ryggmärgsbedövning utan fick den direkt i foten, men håller med om att det var intressant att höra vad de gjorde men även lite obehagligt.
Bali och Sophiahemmet i samma blog, livet har många sidor! Krya på dig nu!/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2014-11-27 05:04
Jo, två bra ställen. Hade turen att få följa med min läkare då han slutade på S:t Göran och började på Sophiahemmet. Där känner man sig som en människa och inte bara en patient. Bali var inte så dumt det heller och nu längtar jag till datorn och få gå igenom bilderna.
Hoppas att du snart hittar en plats för foten vid datorn så vi får se dina fina bilder! Hoppas också att foten snart blir bra:) /Anne
Svar från Margareta Cortés 2014-11-27 08:50
Det hoppas jag också, lite för fäskt ännu för att testa men efter helgen ska jag nog kolla in om det går att ha foten på skrivbordet.
Hoppas allt blir bra med foten nu !
Den där delade frukten i mitten på fatet har jag för mig att var väldigt god. Om det nu är den jag menar, men vill minnas att dom klyftorna var lite "blanka" men det kanske har med mognadsprocessen att göra.
Skall bli spännande att se dina bilder från Bali. Var ni till Ubud ?
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2014-11-27 08:59
Du tänker nog på en annan frukt som jag glömde fråga vad den heter, där var det innre lite krämigt, den här heter Salak snake skin fruit, den med gult skal och med grönaktigt innehåll heter mangosteen och var också mycket god. Den du tänker på har jag bild på men inte med mobilen. Jo vi var till Ubud men bara ett litet tag. Ett tempel började brinna där då och på återvägen var hela templet och en restaurang helt borta.
Hoppas nu foten blir riktigt bra.
Inte alla dar man får sitta med foten på bordet, så passa på.
Ser verkligen fram emot balibilder
Marianne



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg