Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Hippt område

Vi fortsätter promenaden i regnet och kommer till där det varit lite fabriker och där det är en del stora industrihus, där växer det nu fram en del inneställen och där de lite modernare folket tycker om att vistas. Slitet men uppiffat  en förändringar är på gång.

Andra hus är det inte så mycket gjort åt men har en tydlig bohemisk charm och jag ser att det förekommer verksamhet där av något slag.

Där bara skalet av ett hus är kvar ramlar vi på en fotoutställning.

Bilder som väcker frågor och bilder som blicken har svårt att slita sig ifrån.

Känns som om det är passande väder för att bese denna utställning Och att regnet och vattendropparna borde vara här konstant. Även om du aldrig förstorar annars gör det gärna vid den här bilden så syns vattendropparna bättre. Det finns lite att läsa om utställningen  här

Foddy Allen ser ut att vara ett lika hippt inneställe som resten av de som håller till i området, ska enligt skylten i fönstret servera "street food". Har de lika bra fantasi som när skylten skapades så är det nog kreativ mat också.

Kan gissa att när vi återvänder hit något annat år så har hela områdets slitna industrilokaler förvandlats till populära ställen för de unga innefolket.

Kul skylt, undrar om man tar bort krysset över förbudet ibland eller om det är permanent tillåtet att köra in där numera.

Vi lämnar trähusområdet och börjar leta oss tillbaka mot gamla staden. Passerar över järnvägsspåren som kom till på 1870-talet och förband Tallinn med S:t Petersburg, den förbindelsen ledde till att fabrikerna börjde växa fram här.

Även här i utkanten av området finns det några av de klassiska Tallinnhusen med två symmetriska trähus som är åtskilda med ett trapphus i sten. Många av dem byggdes på 20 och 30 talet då det behövdes massor av bostäder åt alla arbetare som strömmade till för att arbeta i fabrikerna. 

Inlagt 2014-11-18 08:57 | Läst 4668 ggr. | Permalink
Hej Margareta dina beskrivningar och bilder är alltid intressanta. Man känner nästan att man är med på resan.
Hälsningar från Erik / DK
Fina detaljer du fångat i Tallin och det var lite hippt i det området helt klart!
Områden, som man nog inte går i varje dag.
Spännande att se kreativiteten
Marianne
Som vanligt fina och lockande bilder från dig Margareta! Roligt att se hu det nya växer fram i områden som inte för så länge sen var mindre lockande/ Björn T
Det måste ju vara uppmuntrande för ungdomarna att se att samhället förändras, även om det kanske går sakta. Framtidshopp och visioner är alltid viktigt.
Vilka fina bilder på konst Första bilden är fin konst Ha det gott . : ) // Gert
Den första målningen går hem direkt hos mej och vissa av fotona ser också mycket intressanta ut. Du fick också några bra skyltar till arkivet.
Hälsningar Lena
Snygg gatukonst och läckra fotografier!
Men coolast var Foody Allen!
/Niklas



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg