Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Finns mycket att se i Tallinn.

Går man runt i Tallinn så ser man att många hus är uppfräschade och snygga men att det även finns en hel del som är  i behov lite putsning.

Men det är också kul att gå in och titta i matbutikerna på vad som säljs här. Lite annorlunda utbud och här doftade det bara gott.

Det var visst fotoförbud inne i butiken men den skylten såg jag inte förrän på vägen ut, då kan det väl inte gillas.

Hittar en Konserven av häst.

Öl för de som diggar ACDC.

Fascinerande hylla i matbutiken för oss svenskar.

Efter shoppingen går vi en sväng bland de fina husen igen.

Modern bar som  i föntervyn mer liknar ett kemilabb.

Estoniamonumentet.

Tjocka Margareta

Hittar en urmakare med en minimal verkstad.

Trött i fötterna? Men innan du sätter dig och vilar dina trötta fötter så väg dig så du inte väger mer än 64,15 kg.

 

 

Inlagt 2014-11-16 08:14 | Läst 4486 ggr. | Permalink
Mysiga bilder! Känns som om dom ger en bra bild av centrala Tallinn. Kul namn på borgen! Och kul grepp med stolen i sista bilden. Fast jag behöver inte vågen för att veta att den stolen inte är något för mig! ;-)
/Niklas
Svar från Margareta Cortés 2014-11-16 08:32
Tack för kommentaren Niklas.
Fast jag tyckter nog inte att namnet på det tornet i stadsmuren är så kul ändå....av vissa personliga skäl. 😀
Mycket fina bilder. Fast byggnaderna på de två första behöver nog lite mer än putsning.
Undrar hur man kommit fram till just 64,15 kg?
Svar från Margareta Cortés 2014-11-17 13:16
De har nog en hel del att jobba med i Tallin fortfarande, behövs nog pengar för stt få alla hus i ordning. Tänkte inte på att gå in och fråga hur de kommit fram till just den vikten, förmodligen provat sig fram.
Jag måste bara upprepa vad jag skrivit tidigare, hur mysigt det är med spännande fasader och små trånga stengator. Man kan ju hitta hur många motiv som helst. Skyltningen i den där baren känns väl inte så inbjudande.
Svar från Margareta Cortés 2014-11-17 13:18
Tallinn har mycket att ge till den som gillarcatt fotografera. Mysiga hus och fina gränder.
Försöker lägga in nästa inlägg men där jag är nu så verkar det i te fungera. Fär nöja mig med att kommentera och se om det går senare. Natt snart här.
Kul o hänga med på dina resor Maggan :-)
Det där med marknader och mataffärer är sånt jag också besöker när jag är ute och reser. Då får man reda på lite om människorna som bor där och deras matvanor.

Må gott!

Tommy
Svar från Margareta Cortés 2014-11-17 13:26
Håller med där, det är kul att kolla in vad lokalbefolkningen köper och äter. Även försöka få lite information om landet, det som inte guideböckerna har och vi har upptäckt att en bra källa till information är taxichaufförerna. På måmåga ställen delar de gärna med sig.
Mitt i allt det vackra så fastnar jag för din första bild.
Stolen var ett kul inslag.
Det ser lite grått ut, men du kommer väl med lite ljusare bilder framöver ;)
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2014-11-17 13:29
Det slitna och det med patina ger ofta mer än det nyrenoverade. Stolen och vågen var kul, det var en restaurang eller café so hade den utanför. Nog en plojgreg för att få folk att stanna till men kul ändå.
Fina gator men jag kan tänka mej att det finns en mer sliten baksida inte alls långt bort. Jag skulle nog inte gå i den baren. Bra att man har vett att tala om att det är häst i produkterna i detta land, så man själv kan välja om man vill ha det eller inte. Den sista bilden är ju kul, undrar om stolen gått sönder?
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-11-17 13:34
Det finns mycket kvar att restaurera där i det landet. När jag var där 2004 så fick jag det berättas att det var inte så lätt att rusta upp de sltna husen då när ryssarna försvann. De som ägde husen före kriget fick tillbaka dem men det kunde bo flera familjer i huset och de hade kontrakt på låg hyra, så låg att det inte fanns pengar för renovering och de som hyrde hade inget intresse av att satsa några pengar. De få hus som blev tomma var så slitna så pengarna räckte bara inte till renovering. Kommer att ta många år innan det är ifatt.
Stolen öde före skylt och våg vet jag tyvärr inte men lite kul var den.
Ha,ha, sista bilden är för rolig.
Marianne
Svar från Margareta Cortés 2014-11-17 13:35
Tallinnborna har humor.
Fastnar för första bilden. Bildmässigt skön och berättar en historia. Sommar-OS 1980 hölls i Moskva men seglingarna hölls i Tallinn. Stan var så nedgången att den behövde fixas till för att kunna visas för utlandet. Moskva beslöt att måla fasaderna. Det kulturellt och tekniskt riktiga hade varit att göra rent, laga och så måla med kalkfärg. Men det var enklare för Moskva att köpa plastfärg och måla upp gatufasaderna.

Bakgårdarna lämnades som dom var, mörkt smutsgrå.

Färgen till fasaderna köptes från Finland med argumentet att den använts på presidentpalatset i Helsingfors. Hur det gått med det huset vet jag inte. Men i Tallinn blev det inte bra med en tät plastyta om stängde in fukt tillsamman med gammal smuts. Det mesta verkar ha åtgärdats av ditt reportage att döma. Fast man kan se att fasaderna ofta blivit lite grövre i strukturen än vad de troligen varit. Men huset på bild 1 behöver bli av med plastfärg, skadad puts, torka ut, lagas och målas.
Svar från Margareta Cortés 2014-11-17 13:38
Såg seglingsstadion något år tidigare. Var med tvivelaktig stolthet som Tallinnborna berättade om den. De som är ester vill inte gärna berömma något från rysstiden då det kunde vara dödstraff på att ha en estnisk flagga. Men nu känns det som om de är stolta över stii land och ingen talar illa om svensktiden.
fina bilder ifrån tallinn !
Tallinn verkar vara ett intressant och en fin stad att besöka ett populärt resmål som vi inte har besökt ännu men vi ska någon gång är det tänkt.
Med vänlig hälsning micke
Svar från Margareta Cortés 2014-11-17 13:39
Tallinn och Estland är ett trevligt resmål och nära oss dessutom.
Vilka annorlunda bilder på smala gränder gamla hus Gillar stolen den är häftig Ha en skön kväll : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2014-11-17 13:40
Stolen med sin skylt var kul och Tallinn är ett trevligt resmål på nära håll.
Underhållande bilder, såg att dom sålde sån där öl på tunna, kul. Den där sista med den gamla personvågen väcker ju också lite frågor, dels är det en jäklig skum blandning på utbudet o vem kan tänka sig att ställa en sån i sitt badrum. Må gott, LO
Svar från Margareta Cortés 2014-11-17 13:41
Vågen var nog inte till salu utan mer en uttjänt en som någon fick en ljus idé med.
Trevliga bilder, verkar vara en stad med själ?
Hehe, 64,15 kb! Får mig att tänka på när jag köpte kakor på ICA och det stod "ca 27 kakor" på förpackningen. :)
-affe
Svar från Margareta Cortés 2014-11-17 13:43
Äter man 27 kakor så kanske man ganska snart överskrider viktnivån för den stolen. Men Tallinn och även resten av Estland är ett trevligt resmål.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg