Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Ryska marknaden 2

Vi går ut till tanterna som står med små bord ute i kylan, köper fyra vitlökar  för 1 Eurotecknet. vet inte om det är billigt men tanten är charmig.

Den ledsna minen här beror kanske på att vi handlade vid bordet bredvid.

Det finns mycket att välja bland vid borden och alla har bara några få saker av varje sort. Lite äpplen, några hemstickade vantar och sockor, inlagda gurkor...

...blommor, ägg och...

...inlagd pumpa. Den där burken följde med oss hem.

Här var det bara ryska skyltar så jag vet inte vad han sålde mer än att det var sylt av något slag, men han köpte upp bär också.

Pumpan såg god ut men jag vet inte om hans händer såg helt rena ut.

Vi fortsätter till den delen av marknaden som har lite av varje och här är det verkligen lite av varje.

Ett par byxor för 50 cent, kan det vara något?

Eller ett plagg för 30 cent.

 

Inlagt 2014-11-15 14:39 | Läst 4113 ggr. | Permalink
Herre jisses vad skräp, är vad jag tänker när jag ser många av sakerna. En hel del verkar vara gamla medaljer och kanske några priser. Medaljer finns det nog gått om i den delen av världen, men de är kanske inte så mycket att mätta munnen med. I princip alla verkar var i eller över pensionsåldern, kanske står de där för att dryga ut en låg eller obefintlig pension? Din sista bild får bli dagens favorit.
Svar från Margareta Cortés 2014-11-16 07:51
Där kan man nog hitta reservdelar till det mesta, eller om man behöver en begagnad sladd så finns det där. Ska kanske ta en rensning i källaren där hemma inför nästa besök.
Tanterna som står där är av den ryska befolkningen och tillverkar eller odlar lite där hemma som de sedan står där och säljer.
Den där marknaden har jag också varit på. Där finns verkligen nåt för alla smaker
Marianne
Svar från Margareta Cortés 2014-11-16 07:51
Finns en hel del att beskåda på den marknaden.
Jag skulle hellre handla några vitlökar och ett par stickade vantar för ett överpris än att bara ge pengarna till någon som sitter och tigger. Det är väldigt påtagligt runt om oss just nu och det är säkert fler än jag som har svårt att hantera situationen. Även om detta är en marknad i ett annat land så leder de ändå tankarna direkt hem.
Hälsningar Lena
präntare 2014-11-15 23:38
Naturligtvis gör du som du vill men, att tigga är nog sista utvägen för allt för många då andra möjligheter är uttömda och ingen blir rik på det, tro inte annat. Och att inte förglömma var och en av oss kan hamna där med en rasande fart.
/Hans-Åke
Svar från Margareta Cortés 2014-11-16 07:56
Instämmer till fullo, bättre med en försäljning i liten skala än att bara sitta och tigga. Såg nog bara tre-fyra tiggare i Tallinn och där finns det nog betydligt fler fattiga än i Sverige. vid stadsmuren är det klassiskt att det står damer och säljer stickat men träffar ibland på några tanter som har lite egen verksamhet. De smyger då upp och smusslar fram några stickade plagg, de vi köpt är så välstickade och fina. Inte maskinstickat som vid muren.
När vi köpte vitlöken höll vi fram en peng och så plockade damen ihop det hon tyckte vi skulle få.
Svar från Margareta Cortés 2014-11-16 08:03
Hans-Åke! Jag anser nog att tiggeriet är en skam för både samhälle och för den som tigger. Istället för att dra igång en massa projekt för dem hör så borde detta satsas i deras hemland. Vad är det för liv att bi i kåkstäder här när det borde ge mer resurser för dessa pengar i Rumäninen.
Har dessutom sett att de som säljer Situation Stockholm blir bortkörda då det är tiggare på samma plats. Sedan att andra livnär sig på de som tigger är också en skam.
Sveriges ansikte utåt inför våra turister har blivit förändrat.
Oj vilka härliga motiv! Blir alldeles ressjuk; jag brukade köpa skumppa i de lokala stadsdelarna bakom järnvägen, där det var betydligt billigare och lokalt än i gamla stan. Måste snart åka till Tallinn på nytt ...
- hawk
Svar från Margareta Cortés 2014-11-16 08:04
Estland och Tallinn har mycket att bjuda på och Ryska marknaden kan en skritsamlare göra fynd på.
En salig röra med alla sorters prylar Var och en säljer det den kan undvara så är det i livet Ha en skön helg : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2014-11-16 08:04
Mycket att botanisera i finns det där för den som är hågad.
Trevlig fortsättning på reportaget!
Bildmässigt blir sista, med mannen i röd basker, favoriten!
/Niklas
Svar från Margareta Cortés 2014-11-16 08:06
Skulle nog kunna fylla en hel blogg med bilder från det stället men det får räcka så här.
Han med baskern var tacksamt placerad.
En liten nål med Lenin på rockkragen vore häftigt! Det är ju inte min idol precis, men vore väl lite "olydigt"? Kul bilder!/ Björn T



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg