Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Vandra vidare.

Stärkta efter ett glas vitt på vinkällaren Gloria traskar vi vidare ut på stan. I Tallinns gamla stad finns det så mycket att titta på.

Här runt hörnet finns det en wienerschnitzelrestaurang, dit ska vi nog gå i kväll.

Men till kvällen är det långt så vi hinner gå runt lite mer. Här ligger Svenska kyrkan i Tallinn såg på deras hemsida att under sovjettiden så användes den till gymnastiksal. Finns bilder från det här.

Många gatufasader påminner mig om Amsterdam.

Men det är både kul och trevligt att gå runt här i de trånga gränderna, vingla på kullerstenar och kika in i de många hantverksbutikerna.

Tycker man om choklad så bör man inte missa att slinka in på Chokolateriet och värma sig med en kopp choklad. Min favorit är deras chilicholkad.

Området runt den här kyrkan var bebyggd av en mängd hus före kriget men en intensiv rysk bombräd förvandlade de flesta till pulver, 20.000 människor blev hemlösa. Det bestämdes att området skulle sparas som torg och grönområde.

I dag drar vi oss ner mot färjehamnen för att titta.

 En färja har kommit in och ligger där och väntar på att bli fylld igen med folk och bilar och tuffa tillbaka till Sverige.

I maj fick Tallinn en ny attraktion för de som vill komma upp sig lite och få fin utsikt. Det är en heliumfylld ballong som är förankrad i marken och tar 20-30 passagerare upp 120 meter i luften. Vid klart väder lär sikten vara 20 km.

Det är inte så värst klart väder och ganska fint här nere på marken också så vi tar ingen flygtur.

Blir man trött i fötterna så finns det spårvagn och har man Tallinnkortet åker man fritt.

 

Inlagt 2014-11-12 12:33 | Läst 6679 ggr. | Permalink
Verkligen en fantastisk vacker arkitektur i den här staden. Wienerschnitzel var det många år sedan jag åt. Tror det var vanligare här i Sverige tidigare. Nästa gång ska jag titta om det finns på menyn.
Sten
imse 59 2014-11-12 17:41
Du får besöka Bistro Oden i Sandviken Sten, där finns det på menyn.
( tänker nog själv äta det när vi snart skall dit med jobbet en kväll )
Svar från Margareta Cortés 2014-11-13 10:25
Tallinns gamla stad är väldigt vacker och jag tröttnar nog aldrig på att gå runt där och titta. Wienerschnitzel är gott.
Svar från Margareta Cortés 2014-11-13 10:26
Bra tips Ing-Marie, vi är i dessa trakter då och då.
Trevligt reportage – igen. När jag besökte Tallinn köpte jag en docka. Det sysselsatte tre expediter. En som visade, och berättade om dockorna (snygg expedit), en som tog betalt och en som slog in dockan i ett paket. De båda sista expediterna inte fullt lika snygga som den första. Det var så tydligt att det måste finnas en tanke bakom. Du köpte inte något bärnstenssmycke? En snygging höll på att övertala mig att göra det till min söta fru. Då jag inte längre hade någon söt fru blev det ingen affär.
Svar från Margareta Cortés 2014-11-13 10:29
Tack Torbjörn!
De är fortfarande väldig service minded där fortfarande men inte med så mycket personal längre. När jag handlade i år så blev vi bjudna på äpplen efteråt. Köpte inget bärnstenssmycke nu men det har jag gjort tidigare år eftersom äldsta dottern önskade sig ett sådant halsband.
Snyggt! Det syns att det är en driven fotograf som tagit bilderna! inte vilka turistbilder som helst. Tack för rundvandringen! :) /Tommy.
Svar från Margareta Cortés 2014-11-13 10:30
Tack Tommy för din väldigt snälla kommentar. Uppskattas mycket.
Fortsatt vackra stadsbilder Margareta! Ni ser ut att ha sett mkt vackert, dessutom tur med vädret/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2014-11-13 10:31
Tack Björn! Lätt att få fina bilder i den staden. Tur med vädret hade vi även den regniga dagen, blir så fina blänk då.
Var över till Tallin på konferens för många år sedan men då såg vi inte så mycket av staden så det är så fint att få se alla dina vackra bilder därifrån.
Köpte en handmålad vattenskål i porslin där åt min förra hund och hon har varit borta i 11 år nu så det är nog minst 15 år sedan jag var där. ( och skålen har Chessie övertagit så den hänger med ännu, så det måste ha varit bra kvalitet :-) )
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2014-11-13 10:33
Det finns mycket trevligt hantverk att både titta på och köpa där. Med Tallinnkortet kommer man dessutom in på de flesta museer och det finns en hel del trevliga. Även ett litet fotomuseum.
Jovisst verkar Tallin vara en otroligt fin o sevärd stad - fina bilder! Må gott, LO
Svar från Margareta Cortés 2014-11-13 10:33
Tack Lars Olov!
Ingen dum stad att besöka.
Oj, nu blev jag sugen på en wienerschnitzel, det var länge sedan:) Så mysigt med dessa smågator och fina husfasader.
Svar från Margareta Cortés 2014-11-13 10:34
Wienerschnitzel är gott och våra var också goda. Fin stad är det.
Fina gränder fina hus vackra färger Annorlunda att det finns så kyrkor i samma stad Är det olika samfund ? Ha det gott : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2014-11-13 10:35
Många kyrkor är det i gamla stan och det finns nog en hel del olika samfund.
Tack för din kommentar Gert.
Fina bilder igen. Gillas!
Svar från Margareta Cortés 2014-11-13 10:35
Tack för ditt gillas Lena!
Softa och fina färger på husen och väldigt vackert ser det ut att vara. Vädret verkar också tilltalande när man kan skönja lite blått på himlen. Det ser ut som en stad som har en del att bjuda på.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-11-13 10:37
Lite svalt var det men vi hade tur för veckan innan hade de haft -10 grader. Nu var det plussgrader istället. En mycket vacker stad är det och det finns en hel del intressanta museer också.
En fin vandring och berättelse i vanlig ordning, kan känna igen sig på vissa bilder.
Ha de gott
//B-O
Svar från Margareta Cortés 2014-11-13 10:38
Tack Bert-Ola för din kommentar.
Det är en trevlig stad att traska omkring i.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg