Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Resan går till Tallinn.

Inte ofta jag får förmånen att åka med propellerplan men den här resan som går till Tallinn var det ett sådant som skulle ta mig dit. I alla fall sträckan från Helsingfors.

Sträckan från Helsingfors tar ungefär 20 minuter, man kan även ta en båttur över om man hellre vill det.

När molnen skingras så ser vi att det är ett soligt Tallinn som vi kommer till.

På flygplatsen blir vi fint välkomnade och genomsökta. Den här hunden jobbade på bra men var svårfångad på bild, jag missade att ställa om ISO i brådskan att få en bild och den var snabb där bland väskorna. (Har inte hunnit träna in alla funktioner på min nya lilla Sony A5000 ännu, men det är trevligt med en så liten kamera)

Jag måste få visa vårt trevliga hotell också. Det ligger i Gamla stan och heter Hotel Schlössle.

Så här stilig är personalen i receptionen. Åker man hit för att njuta av en långweekend så är det ett perfekt ställe att koppla av på.

Jag kan inte heller klaga på rummet som vi fick. Inte ofta vi blir uppgraderade men den här gången hände det och vi njöt i våra fina rum.
 
Matsalen var också trivsam och mysig med öppen spis och en brasa som sprakade. Mycket god mat hade de dessutom.
 
Fast tavlan i trappuppgången hade nog till och med jag kunnat måla lite bättre.
 
I källaren finns det en stor sällskapsdel och även ett cigarrum.
 
I baren träffade vi på restaurangchefen som bjöd på varsin cocktail.
Men man åker inte till Tallinn bara för att njuta av ett trevligt hotell, vi drog ut på stan också men det tar vi sedan.

 

Inlagt 2014-11-08 09:24 | Läst 4745 ggr. | Permalink
Tallinn är fint. Kul att se inledningen och jag längtar till fortsättningen av berättelsen! Så fint ni bodde!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2014-11-09 09:39
Tack Bjarne för din kommentar. Mer kommer från en trevlig stad.
Roligt att se litet bilder från Tallinn. Jag jobbade där för ABB i fem månader 1994. Då var inget i Tallinn mysigt på något vis.
Ha det bra!
Jon Anders
Svar från Margareta Cortés 2014-11-09 09:41
Kan tänka mig att det inte var lika trevligt i Tallinn på den tiden. Vår tandläkare har berättat en del.
Tallinn är en fin stad, vi var där för fyra år sedan och åker gärna tillbaka. Trevlig hotell måste jag säga. Ett fin resereportage i vanlig ordning.
Ha de gott
//B-O
Svar från Margareta Cortés 2014-11-09 09:40
Det är en fin stad Tallinn, speciellt i den gamla delen. Hotellet kan jag verkligen rekommendera. De övriga rummen är också fina om man inte lyckas få en uppgradering som vi fick den här gången..
Jag var i Tallinn på Sovjettiden. Fin stad men illa hanterad - fast väldigt mycket stod kvar, inte som i Sverige som rev besinningslöst. Nu har man av dina foton att döma skrapat bort den plastfärg som "prydde" gatufasaderna och tagit vara på / återskapat det gamla. Svensktiden på 1500-talet fanns i minne, i domkyrkan låg svensk adel begravd. Hoppas ni hittade altartavlan.

Esterna var minst sagt trötta på att behöva skriva ut sina stadsplaner mm på ryska och få dom godkända i Moskva. Att inte få bygga upp sitt land själva vilket dom klarat mycket väl. Hoppas dom klarar nån sorts försoningsprocess. Det bor ju mycket etniska ryssar landet.

Den där tavlan skulle kanske platsa på "Oskärpa" här på fotosidan?
Svar från Margareta Cortés 2014-11-09 09:47
Första besöket i Tallinn för en del år sedan visade upp ett helt annat Tallinn än vad det är i dag. Var även där under glansdagarna då vägarna var fyllda av lyxbilar. Nu ser man inte så många sådana.
Ser hur husen förvandlas från år till år då vi återvänder och gamla staden nu har det även kommit upp en hel del informationstavlor om husen.
Ska nog gå in i domkyrkan och kolla nästa gång, har besökt de flesta kyrkor och museer, Har man Tallinnkortet så är det kul att slinka in lite här och där.
Jag gillar verkligen första bilden, den fick du till strålande med propeller och allt. Hotellet verkar riktigt mysigt och matsalen var verkligen fin. Det ska bli intressant att se dina bilder från staden.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-11-09 09:54
Det roliga med propellern var att med blotta ögat såg man inte bladen då den var i rörelse men kameran frös rörelsen och visade bladen också.
Hotellet kan jag rekommendera om du kommer till Tallinn, Stefan i receptionen var så stiliga i sin jackett med rosa väst och miljön var dessutom mycket mysig.
Verkar trivsamt...hela paketet! :)
och fina bilder som vanligt...
Svar från Margareta Cortés 2014-11-09 09:54
Trivsamt är rätta ordet för det hotellet. Mysiga lokaler och trevlig personal.
Oj vilken trevlig miljö. Känns genuint och smakfullt. I Finland har jag varit men inte i länderna nedanför.
Svar från Margareta Cortés 2014-11-09 09:56
Mysigt hotell är det. Av de länder som jag besökt av de Baltiska staterna så tycker jag att Estland är trevligast.
Trevligt! Har varit där en gång men på vintern.... lite kallt och rått... Men ett återbesök en vår eller sommar lockar.
Nice, nästan som Singapore!! ;) Trevlig helg! //Peter
Svar från Margareta Cortés 2014-11-09 09:58
Inte så dumt där på vintern heller, var där i december då det var julmarknad. Mysig marknad utan så mycket tingeltangel, mest hantverk. Kallt visserligen men med mössa, vantar och långkallingar så var det mysigt även då.
Lite behagligare temperatur än i Singapore. ;)
Ännu ett resmål, som jag vill se och det ligger ju nästan "nästgårds"! Vilket fint hotell, känns riktigt lyxigt! det namnet får jag skriva upp! Ser fram emot stadsbilderna! Ha det fint! Yvonne
Svar från Margareta Cortés 2014-11-09 09:59
Tar nästan ingen tid alls att åka dit om man flyger och hem kommer man på samma tid som man startade på grund av tidsskillnaden. ;)
Hotellet är lite i lyxklassen i våra ögon men med priser som ett standardhotell här i Sverige,



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg