Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Tandläkarens hemlighet.

I dag är vi lite slappa och tar det lugnt med en skön frukost och sedan en morgonpromenad.

Vi har en lite speciell avsikt med vår weekendresa till Tallinn så i dag tar vi inte en runda i den charmerande gamla staden utan vandrar ut i den lite nyare stadsdelen och där får vi en liten hint om vad det är vi ska göra här.

Vi ska nämligen besöka vår trevliga  hambaarst men först en liten promenad. Bland alla nya och moderna hus så finns det fortfarande kvar lite av den gamla bebyggelsen.

Mycket av den bebyggelsen håller nu på att rustas upp och invändigt blir det moderna lokaler med det yttre skalet kvar.

En pampig gammal kyrka i trä. Gissar på att det är en rysk-ortodox kyrka med tanke på kupolen och korset som jag lyckades kapa lite, är inte så van att fota genom att titta på displayen istället för genom sökaren.

Många hus här är byggda i den klassiska ryska stilen. stora stela och pampiga hus. stjärnan på toppen skvallrar väl lite den med.

Så var vi framme vid dagens mål och orsaken till resan. Vår trevliga tandläkare Jana som vi hade hemma i Sverige och som bestämde sig att flytta hem till Tallinn. Då hon erbjöd oss att få komma med som patienter även här tyckte vi att det var en bra idé. Vi får ha kvar en bra tandläkare och får en trevlig minisemester. Bra va!

 

Någon kanske undrar vad tandläkarens hemlighet är, jag lovar det är inte de här metoderna hon använder...

...utan det är den här lilla flaskan med cognac som står i väntrummet till behövande patienter. Kanske bättre än sprutan som inte behövde användas vid det här besöket för vi behövde inte göra några stora ingrepp.

De som tycker att en klunk av den ädla drycken är för klen bedövning kan även få lite starkare doningar som det här.Fast den här bilden ovanför är från ett tidigare besök.

Vi hade skött oss bra sedan förra besöket så  nu behövdes det ingen bedövning av det slaget, så på kvällen belönade vi oss med ett besök på Restaurang Domenic. Maten där var utsökt och var nog det godaste jag ätit på länge.Den har öppet från 12.00 så kommer man med båten och ska hem samma dag går det bra att äta lunch där.

Inlagt 2014-11-09 10:00 | Läst 5537 ggr. | Permalink
Trevliga tandläkarbesök ni har och får lite njutning på resan också! Speciella byggnader även i Tallinn ser jag på dina fina bilder!
Svar från Margareta Cortés 2014-11-11 13:45
Det är inte alla tandläkare som välkomnar men med en kram då man kommer heller. Alltid kul att gå till tandläkaren här.
Alltid bra att få en orsak till att resa.
Har man en bra tandläkare så vill man ju gärna fortsätta där.
Trevliga bilder på hus med stora kontraster.
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2014-11-11 13:46
Sämre orsak till resa kan man ha. Tallinn är en trevlig stad. Hoppas inte Putin förstör det nu.
Jag må säga att du har en duktig "modell", som går till tandläkaren för att du ska få dina bilder. ;)
Och vad kul att behålla tandläkaren trots flytt... Tallin är sevärt. Men, det får bli till våren/sommaren.
Ha en fin söndag utan bedövning! //Peter
Svar från Margareta Cortés 2014-11-11 13:54
Min modell får stå ut med mycket.;)
Tallinn är värt många resor.
Tack för din kommentar Peter.
Härlig berättelse! Viktigt med bra tandläkare och tandläkarkontinuitet, och alltså en liten minisemester på köpet.
Svar från Margareta Cortés 2014-11-11 13:54
Det är inte dumt det.
Tack Göran för din kommentar.
Vilken bra kombo, nytta med nöje. Var till Tallinn för några år sen, klart värt ett återbesök.
Svar från Margareta Cortés 2014-11-11 13:56
Det blir säkert fler besök i Tallinn för oss. Trevlig och duktig tandläkare och en stad som är värd många återbesök, för hoppas på att det bara var tomma hot från Putin.
Så länge tandläkaren är nykter är allt väl :). Tänker i det sammanhanget på sketchen Volvo Sonett. När jag var till Tallinn blåste det stormbyar och regnade. Våra paraplyer blåste sönder tämligen omgående. Hemresan över ett stormigt hav, med Eustonia i tankarna, var inte trevligt och vid frukosten satt alla tysta och försökte få i sig några smulor. Ni verkar ha haft fint väder. Vad roligt att ni gillade maten. Vi tyckte också att den smakade bra. Estlänningarna gör det bra och kämpar på. Till våren blir det nog en resa dit igen. I finväder. Vad gillar du din lilla Sony då? Den saknar alltså sökare?
Svar från Margareta Cortés 2014-11-11 14:02
Ingen fara med tandläkaren, nykter och duktig. Kan vara busväder där också men regn ger trevliga bilder med blänk i kullerstenarna.
Lilla Sony är en trevlig bekantskap, fast jag måste nog skaffa något bättre objektiv än de kitobjektiv som följde med 16-50mm ger så böjda linjer och även väldigt störtande linjer. Behöver träna lite mer med den men jag gillar verkligen vikten och formatet förutom att den är så lätt att den åkern ner från axeln ;) så jag bär dem mest i handen och då blir det fler bilder tagna också.
Ingen sökare är det men å andra sidan hade min lilla Canon G10 så liten sökare att jag knappt såg något genom den. nackdel då det är sol men vikbarskärm hjälper upp då.
Som vanligt roligt att följa er resa runt om i världen. Det måste vara fantastiskt att få gå runt i gammal stadsmiljö och fota. Lite slitet på en del ställen kan jag tänka mig.
Någon cognac har jag aldrig fått hos min tandläkare. Lite för starkt kaffe är nog det närmsta jag kan komma. Brukar aldrig ta någon spruta, är du inte lätt på handen går jag till tandläkaren i våningen under brukar jag hota med. Går inte, han är på psyket just nu brukar jag få till svar.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2014-11-11 14:04
Vår tandläkare har inget kaffe. ;)
Det är lite slitet här och där men sedan vi började resa dit för några år sedan så har mycket blivit upprenoverat. Inte så mycket som rivs utan det rustas upp.
Vilka fina byggnader o kyrkan var också fin Tandläkarbesök går väl an om man inte har några hål Ha det trevligt : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2014-11-11 14:05
Vi hade jobbat på bra med tandborsten och slapp några plågsamma stunder i tandläkarstolen.
Tack för din kommentar Gert.
Jag måste säga att den gamla bebyggelsen lockar mer än den nya, jag gillar patina. Tandläkarbesök är väl inte så uppmuntrande men ack så nödvändiga.
Svar från Margareta Cortés 2014-11-11 14:06
Håller med dig, men det är även kul att se de speciella skapelser som olika städer bygger.
Tack för din kommentar.
Trevligt resereportage, Margareta!
Tallinn ser ju ut att vara värt ett besök!
/Niklas
Svar från Margareta Cortés 2014-11-11 14:07
Tack för din kommentar Niklas!
Har du inte redan varit i Tallinn så är det väl värt ett besök.
Kul att se en ny del av Tallinn och inte bara gamla stan! Spännande med tandläkarbesöket också och det var kul att se "verktygsskulpturen".
Hälsningar, Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2014-11-11 14:07
Tack Björne för din kommentar. Skulpturen hon har där är kul.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg