Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Little India

I dag styrde vi kosan ut till Little India. Det ligger lite i utkanten av Singapore och här ute fanns förr tegelugnar och kalkbrott och till dessa kom det folk från Indien som arbetskraft och där växte så en stadsdel upp som präglades av den indiska kulturen.

Här kan man nästan tro att man hamnat i Indien och inte vara i Singapore och ändå har de bott här i runt 200 år.  Gatunamnen finns även på indiska.

Vet inte om de här husen är i någon speciell indisk stil men färgglada var de.

När vi är här så håller de på att förbereda sig för Diwali (deepavali)som är en stor hinduisk ljusfest. Den firas till minne av guden Ramas minne och kan jämföras med vårt nyår.Man firar Ramas återkomst efter dennes exil i 14 år tillsammans med sin hustru, kanske är det här som de två såg ut.

Den här bilen trodde jag att var något ambulerande tempel och något som hade att göra med den stundande högtiden men så fick jag veta att den hörde till en begravningsbyrå och är till för att användas vid begravningsceremonier.

Men det här tältet har med all säkerhet något med den stundande festen att göra för det var en slags gudstjänst där inne.

En helig man kom ut därifrån också.

Mycket kretsade runt Diwali, det kunde man tydligt se i butikerna.

Blomsterkransar och girlanger tillverkades och såldes.

Jag tar fyra stycken!

 

Inlagt 2014-10-27 13:06 | Läst 6538 ggr. | Permalink
Där blev det aldrig något besök för oss så det var intressant att se dessa bilder med tillhörande informativ text.
Härligt med de färgglada husen.
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2014-10-28 09:57
Little India var trevligt att besöka och intressant att se att de lever som om det var i går de kom från Indien.
Ingen integration där inte.
Underbara färger på husen. Jag har haft det stora nöjet att arbeta tillsammans med indier de senaste 10 åren och man kan inte undgå att fascineras av deras kultur. Speciellt färger verkar de uppskatta mycket, vilket du också visar med dina bilder.
Svar från Margareta Cortés 2014-10-28 09:59
Då jag var i New Delhi för en del år sedan var det en av deras många högtider och då kastade de färg på varandra. Det gällde att passa sig för att inte bli färggrann själv.
Vilken utsmyckning och vilka färger! Dessutom mannen en väldigt fin blomma på huvudet (tredje bilden från slutet). Ganska annorlunda begravningsbil, stegrande hästar i guld + extra allt.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-10-28 10:02
Den blomman var välplacerad. ;)
Att bli körd till sista vilan i den bilen måste vara en höjdare.
Färgsprakande reseminnen
Svar från Margareta Cortés 2014-10-28 10:02
Tack Bengt för din kommentar.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg