Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

En regnig dag...

När man förflyttar sig över så pass många tidszoner är det lite svårt att få ordning på den inre klockan. Hemma i Sverige var klockan mitt i natten och här i Singapore var det dags att gå upp och äta frukost. Bara att masa sig upp även om kroppen signalerade något annat.

Jag drar undan gardinerna och ser att det regnar!!! Tänker på våra dagar på Island och börjar tro att vi abonnerat på regnväder.

Vad göra, det är bara att ta med sig paraplyet och gå ut ändå. Kan ju inte sitta inne på hotellrummet för att det regnar. Ser när vi kommer ut att det är vanligt med regn för vid nästan varje ingång till gallerior och butiker finns det sådana här praktiska ställ med paraplypåsar.

Men konstigt nog så behöver vi inte fälla upp något paraply, det har redan slutat regna och det enda man nu blir blöt av är den fuktiga värmen. Inte konstigt att det är fler än vi som går slalom mellan de olika butikerna för att få lite svalka.

Vi bestämmer oss för att ta en liten promenad och se hur här ser ut.

Vi är inte de enda turisterna i stan. det finns några till men visar sig att det är ovanligt lugnt den här veckan. Beror antagligen på att det varit F1 tävlingar i stan och de som kommit hit för dessa redan åkt hem eller att de redan har gjort slut på alla sina pengar.

Vid många butiker står det personer som gör sitt bästa för att locka in kunder. Här lyckas de få med mig in för att titta på ett makroobjektiv till min lilla spegellösa Sony.

Tyvärr så hade de inte det jag ville ha utan plockade fram en elegant liten låda i trä där det stod på locket att det var en proffslins. men proffs eller ej så imponerade inte det så mycket. Det var inget riktigt objektiv utan en  close-up lins. Men kul ändå att se på sedeln som försäljaren använde som åskådningsobjekt att det står Singapura och inte Singapore.

Vi slinker in i till nästa svalkande ställe.

Något det finns gott om här i Singapore är matställen. Man behöver inte gå många meter och vara hungrig.

Ibland är maten lika överskådligt presenterad som i Japan.

Handla egen mat går också bra.

Den stora gatan som vi går på heter Orchard Road, lite svårt att tänka sig att det på 1830-talet var stora plantage här, främst för muskot. Likaså är det intressant att tänka sig att det stora varuhuset som heter C.K Tang grundades av en man som kom hit från Kina och startade sin karriär som dörrförsäljare. Ja, han sålde inte dörrar som jag först trodde, utan var en som knackade dörr och sålde sina varor. Han kallades för "Tin Trunk Man" efter den plåtväska som han bar omkring sina varor i. Han kom till Singapore 1923 och efter 35 år kunde han bygga och öppna ett eget varuhus. Hans familj äger fortfarande det varuhuset.

Tiggare och uteliggare är förbjudet i Singapore, det enda vi såg var handikappade som sålde lotter och små paket med näsdukar.

Inte så långt ifrån den livliga kommersen på Orchard Road slinker vi in på en tvärgata som är betydligt lugnare. Där finns fina radhus där de äldsta är från 1800-talet. Gatan heter Emerald Hill Road och har en diger historia även den. Här bor numera de med gott om pengar.

Den här första promenaden i staden upptäckte vi att det är bäst att ta upptäcktsfärderna  i små doser. Vi orkade inte så långt utan vände här.

Hur det blev med den regniga dagen? Inte en droppe till kom det. Men vi behövde inte känna för stor saknad från alla vattenfall på Island. Varje gång vi kom ner med hissen i vårt hotell kunde vi njuta av detta stora vattenfall.

Inlagt 2014-10-05 09:34 | Läst 4400 ggr. | Permalink
På resande fot igen? ...alltid trevligt att läsa om dina resor och se din talande bilder! Hälsningar Sören
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 21:13
Det gäller att hålla igång innan foten blir justerad igen. ;)
Tack Sören!
Härligt!! Känns som att resa själv igen... Och ja, regn i asien är kraftigt och kort. 10-15 minuter, sedan är det klart... Singapore är nästan "för bra", kliniskt jämfört med övriga asien. Men Funktionellt!! Och ja, trots allt är Singapore lite av en diktatur... Singporekineserna styr hårt.. Men det funkar.. Just nu, lite som en lugnt och mindre Hongkong... Härlgit att se, och asiatiska hotell, är ju 6-7 stjärniga till svenska 4-stjärnepriser.... :) Value for money... Trevligt att följa er tur!! Ha en fin söndag!! //Peter
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 21:17
Vi hade tur, även om jag trodde när det regnade första morgonen att vi var lite förföljda, inte en droppe sedan under vistelsen.
Singapore var en trevlig upplevelse, så rent och så trevliga människor och även en säker stad.
Bra hotell men inflationen har hunnit ifatt även där så det är inte så billigt längre. De som förlorar på det är, liksom här, pensionärerna.
Här har jag också vandrat och blivit blöt av störtregnen, som bara varar en liten stund.
Jag blev nästan vimmelkantig av alla varuhus.
Marianne
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 21:20
Nog var det många varuhus och köptempel där. Inte för att vi shoppade loss precis men de var bra att zick igenom för att få lite svalka. Regnet slapp vi efter första skrämselmorgonen.
Från Island till Singapore var minsann inte ett dåligt skutt :-) Gatan med radhusen var väldigt fin och den missade jag definitivt när jag besökte Singapore för många år sedan. Jag minns hur kallt det var inne i butikerna och dyrt. Dessutom var det väldigt rent och fint överallt samt lätt att åka tunnelbana. Är Singapore ett stopp för att ni är på väg någon annan stans eller är detta en resa enbart för att uppleva denna stad.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 21:24
Island var ett lite oplanerat skutt och bara en långhelg men Singapore var planerat för länge sedan. En stad vi var nyfikna på. Trodde först att vi skulle ta Malaysia också men värmen gjorde att man behövde ta Singapore i små portioner åt gången så dagarna gick åt till att vara där, hann inte med allt ändå.
Singaporborna är stolta över sin rena stad och även över att det är en säker stad. Taxi var billigt så det blev en del taxiåkande och det var kul för chaufförerna var väldigt villiga att berätta om sin stad.
Trevligt med all info man får från dig. Och även trevliga bilder naturligtvis.
Man var inte så duktigt på att ta reda på saker och ting på "den tiden" jag var där.
Kanske beroende på åldern :-)
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 21:26
Det är nog så att man med ålderns rätt blir lite mer nyfiken på hur det är i landet man kommer till. När man är ung så är det annat som lockar. Vi fick väldigt mycket information av taxichaufförerna.
Vilka kontraster du rör dig emellan! Från Island till Singapore! Lika intressant att följa dig var du än är! Ha en fin kväll! Yvonne
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 21:27
Tack Yvonne!
Det är kul att resa och få uppleva andra kulturer.
Vilka trevliga bilder och trevlig läsning om Singapore Jag gillar sista bilden det är snyggt Ha det gott : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 21:29
Tack Gert!
Det var ett fint vattenfall de hade vid hotellet, kul med höghus runt omkring. Vid hissarna så såg man det genom glas men vi letade oss ner till parkeringsgaraget och kunde smita ut där för att komma fram till fallet utan glas emellan.
Att du inte gör en bok! Jag skulle gladeligen köpa den, eller dom, för det skulle nog bli en massa böcker! Tror de skulle sälja bra eftersom dina bloggar är så kul att läsa!
/maria
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 21:29
Tack Maria för din mycket vänliga kommentar!
Bara jag får tid över så.
Kul att få följa med till Singapore. Har hört berättats om men inte kunnat åka dit. Men nu har jag på sätt och vis varit där ;-)
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 21:30
Singapore var mycket trevligt men svettigt också. Sååå varmt!
Fin bildserie. Jag var där 1990 men det ser fortfarande sig likt ut.
Mvh
/Per
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 21:32
Kul att du känner igen dig.
Hoppas du även gör det i de fortsatta inläggen, det har nog hänt lite borta vid Marina Bay sedan 1990.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg