Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Lejonön

Det var en dag i september, hösten började ge sig till känna och likaså reslusten. Väskan packades och färden gick ut till Arlanda.

Fast om jag ska vara riktigt ärlig så var resan planerad för länge sedan, så riktigt så där spontant var det inte.

Första stoppet blev i London och eftersom vi både hade flera timmar att slå ihjäl och även tillgång till Concorde room så smakade det gott med en smarrig hamburgare där.

Satt där och slappade och undrade om det bara är jag som tycker att den där konstruktionen som är till för att bära upp byggnaden ser ut som Bart Simpson.

Men det är ju klart det var inte till Heahtrow vi skulle den här gången, vi flög vidare och efter 13 timmar damp vi ner i ett betydligt varmare land. Temperaturmässigt skilde det ungefär 30 grader mot där hemma och luftfuktigheten gjorde det även lite tungt att andas. Vi var nu i Singapore.

Det var inte bara temperaturmässigt som det skilde sig även tidsmässig så var det en skillnad på sex timmar. Hemma var klockan 13.00 och här var det kväller. För att försöka komma in i nya tidsrytmen tog vi en kvällspromenad. Där såg vi att Formel 1 tävlingen som nyligen avslutats, ännu hade lite spår kvar.

Såg även den minsta lilla McDonalds som jag någonsin sett.

Något som var skönt var att slinka in i någon av alla luftkonditionerade butiker som kantade trottoarerna. De hade sådan fart på sin kylning så ofta räckte det att stanna utanför dörröppningen och svalka sig. Mycket energi som förbrukas där för att slippa svettas.

Från träden som kantade gatan var det nästan ett öronbedövande ljud på kvällen, där hade alla fåglar slagit sig ner för sin nattvila, Ganska bryskt lärde jag mig att där under träden skulle man inte gå på kvällen. Blev lite tvätt efteråt.

Förstår att arbetarna var aktiva långt in på kvällarna, det var ju liiite svalare då.

Utanför hotellet hade de lite finare bilarna en alldeles egen VIP-parkering. Enligt vår taxichaufför så kostade den här modellen ungefär 4 miljoner skr här i Singapore.

När det är varmt ska man ju dricka mycket så vi drar oss tillbaka och lyder det rådet.. ;)

Någon vän av ordningen undrar kanske över rubriken, Lejonön. Jo det var så att 1390 var det en avsatt prins vid namn Iskandar Shah som utnämnde sig som själv som härskare över ön Temasek som ön hette då. Han tyckte sig se en lejonliknande varelse, en varelse som ser ut som en blandning mellan lejon och fisk och gav då ön sitt nya namn Singapura eller Lejonön som det betyder.

Inlagt 2014-10-04 10:52 | Läst 5813 ggr. | Permalink
Men din rackare.... nu är du i min favorit region igen... ;) Härligt, och kul att ni reser så mycket!!!
Singapore är fint, lite kliniskt men ändå Asien... Och Singapore är som du skriver fuktigt, extra fuktigt jämfört med andra länder i regionen. Det är ju igenligen aldrig värmen som är problemet, utan just fukten, tycker jag...
Härliga bilder som väcker goda minnen... Jag sydde upp skjortor, på Louis & Mohans i Far East Plaza på Scotts road... Det visade sig att han kunde mer om svenskt näringsliv och höjdare än vad jag kunde.... ;) Din man kan säkert få lite snygg och rosa skjortor där... ;) Foodmarket är också värt ett besök för middag...
Ha det härligt!! //Peter
Svar från Margareta Cortés 2014-10-04 13:45
Singapore var en trevlig bekantskap. Så vänligt, så rent och så säkert. Eftersom det var så varmt blev det mycket taxi och tack vare de fick vi veta mycket om staden och landet och de var även intresserade av vårt land. En på hotellet hade t.o.m varit här och spelat Gotia cup. Far East Plaza hade många skräddare såg jag men annars var det stället ganska tomt på butiker. Det ekade ödsligt på flera våningar. Vi bodde alldeles bredvid på Grand Hyatt på samma gata. Foodmarket kommer.
Känner en som nyligen var i Singapore på Formel 1. Så jag antar att det är en färsk resa du skriver om.
Hursomhelst en trevlig inledning på vad jag antar och hoppas kommer att bli en gedigen rapport från resan!
/Niklas
Svar från Margareta Cortés 2014-10-05 08:28
Tack Niklas!
Mycket nyligen, jetlag har inte gett med sig ännu. är mer morgonpigg än vad det är nyttigt. ;)
De hade inte fått bort alla avspärrningar ännu fast det var väl inte så konstigt vi kom dit bara två dager efter att tävlingen slutat.
Så långt borta österut har jag aldrig varit, Indien är det längsta jag kommit. Fick för någon vecka sedan en förfrågan om jag ville dra till Kina, men tackade nej. Fina bilder du bjuder på, och den där bilen som står där går jag ju igång på direkt, biltokig som jag är.
Svar från Margareta Cortés 2014-10-05 08:30
Tackade du nej till Kina? Moraliska ståndpunkter eller bara tidsbrist.
Säga vad man vill om regimen i Kina men jag ångrar inte att jag varit där. Intressant speciellt uppe i Tibet fast det vill jag inte kalla för Kina ändå.
Drömmer mig tillbaka när jag ser dina härliga bilder.
marianne
Svar från Margareta Cortés 2014-10-05 08:31
Tack Marianne!
Kul om jag kan väcka upp några slumrande minnen.
Tack för visning ! Blir både avis och nostalgisk.
Det var något visst med Singapore !
( även om vi "bara" bodde i ett litet hus på baksidan av huvudstreetan, med en man och hans hund. )
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2014-10-05 08:32
Tack Ing-Marie!
Jag gillade Singapore fast inte värmen. jag är nog inte skapt för varmare breddgrader egentligen.
Ditt boende verkar spännande.
Den där bilen kan göra mig lite aggressiv, fördelningen på resurserna blir verkligen skrämmande uppenbara! Hils, LO
Svar från Margareta Cortés 2014-10-05 08:25
Så kan man också se det. Den taxichaufför som vi åkte med när en Lamborghini körde förbi oss sa: "respect for these people". Vi frågade om han menade det, vi kanske missuppfattade och att det var ironiskt men han menade det verkligen.
Trevlig läsning. Var i Singapore i ca 4 veckor 1999. så mycket ser ut att förändrats. Trevllig läsning! Har släktingar som åkte dit i fredags.. Något avundsjuk..
Svar från Margareta Cortés 2014-12-22 22:25
De bygger alldeles otroligt där i Singapore staden verkar förändras hela tiden. Singapore var en trevlig överraskning, hade inte förväntat mig att det skulle ha varit ett så bra ställe att besöka. Det enda som man kan klaga på skulle i så fall vara att det var allt för varmt för att traska runt i en storstad fast det är väl kanske själva poängen. Hoppas dina släktingar inte missar Garden by the bay.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg