Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Före och efter

Vår tripp söderut på Island fortsätter och vi kommer till Vik där kyrkan har en fin och upphöjd placering, den syns på långt håll.

När vi startade dagens tripp så var det så dimmigt att vi knappt såg vägen alldeles framför bussen, det varade inte så länge men tyvärr var det för blött och dimmigt för att stanna vid värmeverken och få en bild på ledningarna därifrån som står på hjul ute i terrängen och går i ett zickzackmönster för att klara rörelserna i marken och eventuella jordskalv. Även om det regnar så ser jag att landskapet som finns utanför de regnvåta fönstren är vackert och varierande. Kul att se ån som slingrar sig fram i terrängen och som man kan skymta mellan kullarna.

Vi kan ju inte stanna varje gång jag vill ta en bild så några minnesbilder får det bli genom fönstret ändå.

Bonden som bor nära Eyjafjallajokull var förutseende och passade på att fotografera då det senaste utbrottet var där. Han har nu ett besökscenter där man kan få se hur det såg ut både före och efter.

Här är några av hans bilder från före och efter.På den nedersta bilden ska det stå juni 2010 men jag fick inte med det. På den mittersta bilden är det jämngrått bakom husen. Det som ser ut som lite mörkare fält är bara regnvatten på tavlan.

Så här ser det ut nu en regnig dag.

Islänningarna har en stor portion av humor och även duktiga på att göra business. Det här var ett skämt i samband med att de klarade av att strandsätta hela Europas flygpassagerare.

Jag fick lära mig några isländska ord och fick även veta lite om uttalsregler som var bra att kunna så nu vet jag att vår guide var egentligen vår Ledsagoman. Tack Magnus för en fin och trevlig resa.

Inlagt 2014-09-22 15:20 | Läst 7120 ggr. | Permalink
Mycket fina och intressant bilder.
Men det var en taskig chaufför som inte vill stanna när du vill fota! ;-)
Svar från Margareta Cortés 2014-09-22 16:11
Tack Benny?
Hade blivit synd om de andra i bussen om han gjort mig gjort viljes. Visserligen var vi inte så många men hade nog inte kommit så långt om alla fått ropa stanna. Blir egen bil nästa resa dit. ;)
Som så ofta fina och intressanta bilder och bildtexter!
Svar från Margareta Cortés 2014-09-22 16:57
Tack Måns! Det var kul att få se bilderna som bonden tagit och se hur det var när de hade det som värst där.
Onekligen ett vackert landskap!! Sitter och ler för mig själv, för du fångar precis min känsla för Island... "Jaaaa".... "nej".... :) Kul T-shirt... även om jag har svårt för "fuck"... "mess" hade varit bättre, till en härligt fyndig underrubrik... :) Nu ska jag tända grillen... ryker inte lika mycket, men det blir "ash"... ;) //Peter
Svar från Margareta Cortés 2014-09-22 21:28
Jaaa! Klart du ska åka till Island, det regnar inte alltid där, bara ibland. ;) som du ser, det finns mycket att göra ändå.
Håller med om att mess är bättre, jag köpte ingen tröja heller.
Vackra bilder och intressant berättelse! =)
Svar från Margareta Cortés 2014-09-22 21:30
Tack Heléne för din kommentar! Ha en fin kväll.
Intressant det där hur det såg ut före och fina bilder från dig!
Svar från Margareta Cortés 2014-09-22 21:30
Kul att vi stannade där för det var kul att få se.
Vilka härliga bilder med mycket vacker natur Det var ju bra att du fick bilder från bonden Snyggt Ha en skön kväll : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2014-09-22 21:32
Tack Gert!
Kan tänka mig att landskapet förändras en hel del när det inte är så dimmigt.
Tur att den bonden var så påpasslig och gick ut i askmolnet och fotade.
Den där vulkanen strandsatte många av mina tidigare arbetskamrater i Japan några veckor:) Jag borde nog inte köpa och skicka en sådan T-shirt till dem misstänker jag:) Det var både lärorikt och intressant att få följa er resa genom Island, trevligt Margareta!
Svar från Margareta Cortés 2014-09-22 21:34
Tror i te den tröjan skulle uppskattas av dina vänner. Minns att jag var ute med Hurtigruten då och funderade på att åka hem och ta hand om min hund som blev sjuk men inga flyg gick från Tromsö så det gick inte. Tur nog så fanns dottern hemma och hunden piggnade på.
Det kommer lite mer Island, men rundresan är slut.
Kul att följa o fina bilder, blir väldigt sugen på Island! Hils, LO
Svar från Margareta Cortés 2014-09-22 21:36
Tack Lars Olov!
Jag har i många år planerat att åka till Island och äntligen blev det år, en organiserad resa som den här var bra men intensiv men nu vet jag vad jag vill se när jag kommer hit på egen hand framöver.
Vilken natur Island uppvisar! Jag skulle gärna åka dit och jag ska även passa på och titta på några av dina bloggar som jag missat när jag varit borta.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-09-22 21:40
Island är verkligen speciellt, inte bara naturen utan dess historia är fascinerande. Känner att jag bör läsa mer om den.
Finns många som dyker även där på Island. T.ex i Silfasprickan. http://www.heklatravel.se/Island/Utflykter/dykning
Tack för en trevlig reseberättelse och några fantastiska foton Margareta.
Hälsningar från Erik / DK
Svar från Margareta Cortés 2014-09-22 21:41
Tack Erik för din vänliga kommentar!
Tack för ett till intressant reportage! Jag lär mig en hel massa om Island!
/Niklas
Svar från Margareta Cortés 2014-09-23 07:50
Tack Niklas!
Det kan vara bra att åka med guide ibland speciellt så bra ledsagoman spm Magnus är. Sprängfull av kunskap som han bara vill dela med sig av och så de lokala chaufförerena som också var villga att berätta. Tror inte jag skulle hittat den kunskapen på egen hand.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg