Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Opolitiskt valreportage.

Det här blir nog dagens mest opolitiska valreportage, eftersom det finns en tydlig regel om bloggarna som lyder som så här, "Bloggar eller blogginlägg som används mer som politiskt verktyg eller för att agitera för sin sak är också regelbrott". Därför är jag en lydig medlem och tar ett valreportage som inte tänker påverka någon i någon riktning angående deras val i dag.

Men mitt val den dagen det här hände var kanske inte helt övertänkt ändå. Jag bestämde mig nämligen för att följa med på en valsafari.

Sjösjukepiller delades ut före avfärd och redan där borde jag har tänkt till lite mer. Inte ens när det kom en person och började dela ut påsar så hade jag några betänkligheter om att följa med.

Vi tuffade i alla fall ut med vår båt och fick se lite av Reykjavik från havssidan. Ett stort fartyg från kustbevakningen låg förtöjd framför Harpan. Harpan som är Reykjaviks nya konserthus ska vi besöka senare.

En märklig grön kulle som man tydligen kan bestiga åkte vi förbi.

När vi kommit lite längre ut från hamnen har vi fin utsikt över staden och Hallgrimskyrkan sticker upp sitt torn som ett riktmärke och bakom den skymtar Perlan.

Den här lite speciella kyrkan vet jag tyvärr inte vad den heter.

Vi kommer längre och längre ut till havs och får syn på en fin fyr. Dit kan man gå till fots när det är lågvatten.

Men nu var det här ju ett valreportage, så hur var det då med valen...

Ja vi spanar och spanar och utkiken spanar och det gungar och gungar ganska rejält. Sådana här varma overaller fick vi alla att ha på oss och de värmde gott i blåsten.

Det är faktiskt så att minnet från den trippen vaknar lite väl mycket nu när jag skriver och även ser bilderna. Märklig känsla men det är en klen tröst att veta att jag inte var ensam om att inte må så bra och även fick erfara varför vi fick påsar. En ung kille var så medtagen att han fick ha hjälp för att ta sig ner till undre däck.

Men jag förstår att vän av ordning nu börjar bli lite irriterad över om hur det gick med valen. Jo, vi såg två vikvalar och ett gäng vitnosdelfiner. Bildbevis hör jag nu att det ropas om. Njae, det var tunnsått med det. Gungandet gjorde att jag hade fullt sjå att klamra mig fast i relingen och med två händer krampaktigt fastklamrade där vid relingen så fanns det inga händer kvar till att lyfta upp kameran.

Tur att jag passade på att fota lite val på torra land innan avfärd annars hade det här blivit ett valreportage utan någon val. Kan det vara ett gäng blåvalar som jag lyckats fånga på bild...måntro?

Sensmoral: De som avstod från valsafarin gjorde det bästa valet.

Inlagt 2014-09-14 13:04 | Läst 4869 ggr. | Permalink
Lätt att bli valhänt när det gungar :) Trevliga bilder och skönt att slippa sjögången.
Svar från Margareta Cortés 2014-09-14 13:50
Jo så är det och sjögång är inte trevligt.
Lämplig blogg denna valdag...härligt reportage från dig som vanligt Margareta och fina bilder...som tur är så går sjösjuka över! Hälsningar Sören
Svar från Margareta Cortés 2014-09-14 13:51
Tack Sören!
Jo så rätt så sjösjukan gick över bara man fick överlämna påsen och komma till fast mark igen.
Hej,
Den sista bilden sätter skräcken i mig. Det det riktiga valstjärtar?
Ha det bra
Bob
Hej,
Den sista bilden sätter skräcken i mig. Det det riktiga valstjärtar?
Ha det bra
Bob
Svar från Margareta Cortés 2014-09-14 13:52
Ingen fara Bob, dessa valstjärtar var tillverkade på plats och har aldrig simmat i havet. Vet dock inte vad de skulle användas till.
Det är ju inte konstigt att ni inte såg några valar på en valdag, de är ju och röstar... :)
Fina bilder och ja, en konsert i Harpan är säkert inte fel... Hoppas att sjösjukan hunnit lägga sig... ;)
Och trots allt, ha en fin valdag!! //Peter
Svar från Margareta Cortés 2014-09-14 14:00
Men vi såg ju två valar men kameran var inte aktiv. Var väl två soffliggare. Harpan var en häftig byggnad men mer om den en annan dag. Sjösjukan lämnade jag kvar på Island.
Rösta lugnt!
Jag är glad att jag ligger i soffan och läser detta, den där resan verkar inte så trevlig:) Även om det inte blev någon riktig valbild så fick du ju flera andra minnesvärda bilder. Den där gröna kullen var ju verkligen speciell också.
Svar från Margareta Cortés 2014-09-14 16:09
Tack Ingemar!
Jag var bara glad över att vara på fast mark igen.
Läser ofta dina reseäventyr med en viss behaglig känsla av att sitta i hemmets trygga vrå och slippa frysa och utsätta sig annat jobbigt. Särskilt denna gången!

Islänningarna ser ofta valen som en konkurrent om den fisk de själva lever av. Chauffören som skjutsade mig och mina kollegor från flygplatsen sa att en blåvalstjur tar tre ton fisk om dan. Det tog mig flera dar att komma på att den samtidigt producerar tre ton gödsel per dygn. Det där med kretslopp är sällan enkelt.
Svar från Margareta Cortés 2014-09-14 16:55
Men hade din chaufför verkligen rätt fakta där, jag har för mig att blåvalen, trots att den är så stor äter mest plankton och krill och inte fisk. 3-4 ton per dag kan den få i sig. Men du har rätt mycket spill måste det bli och jag tror inte att jag följer med på någon valsafari någon fler gång. Kommer det val då jag är till havs i annat syfte, så ok. men inte valsafari.
Inte lätt alla gånger att göra rätt val !
Men trevligt i vanlig ordning att se bilder från dina turer.
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2014-09-14 17:33
Så rätt, här gjorde jag ett väldigt fel val. Men jag har lärt mig av misstaget och i dag valde jag rätt. La min röst på rätt parti.
Skönt inlägg som bryter av mot alla de bloggar som bara handlat om valet de senaste dagarna. Intressant visserligen,, men det kan bli för mycket av det goda också! =)
Fina bilder som vanligt!
Svar från Margareta Cortés 2014-09-16 14:14
Tack Heléne!
Var lite trött på allt om valet så jag tyckte att det kunde vara skönt med något annat.
Blev inte så mycket val i bild men en upplevelse rikare.
Vilka härliga bilder du fotat Margareta Mina favoriter blir den gröna kullen och fyren Ha det gott i valtider : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2014-09-16 14:15
Tack Gert!
Fyren var riktigt fin och så såg jag den på vägen ut och mådde bra då. Även kullen var fin, så grön.
Passande valtema just idag. :-) gröna kullen var lite häftig.
//B-O
Svar från Margareta Cortés 2014-09-16 14:15
Tack Bert-Ola!
Val som val även om vi blev utan valbilder.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg