Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Var ska vi sova i natt?

När våra barn var små och vi åkte på bilsemester, det blev ofta Norge som vi bilade i och då sov vi i de små stugorna som där kallas för "Hytte". Vi hade ingen inplanerad rutt med förbokade övernattningar utan stannade när vi tyckte det var dags att göra kväller och hade hittat något trevligt ställe. I bilen snurrade ofta ett kassetband, antingen med en inläst barnbok eller musik. En återkommande låt som vi ofta spelade och även sjöng med i var; "Var ska vi sova i natt ?"

Det bekymret hade vi inte nu, vi hade förbokat och tur var det för det var diverse stora tävlingar och andra evenemang på gång och stället var fullbokat.

Här tänkte vi sova i natt, på Brösarps gästgiveri.

Vi fick ett trevligt rum på nedre botten men för att ta sig dit var det lite trappor och korridorer så nog var det praktiskt att bo så att bagaget kunde lyftas in och ut genom fönstret.

Brösarps gästgiveri var ett trevligt ställe med god mat och rikligt med mat. Värdinnan berättade att de måste ha stora portioner på gästgiverierna i Skåne annars blev folk besvikna. Vad sägs om en smaskig laxterrine till förrätt!

Det gäller att vara passande klädd också då man kommer till Skåne. ;). Visst är det snyggt!

Efter en sådan middag som vi fått här kändes det nödvändigt med en liten kvällspromenad i den lilla trevliga byn. Extra trevlig för hundar också de har en egen lekpark här.

Men den här skylten var vi lite förundrade över. Fast inte tillräckligt nyfikna för att gå dit och kolla vad det var för små avloppssystem som de verkade vara noga med att alla skulle veta var de fanns.

Nästa morgon hade vi bestämt oss för att gå upp i ottan och komma ut före innan solen gick upp så det blev tidig kväller.

Inlagt 2014-08-18 00:15 | Läst 4666 ggr. | Permalink
Gästgiveri är trevligt att bo på i sån här fin miljö vilket bilderna visar så bra.
Svar från Margareta Cortés 2014-08-19 10:21
Tack Bo-Lennart!
Att bo på gästis var både mysigt och trevligt.
Har de kvar sin specialitet, stekt Råka med rönnbärsgelé, på menyn?
Käkade det där för många år sedan! Mums filibabba! ;-)
Svar från Margareta Cortés 2014-08-19 10:23
Kunde inte se råka på menyn, hade varit intressant att testa kanske fle årstid.
Annars var maten god och riklig.
Hade varit läge med doggybag om vi haft hund med.
Jag har aldrig bott på ett gästgiveri men det känns Skånskt och såg mysigt ut. Små norska hytter är vi dock bekanta med. Tänk att du hittar alla lustiga skyltar. Vilken kollektion du måste ha.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-08-19 10:31
Tack Lena!
Första gången gästis för oss också det blir nog fler gånger.
Det finns så många kul skyltar men den här var lite skum, varför ville man visa var avloppssystemen fanns?
Norska hytter provade vi på en sommar och jag har några kylklampar kvarlämnade på ett ställe. Vi åkte i väg tidigt på morgonen, innan stället öppnade. Är det en strimla skånsk äggakaka som ligger på tallriken? Den som är så god. Vilka mysiga resor ni gör och Österlen är ju aldrig fel. I Brösarp har jag bara stannat till för att fotografera "backarna", men aldrig övernattat. Äter man stora portioner behövs det nog stora avloppssystem också :).
Svar från Margareta Cortés 2014-08-19 10:45
Tack Torbjörn!
Bra service där man kan lämna in kylklamparna för frysning, har på några ställen fått byta också mot frysta.
Ingen äggakaka här, men det kommer.
Vår skåneresa blev bra mycket bättre än vi trott, fast det var i varmaste laget.
Fast här hade de små avloppssystem, borde kanske ha haft stora.
Visst är där så vackert vid Brösarp. Vi åker ofta buss det hållet ner mot Österlen för att sitta och njuta av lanskapet med sina böljande backar.
Dit åker alla som är intresserade av landskapsfotografi ofta på våren.
Gullvivorna lyser då gula och backsippor blommar rikligt.
Nu är naturen mer mättad men vacker helt klart.
Förstår att här gäller det boka rum för det är attraktivt att äta här och många vill
självklart dricka gott till så de sover över.
Träbonnar är inte precis så sköna att gå i.
Köpte du några.
###Gun-Inger såg du någon rullebör.
Svar från Margareta Cortés 2014-08-19 11:02
Tack Gun-Inger!
Du har det bra som har bussavstånd dit.
Dkulle vara trevligt att se det i andra årstider än mitt i torraste sommaren.
O-ringen höll på så det var många orienterare som bodde där.
Träbonnar var nytt ord för mig, men vi köpte inga, de här var gästis tofflor som vi provade, de stod som dekoration i vår hall. Gammal och fin skottkärra såg jag också.
Härligt att spontanbestämma så där :-) Vi brukar alltid köra på den säkra linjen - boka i förväg, rfämst med rädsla för att slutändan inte hitta något ställa att sova på med trötta barn och allt. Ska nog tänka om tror jag :-) Ha det gott/ Elisabeth
Svar från Margareta Cortés 2014-08-20 22:06
Tack för kommentaren Elisabeth!
Numera kör även vi på den säkra linjen. Tror det var lättare förr att spontan åka och stanna när det kändes dags. Testade det för några år sedan och upptäckte till vår stora förvåning att de företagare som lever på turister, så som hotell och liknande, hade tagit semester då när de flesta är ute och reser. Blev många tunga mil ibland utan att hitta något lämpligt ställe. Tur det finns internet nu, så vi lärde av misstaget och bokade undan för undan.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg