Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Utefter Vättern.

Efter Hjo så hamnade vi i Karlsborg.

På vallen runt  området har man bra utsikt mot Vättern.

Eftersom jag  inte är så hemma på flygplansmodeller men tyckte att den här Douglas var stilig och hade haft en lite ovanlig färd hit så tog jag även en bild på informationen så kan den som är intresserad läsa lite.

Sedan stannade vi till i Olshammar där Verner von Heidenstam är född.

Jag kan tänka mig att han ofta lekte bland de här träden som kallas för "De tolv apostlarna". Från början var lindarna en liten berså men har vuxit sig kämpahög med åren.

Ganska mäktigt att ställa sig inne i trädcirkeln och blicka uppåt.

Inlagt 2014-08-03 10:22 | Läst 2949 ggr. | Permalink
Vilken härlig tur ni gör! Fast, det brukar ni göra.... :) Kul att se lite av Karlsborg! Där gjorde min pappa sin militärtjänst... Så kanske har han trampat kasernerna på din bild.... Oavsett... Trevligt att se! Och flyg, blir aldrig fel... Det finns några DC-3:or på Bromma har jag för mig.... De kommer glidande ibland, med ett vackert ljud som inte är jet... :) Ha det fint!! //Peter
Svar från Margareta Cortés 2014-08-04 08:46
Tack Peter!
Det blev några strandhugg utefter vägen, fast mest på morgonen innan solen började steka oss.
Flygplanet var fint och kul att se hur de fått dit det. Lite synd att det är så lite aktivitet där. Fast var det full rulle så fick man nog inte komma in på området och se.
Landskapen ochbplatserna har verkligen mkt att bjuda, det visar du med dina fina bilder! Karlsborg har jag besökt ett antal gånger på tj-resa och tyckte varje gång att det låg så fint vid Vättrrn med kanal och hamn! Fin berättelse! / Björn T
Svar från Margareta Cortés 2014-08-04 08:47
Tack Björn!
Det är verkligen fint där utefter Vättern! Ingen dålig plats att bo på.
Vägen Jönköping och norrut på Vätterns västra sida är alltid lika trevliga att åka. Karlsborg har ju en lång tradition av flyg. Kanske han ni också besöka Karlsborgs fästning? Minns jag rätt tror jag det tog så många är att byggas att det han bli omodernt under tiden. Som vanligt fina bilder du levererar. Ha en bra söndag Margareta!
Svar från Margareta Cortés 2014-08-04 08:52
Tack Ingemar!
Visst besökte vi Karlsborgs fästning.
Du har så rätt, det är fint i det området.
Har traskat runt i Tiveden förr då mina fötter var ordentliga och tyckte det var synd att inte kunna gå någon av de leder som finns där nu, men man ser en del från bilen och med kortare promenader.
Kul att få följa med dig runt Vättern! =)
Jag tyckte också att Douglas var väldans stilig!
Svar från Margareta Cortés 2014-08-04 08:53
Tack Heléne!
Douglas var en stilig herre och Vättern likaså.
Gå på flygmuseum är min grej underligt jag bet inte varför.
Vi har ett där F10 var tidigare himla mysigt.
Åkte du i simulatorn.
///Gun-Inger



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg