Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Snuvad på utsikten.

Var ute på en liten tur, målet för resan var att hälsa på svärmor i Hedesunda men varför inte passa på och titta lite på närområdet när vi ändå var ute på vift. I dag bestämde vi oss för att besöka utsiktstornet vid Skekarsboberget. Har passerat avtagsvägen dit några gånger och då de på Naturrum i Gysinge berättade att det var vidsträckt utsikt över Färnebofjärden där uppifrån så kändes det som en bra paus på vägen. En fin och bred stig ledde upp till berget.

Stigen kantades av mängder av blåbärsris, kan bli fina bär där.

Ett stabilt och pampigt torn ståtade uppe på höjden.

Men lite snopet att vi inte fick gå upp. Det såg ut att vara färdigrenoverat men nytjärat, så det var nog med risk för att bli ganska nersmetad om man gjorde ett försök. Ser också ut som de haft lite problem med att bestämma datum för att vara klara.Ska jag vara riktigt ärlig (och det ska man ju vara) så var det skyltat redan nere vid stigens början att tornet var avstängt. Men hade vi kommit hit så ville vi se hur det såg ut.

Tittar längtansfullt upp mot toppen.

Välordnat område måste jag tillägga. Fina vindskydd med rikligt med ved.

Även nere vid parkeringen var det vackert och ordnat med bänkar för picknick. Så även om tornet var stängt och vi inte fick se den fina utsikten så var det en bra bensträckare och ett ställe att återkomma till.

Inlagt 2014-06-15 18:32 | Läst 3483 ggr. | Permalink
Precis som du skriver den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
Bättre tur nästa gång för nog är där utsikt alltid.
Ha gosig måndag på dig.
Vacker färg på lupinen. Kittlar till i munnen den liknar syrligt godis.
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2014-06-16 08:46
Du har så rätt, vi kommer att återvända dit för att få se den vidsträkta utsikten. Måste vara fint där ovanför trädtopparna. Blir lite matsäck och en längre paus då, min fot kanske blir bättre och vi kan ta vandringsleden på Kyrkstigen också.
Färnebofjärdens nationalpark är känd,vi besökte bla. Östa när vi bodde i Västerås.
Torktiden är lång för oljeprodukter eller tjära bra med skylten.Alltid roligt att besöka trakten
kring Dalälven.Fint litet resereportage.
Svar från Margareta Cortés 2014-06-16 08:48
Det är fint i det området och så välordnat med vindskydd och skyltar.
Får nyhetsbrev från Naturrum i Gysinge och där påstod de att nu var tornet färdigrenoverat och det var ju egentligen rätt men tjäran hade inte torkat.
Första bilden gillas verkligen. Känns som en svensk skogsstig med resliga stammar, stort ljusinsläpp och smaskiga blåbär.
Svar från Margareta Cortés 2014-06-16 08:49
Det var en rejäl stig upp på berget. Bred och med mängder av blåbärsris vid sidan om.
Solig men blåsig och lite sval dag var det.
Lite synd med tornet men du fick till bra bilder ändå!
Svar från Margareta Cortés 2014-06-16 09:01
Åker förbi där lite då och då så det blir nog en omväg en gång till.
Det är vackert i detta område och ofta väldigt välordnat med grillplatser (och ved). Tornet ser häftigt ut och man kanske skulle ta sej dit någon gång då vi är i reservatet.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-06-16 18:54
Vi kommer att återvända dit vid nästa svärmorsbesök. Det är mycket fint där och vandringsstigarna var välskyltade. Längtar tills min fot blir som folk igen, så nästa sommar då jag klarat av även nästa operation har jag som mål att få gå någon av dessa leder. Mycket blommor, fina vindskydd och massor av blåbärsris. Vi kanske ses i reservatet.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg