Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

För cognacsälskare.

Lovade Göran Redmo att visa hur de serverade cognac i Glasgow. Hade bara mobilen med mig så jag fick kanske inte med alla varma ångor, men här är bilden i alla fall.

Min man ville ha lite cognac till kaffet och in kom det här. Underst är ett glas med varmt vatten och ovanpå ligger den ädla drycken för uppvärmning. Själv fick han rulla på glaset och känna efter när drycken den fått behaglig temperatur.

Inlagt 2014-05-30 09:47 | Läst 7948 ggr. | Permalink
Häftigt! Tack för bilden. Det är alltså intressant vilka ritualer som omger vissa företeelser, och hur de ritualerna kan se både lika och olika ut i olika delar av världen. Kul. //GöranR
Svar från Margareta Cortés 2014-05-30 22:08
Ädla och dyra drycker kräver tydligen lite speciella ceremonier för att helt komma till sin rätt.
gorred 2014-05-30 22:48
Faktum är att det blev en extra piff på konjaken, eller snarare brandyn, i mitt fall. Och ritualen inte helt olik.//GöranR
Det där har jag aldrig sett men så är jag ingen konjaksfantast heller. Det ser onekligen lite extra festligt ut.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-05-30 22:11
Jag har inte varit på någon provning av den drycken ännu så jag har inte lärt mig att tycka om den ;) men maken vill gärna ha ett glas till kaffet och jag har aldrig sett det serveras på det här sättet förr. Lite överraskande och extra festligt. Passade bra för maten var extra välsmakande på det stället.
Hej,
Ja se ritualer det säljer. Kvalitet borde va huvudsaken. Men whisky är godare?
Ha en fin dag
Bob
Svar från Margareta Cortés 2014-05-30 22:12
Smaken är ju delad, men kul var det att få se ett nytt sätt att servera det på.
Vilken lustig företeelse. Det har jag aldrig sett.

Tommy
Svar från Margareta Cortés 2014-05-30 22:13
Var nytt även för oss, men den var vältempererad och god sa maken.
Bra hjälp för dom med kalla händer som inte klarar av att värma kupan.
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2014-05-30 22:13
En klar fördel om det är kallt ute...eller även inne. Festligt och lite annorlunda var det.
Ser ju lite kul ut och det är lätt att förstå meningen. Har dock svårt att uppskatta cocnac, hellre ett litet glas calvados efter maten. Men som sagt är, smaken liksom baken är delad och inget är fel! / Björn T
Svar från Margareta Cortés 2014-05-30 22:15
Även jag väljer hellre en annan dryck, en Amaretto sitter inte ivägen.
Kallade på Jonen min så nu vet han också hur det skall drickas konjak på rät sätt.
Han kunde förstå att det blev gott.
###Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2014-06-03 10:09
Det var nog det elegantaste sättet att servera cognac på som jag sett.
Maken uppskattade det och drycken fick en behaglig temperatur.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg