Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Äntligen har han förstått.

Vi hade en ekorre som var ovanligt klipps och smart. Han hade födgeni och visste hur man öppnade lock för att förse sig av fågelmaten.  Men under vintern måste det ha hänt något med honom för den ekorren finns inte kvar.  Men vi har fått två nya och jag gissar att de är ättlingar till vår förra ekorre eftersom de också är lite gråa i pälsen som han var året runt. Jag fick tips av Lena Holm om att det finns speciella ekorrmatare och har fixat en sådan. Men vår nya ekorre verkade inte fatta vad det rörde sig om, inte ens när jag la en pinne under locket så förstod den hur man skulle göra......ända till härom dagen. Då jag kikade ut så såg jag att nu hade tioöringen trillat ner. Nu satt han vid den nya mataren och verkade undersöka hur det skulle gå till för att få tag på den frestande maten där inne.

Undrar vad det här är för något!

Jag tror jag tar och kikar in.

Får ta huvudet till hjälp.

Mums här fanns det ju godsaker.

Jag tar hela famnen full.

VA! Var det jag som skrämde iväg honom?

Sicken fart han fick!

Nu blir det tyst från mig ett tag, så hoppas ingen har irriterat sig på att det kommit inlägg lite väl tätt från mig de senaste dagarna. Ville få Finlandsresan klar innan jag drar iväg på nya äventyr.  Men mer om det  senare.

Inlagt 2014-04-27 11:46 | Läst 6276 ggr. | Permalink
Trevliga bilder på smart ekorre och fartig råbock! :-)
/Leif
Svar från Margareta Cortés 2014-05-04 12:33
Tack Leif! Kul att min Korre äntligen begrep vad den skulle göra.
Charmiga och komiska bilder på ekorren. Riktigt rolig och härlig bildserie!
Svar från Margareta Cortés 2014-05-04 12:34
Ekorrar är riktigt söta även om de är ena riktiga rovdjur ibland.
Ekorrar är smarta och nyfikna
Fin och trevlig serie
Svar från Margareta Cortés 2014-05-04 12:35
Den här ekorren var lite trögtänkt men när väl talgdanken trillade ner så försåg han sig rejält.
Så roligt att få se bilder på en ekorre som tycks ha förstått hur man ska göra. Men det tog tid. Läckert med bocken som studsar över staketet. Ha en trevlig resa. Blir förstås lite nyfiken över vart ni är på väg.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-05-04 12:39
Det tar tid för en del att begripa hur man ska komma åt godsakerna, men sedan smaskade han på ordentligt. Just nu sitter vi och väntar på flyg hem efter en fin resa. Men mer om det kommer i bloggen bara allt har slutat gunga.
Tackar och tar emot det var påpassligt av dig att
du hann ta dessa bilder vilken serie det blev.
Spännande ha till en barnbok med en bild på varje udda sida.
Kan se den framför mig.
Natti natti
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2014-05-10 10:07
Sent tack! Men det har varit lite mycket senaste tiden. Kul att Kurre inte studsade iväg då jag gick ut. Fick passa på att öppna dörren då han hade huvudet nere i burken. Han är ganska skygg, men har härjat rejält på vår altan då vi var borta. Hade nog fest också för hela hinken med talgbollar är tömd..;)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg