Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Allans tofflor

En solig dag nu i mars for vi till Malmköping.

I Malmköping  huserade Södermanlands regemente från 1700-talet fram till 1921. Här fanns ett stort exercisfält som kallades för Malmahed eller kort och gott "Heden". I anslutningen till exercisfältet ligger Plevnahöjden som är en liten höjd där det nu finns en hel del rester i form av skyttegravar. Namnet Plevna kommer från den bulgariska staden Pleven. Där utkämpades hårda strider år 1877 under det rysk-turkiska kriget på Balkan. Då använde man för första gången skyttegravar och det var när man började öva med sådanan som namnet Plevna kom till. Intill den kullen ligger Plevnagården som då var ett regementsjukhus. Numera är det ett trevligt litet hotell.

I Malmköping är det intressant att gå runt och titta för här har det satts upp en hel del informationstavlor med historik om det man ser.

Vi hade en trevlig vistelse här på Plevnagården och jag kan varmt rekommendera det.

Vi tog en promenad ner på stan, ser att här kan man införskaffa sig ett par av "Allans Pisstofflor" och få leva in och känna efter hur det var för Hundraåringen Allan att gå omkring i sådana tofflor.

Undrar om det var från något av dessa fönster han hoppade ut. Om jag räknade ut rätt så är det mittersta huset som är baksidna på "Hemmet". Det ser lite högt att kliva ut där.

Ett eget brännvin ser det ut som Allan också fått.

Staden är inte så stor men trevlig att ta en promenad i. Såg ett konstverk förfärdigat av hästskor. Fick bara med den lilla hästen för det stod bilar ivägen. Tror det ska vara en häst i alla fall.

Ganska nära Plevnagården hittar vi "Suckarnas Allé". Den byggdes för att kulor från skjutövningarna inte skulle förirra sig till fel ställe. Det finns flera tolkningar av namnet och en är att de skadade soldaterna suckade då de gick den här vägen från förläggningstälten till sjukhuset. De suckade för att de var sjuka och behövde vård. En annan tolkning var tvärtom, att de  gick ifrån sjukhuset friska och ompysslade och nu var tvugna att börja delta i övningrna igen

Klockan tickar på och vi vänder åter till Plevnagården för att äta en trerätters måltid.  God var den också.

Inlagt 2014-03-31 10:19 | Läst 6794 ggr. | Permalink
Allans Pisstofflor kan nog bli en försäljningsuccé. Kul reportage från en liten ort. Det var väldigt länge sedan jag var där...

mvh Tommy
Svar från Margareta Cortés 2014-03-31 15:43
Det är både kul och trevligt att resa runt i vårt land och se vad det finns för intressant att upptäcka. Vi väljer ofta de små vägarna framför de stora genomfartslederna där man inte ser något mer än andra bilar. Att sedan stanna och övernatta i småstäder är extra trevligt.
Trevliga bilder.
Boken om hundraåringen är en av dom roligaste jag läst.
Där jag kommer ifrån finn också en suckarnas alle. den går upp till kyrkogården
Marianne
Svar från Margareta Cortés 2014-03-31 15:45
Den boken läste jag på tåget upp till Tibet så den ger extra minnen för mig. Rolig bok där jag hört många säga att filmen ska vara ändå bättre så jag får väl ta och gå och se den också. Fanns mycket historia och mängder med information i den här staden. Trevligt!
Hej,
Sådana tofflor har man japanska hem för toaletten.
Fint reportage
Ha det bra
Bob
Svar från Margareta Cortés 2014-03-31 16:33
Tack Bob!
Även i Sydkorea fanns det tofflor på toaletten åtminstone på den restaurang jag var på.
Fint och intressant reportage, välditg kul att läsa. Fina bilder därtill.
Svar från Margareta Cortés 2014-03-31 16:34
Tack Annelie,
Fint med våra småstäder som vi har. Mysiga att besöka och alltid upptäcker man något intressant där.
Jag har inte sett filmen men måste göra det. Boken har jag köpt men lånat bort så jag har inte läst den i heller.
Skall ge många skratt så jag ser fram mot det.
Här fick jag lära mig mycket igen och se härliga bilder till din text.
Tackar.
##Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2014-04-05 11:07
Jag har inte heller sett filmen ... ännu. Men måste ta och göra det. Boken läste jag på väg till Tibet. Den var verkligen underhållande. Passade bra den natten då vi kom till hög höjd och jag inte kunde sova.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg