Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Vart är vi på väg?

Vi lämnar Gästrike-Hammarby och letar oss vidare på vår färd. Gör lite som vi brukar göra och undviker de stora genomfartsvägarna och får se mer av landet än det man gör då man susar fram på motorvägar.

Hamnar i Storvik och kan inte låta bli att imponeras av det här stora huset. Det är missionskyrkan som är byggd 1920 då frikyrkovågen drog fram genom Sverige.  

 När missionsförsamlingen bestämde sig för att inte länge  behålla kyrkan passade kören Lyran på att lämna in ett anbud som antogs så nu har de en hel kyrka med  500 sittplatser. 

Läser ovanför dörrarna att här håller tydligen Bro manskör Lyran till och varför de heter lyran är inte så svårt att förstå.

Undrar om de eldar för kråkorna här i huset...eller duvorna!

Vi åker inte så lång innan detta fina hus dyker upp i Kungsgården. Det är det gamla tingshuset men som skylten på huset visar så har även Ovansjö sockens sparbank hållit till här.

Snygg skylt och är det en antik bankomat eller en egen sedelpress som står utanför dörren. Där kan man kanske mangla fram sin egen valuta.

Mitt emot tingshuset är ett till fint hus ovanför dörren läser jag att det är en vävstuga.

Sedan hade jag tänkt mig en runda inne i Sandviken och titta på de hus som Erskine skapat där men vädret ville annat. Det regnade och var ganska halt så jag avstod från en promenad, går inte alltför stadigt ännu så Sandviken får vänta till nästa besök.

Vi for vidare mot resans mål, var det nu är, men mer om det i nästa inlägg.

Inlagt 2014-02-08 21:17 | Läst 8356 ggr. | Permalink
Vilket trevligt "på spåret" inlägg. Jag kan inte gissa målet dock, så jag får vänta på svaret...

mvh Tommy
Svar från Margareta Cortés 2014-02-08 21:31
Tack! En ledtråd bilar och kaffe.
tomazon 2014-02-08 21:46
O Brynäs? ;-)
Ewa Kirjavainen 2014-02-08 22:04
Alltid Brynäs Tommy!!
tomazon 2014-02-08 22:44
Reta inte upp en gammal Leksand supporter Ewa :-)
Ewa Kirjavainen 2014-02-08 23:39
Oooops, nämen då! ;-)
Inte mycket färger i Storvik heller just nu, men fina lugna bilder blir det!
Gonatt!
ewa
Svar från Margareta Cortés 2014-02-08 22:22
Gråtrit även i Storvik och Kungsgården. Inte så färgglada hus heller. Man kan kanske roa sig med att mangla fram lite egen valuta i väntan på solen. En borttappad bild är återbördad till inlägget.
Vet du när jag såg kyrkan så tyckte jag det liknade djävulens eldgaffel. Blev så fundersam till jag läste och såg nästa bild. Tycker du det liknar en lyra? Nog om detta.
Det måste var trevligt för ett köra omkring och se ställen ni inte varit på innan just denna årstid. Det är inte så mycket annat som det går att göra.
Jag blir så glad i dag igen att få se olika sorters hus.
Nostalgiskt med ett tingshus från gången tid. hoppas de bevarar detta likaså det andra lilla huset. Det är vacker med dörren och fönstren som sitter på samma höjd som den.

Undrar vart är ni på väg.
Ha det gott.
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2014-02-08 22:26
Vem vet det är kanske inte något Guds hus det där. Någon annan har kanske slagit klorna i det. Fast nog tyckte jag det var ganska likt en lyra då jag såg den om jag inte blev lurad av texten på huset bara. Hade tappat bort en bild på "sedelpressen" . Lite lurigt med Ipaden den gör lite som den vill ibland och jag måste sätta på datorn för att lägga in bilder. Bara text fungerar tydligen via den.
Gun-Inger Arvidsson 2014-02-08 22:33
Jag har bilder i min Ipad men vet inte hur jag för över dessa till datorn.
Det är inte så länge jag köpte den. Så igår tog jag några tuffa bilder med den.
Snart natti natti
Svar från Margareta Cortés 2014-02-08 22:44
Testa att skicka dem på mail från ipaden till din egen e-postadress. Det finns säkert bättre sätt men det borde gå via mail. Jag får in bilder från paddan både till mail och till Facebook men inte till bloggen. En bild går med då försvinner all text.
Ser att en bild har försvunnit när jag la ut bloggen. Ska se om jag kan få tillbaka den.
Kul med flera bekanta byggnader. Bodde ju i Åshammar under min uppväxt. ( 6 km. norr om kungsgården ) så dessa byggnader har man sett många gånger. I banken gjorde man väl en del besök. Den har varit antikaffär på senare tid. Vet inte om det fortfarande är det.
I kyrkan har Gestrikkonst haft utställare så då har jag kommit mig för att göra besök även där.
Och jag vet ju vart du är på väg, med eller utan ledord :)
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2014-02-09 12:56
Jag vet inte om antikaffären fanns kvar i lokalen, det såg inte ut så för det fanns ingen skylt om det.
Följer din färd med spänning. Du närmar dej mina gamla trakter, där jag växte upp. Kommer det bilder från Brynäs så är jag garanterat med. Kan inte annat än gilla bilden med alla duvorna, lite mysigt ska det väl ändå få ha.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-02-09 12:54
Tyvärr så var vi aldrig över till Brynäs den här gången, får bli vid nästa besök.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg