Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Seoul - under mina fötter.

Från vårt hotellrum har vi en fantastisk utsikt över Seoul. Tyvärr går inte fönstren att öppna men det är kanske inte så konstigt, de vill nog inte ha några hottellgäster som trillar ut från 17:e våningen. Lite svårare att fotografera, blir lätt blänk från fönsterrutan, men så här ser det ut.

Hotellet är byggt på ett berg så utsikten känns verkligen storslagen här uppe.

Där nere är det ett myller av hus och bilar men konstigt nog så känns det inte som någon storstad då man är där nere, trots att det är en stad med ca. 10 miljoner innevånare. Den lilla kullen, eller kanske ett berg som de skulle kalla det i England, tycker jag är så fascinerande med all bebyggelse som liksom klättrar upp för kullen och avslutas med ett kyrktorn. Där bakom rinner floden Han och delar av staden. Floden flyter ut i Gula havet och var något som Koreas tre kungariken stred om förr i tiden. eftersom den var så viktig för att kunna idka handel med Kina.

Det är inte alla dagar som är så här klara så att man har milsvidd utsikt, av vår vecka här var det faktiskt bara två som det gick att se ända in i Nordkorea,

 Nedanför vårt fönster på hotellets innergård höll det på att rustas till fest.

En annan dag blev det bröllop, tyvärr så blev det för mörkt att fota när dessa festligheter började.

Men utsikten blev inte sämmre för att det blev mörkt.

Tittar man ut åt andra hållet så har vi stadsberget med Namsan  Tower eller Seoul Tower som det också kallas. Där kan man åka upp och besåda utsikten. En klar dag ser man en bra bit in i Nordkorea.

Om man inte vill ta en stärkande promenad dit upp så kan man åka kabinbana. Även sightseeingbussen som går runt i Seoul stannar där uppe. Tornet byggdes redan 1969 men öppnades inte för allmänheten förrän 1980. Den söndag vi var där var det soligt och fint väder och folk såg ut att vallfärda upp till toppen av berget.

Om någon undrar hur vädret var så var det sol och +26 grader. Varmt tyckte vi, kallt tyckte Seoulborna. Det var inte så ofta de kallade sitt land för Sydkorea oftast sa de Korea.

Inlagt 2013-09-18 07:59 | Läst 5899 ggr. | Permalink
Vilken utsikt ni hade och imponerande bilder genom fönsterglas! Varför åkte ni till Sydkorea? FInsn det något speciellt här som ni ville se och uppleva?
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-09-18 08:16
Tack Lena!
Det fanns flera orsaker, en var att vi hade aldrig varit där och var nyfikna på staden och landet, en annan orsak kommer i ett senare inlägg. Sedan hade vi lite flygpoäng som gick ut om vi inte utnyttjade dem.
Härlig utsikt. Nu blev jag lite ressugen och Korea har jag aldrig besökt.
Trevlig resa!

mvh Tommy
Svar från Margareta Cortés 2013-09-18 22:25
Korea var ett trevligt land, hann inte se så mycket men det jag fick se och uppleva gav bara positiva minnen.
Kul att få se mer från Sydkorea!! Ett land som kanske inte ligger sådär direkt på turistkartan så... Du skriver att Seoul känns förhållandevis litet. Kanske beror det på att de inte har så mycket hög bebyggelse som det brukar vara i asien?? I varje fall om jag ser till dina bilder... Tack för "resan"... Fint!! Hälsningar, Peter.
Svar från Margareta Cortés 2013-09-18 22:31
Läste någonstans att det är inte så många svenskar som åker dit. Synd för det var ett trevligt land och vänliga människor. Det syns kanske inte på mina bilder men det fanns mycket höga hus också och riktig storstadsmilö. Kan vara att jag inte upplevde att människorna stressade runt så mycket, det verkade vara ett lite lugnare tempo än i andra storstäder jag besökt. De stora bostadskomplexen i närheten av Seoul låg lite utspridda dessutom. Blev som små satelitstäder runt omkring. Visserligen enorma och höga hus men grupperade med avstånd emellan.
Fina bilder trots fönsterglasen,det blev en trist utveckling för Nordkorea och människorna där om man jämför med Sydkorea.
Spännande resmål på halvön.//blj
Svar från Margareta Cortés 2013-09-18 22:33
Försökte dra gardinen runt mig och kameran för att skärma av blänk men lite blev det nog ändå.
De som bor i Nordkorea har det inte lätt, betydligt bättre i Syd då. Många familjer har dessutom blivit splittrade.
Härliga vyer!
Svar från Margareta Cortés 2013-09-18 22:33
Tack Sten!
Mäktig utsikt fångad genom rutan! Tycker stadsutsikt är så fint på kvällen när det är mörkt och alla ljus lyser :)
Svar från Margareta Cortés 2013-09-18 22:34
Det var lite svårt att dra för gardinen på kvällen med den utsikten. Lite svårt bara att hålla kameran still när jag tog kvällsbilden.
Kul att se lite bilder från Seoul. Var själv där i två omgångar 2004 och 2005, 10 dagar vardera i jobbet, men fick se mycket av både Seoul, Daego, Busan, Sykoreas 3 största städer om jag inte minns fel, i alla fall då.
Skulle gärna vilja åka dit igen och dina bilder gör ju att man blir mer sugen...
Svar från Margareta Cortés 2013-09-18 22:37
Skulle ha varit kul att rest runt och sett lite mer än bara Seoul. Men hann inte med allt jag velat se där heller, var ju lite begränsad av min dåliga fot. Men en tur till DMZ blev det, mer om det då jag hunnit gå igenom bilderna.
Otroligt fina bilder trots fönsterglas!! =) Verkar vara ett härligt ställe med mycket att se!
Svar från Margareta Cortés 2013-09-18 22:37
Fanns betydligt mer att se än vad jag hann med. Trevlig stad och trevliga människor.
Spännande att följa dina resor med dito fina bilder! Lev väl, LO
Svar från Margareta Cortés 2013-09-18 22:38
Kul att du hänger med, mer kommer bara jag hinner med att gå igenom mina bilder.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg