Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Övervakad i Ludvika.

Till slut så hamnade vi i Ludvika. Fick lite avbrott i det fina vädret och regnet öste ner. Det blev en blöt kväll i Ludvika.

Ett märkligt ljus spred sig över staden när kvällen sänkte sig och strax innan de stora åskmolnen tornade upp sig. Bilden som  jag tog ut från hotellrummsfönstert liknar mer ett foto från sekelskiftet i sina färger.

Jag har aldrig testat att fota blixt och åskväder tidigare, men eftersom det då jag var i Ludvika blev ett otroligt åskväder och vi hade rummet så att det gick att fota genom det öppna fönstret så ville jag testa. Jag hade inget stativ med mig men la kameran på fönsterbrädan, med en handduk och hand som stöd, så gjorde jag ett försök. Fick inga mästarbilder men en av de blixtar som jag fångade var lite speciell. Det ser ut som om någon kikar ner från himlen och övervakar oss. För nog ser det ut som en profil i övre högra hörnet.

Åskväder och regnbåge på samma gång har jag inte sett förut.

För övrigt fanns det inte så mycket att visa från Ludvika, många, många butiker hade slagit igen och affärslokaler gapade tomma. men om någon nu vill övernatta i Ludvika så kan jag rekomendera Hotell Rex. Ett litet och ganska enkelt ställe men med mycket charm och framför allt då den lilla italienska damen som ägde hotellet och skötte allt helt själv....och då menar jag ALLT! Hennes italienska temperament och charm var härligt. Utsikten från hotellet var väl inte den charmigaste men det fanns lite att titta på.

Fönsterputsning.

Morgonfika.

Och lite byggjobbare.

Sedan for vi mot Säter. Man ska ta det lugnt på vägarna för annars är olyckan framme. Här var det en motorcykelolycka. Det såg inte bra ut och jag avstod från att ta någon bild på själva olyckan för de drabbade var kvar i väntan på ambulansfärd.

Inlagt 2013-08-20 08:19 | Läst 6211 ggr. | Permalink
Du fortsätter Bergslagsodyssén och dokumenterar händelser och avfolkning och kanske också skapar reslust hos betraktaren..
Svar från Margareta Cortés 2013-08-21 07:55
Lyckas jag få fler att vilja åka runt i vårt land så känns det som en lyckad blogg.
Tack för din kommentar.
Gillar de två första bilderna som så tydligt illustrerar känslan av småstad i oväder parat med instängd på hotell. Din lilla italienska är ett exempel på människor som trots allt kämpar på i de små städerna i inlandet. De betyder oerhört mycket för ortens välbefinnande och överlevnad. Trevliga reportage du gör från den här resan.

/Torbjörn
Svar från Margareta Cortés 2013-08-21 07:58
Den lilla italienska damen är väl värd all uppskattning, dessutom hade hon förverkligat sin dröm om att öppna hotell. Hemma i Italien ansåg de henne vara för gammal för det. Dessutom så hade hon många nyttiga åsikter som fler borde få ta del av.
Regnvädret på kvällen och natten var intensivt men vi vaknade till en solig morgon.
Blandat väder i Dalarna och det blev ju bra på dina bilder!
Svar från Margareta Cortés 2013-08-21 07:59
Regnvädret var nog efterlängtat av många, men det varade inte mer än över natten.
Kul att se åskbilder! Aj aj olyckan där.. såg inget vidare ut. Gillar känslan i bild 2... Gatukänsla. Svårt att förklara men den var perfekt i min ögon :) Allt gott
Svar från Margareta Cortés 2013-08-21 08:00
Motorcykelolyckan var ett otäckt avslut på semestern för någon. Tråkigt att det ska behöva hända.
Ljuset som blev i bild två var lite magiskt, då innan åskvädret brakade loss.
Hej,
Hu det kan regnar där uppe.
Ha det bra
Bob
Svar från Margareta Cortés 2013-08-21 08:00
Mycket vatten kom det på en gång, sommaren hade väl sparat ihop.
Fin rapport från Ludvika med bilder./blj
Svar från Margareta Cortés 2013-08-21 08:01
Inte mycket liv och rörelse i Ludvika men desto mer liv var det på himlen den kvällen.
Läckert med blixtbilder! Och visst är det en profil där, kul!
Svar från Margareta Cortés 2013-08-21 08:03
Kul att du ser profilen, jag trodde först att jag bara inbillade mig men när även min man, med sämre fantasi, såg den så förstod jag att det var så.
Så fina och trevliga bilder - och så fint du avspeglat busvädret - gillar extra mycket bilden på byggjobbarna! // Sören
Svar från Margareta Cortés 2013-08-21 08:04
Byggjobbarna hade placerat sig som på en uppåtstigande rad då de lastade material uppåt.
Regnvädret var välkommet efter den tryckande hettan.
Kul att se din bild av Ludvika, tror jag kommer ihåg ovädret men fotade gjorde jag inte ;-)
Svar från Margareta Cortés 2013-08-21 21:44
Tänk att ni har en egen åskgud som vakar över er i Ludvika. Visste inte att du bor där, vi övernattade där på väg till Säter. Damen på Hotell Rex och även maten på Best Western var positiva upplevelser. Dan Andersson museet har vi besökt tidigare så det stod vi över i år.
Härligt få komma till Ludvika igen. Jag har varit där några gånger men kommer inte ihåg hur där ser ut för det. Blir annorlunda också när du tagit dessa spännande bilder uppifrån.
Du lyckades då verkligen förmedla detta busväder på alla sätt.
Det tackar jag för
Gun-Inger som gillar dina bilder mycket...
Svar från Margareta Cortés 2013-08-29 22:49
...och jag tackar för alla härliga kommentarer. Tror jag hunnit i fatt här.
Sova nu för i morgon ska jag tidigt iväg till röntgen och återbesök. Hoppas på att få besked om när min platta i foten tas bort så jag kan börja gå som normalt folk igen.
Gun-Inger Arvidsson 2013-08-29 22:51
Hoppas på det bästa för dig. Jag fick i dag besked om att operera om min ömma tumme den 30 september. Måste skriva av mig innan dess.
Kramis
gia



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg