Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Byn som försvann.

Här låg det en by för inte så länge sedan.

Nu är det en damm här istället.

Man kan fortfarande se var vägen som gick ner till byn fanns.

Jag vet tyvärr inte vad dammen heter för på min karta har den inget namn. Men omgivningen är väldigt vacker.

 

Lena undrade var denna damm finns så jag letade på Google maps och hittade ett namn och en länk. Den heter Techniti Limni och här finns det lite information och bilder från vad jag tror är när dammen byggdes.

Här ligger den i alla fall. Det är på Kreta.

 

Inlagt 2013-07-17 07:18 | Läst 3350 ggr. | Permalink
Fina vyer runt dammen och jag blir väldigt nyfiken på vad det är för damm. Det finns några pltser i Europa med dammar som dränkt byar och åtminstone en är ett attraktivt dykmål. Där finns det delar av ett kyrktorn som sticker upp ovanför ytan.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-07-17 11:21
Nu har jag letat runt lite på Google maps och hittat både ett namn på dammen och en länk till där det finns lite bilder. Såg att det finns fler sidor om den att gå in på om man är intresserad. Vet inte hur mycket som är kvar av byn där inunder fick intrycket från vissa bilder att mycket revs innan vattnet fylldes på men det kan säkert vara något kvar.
Har uppdaterat inlägget med en länk och en kartbild.
Otroligt vackra bilder! Vilken utsikt! =)
Ha en fin dag!
Svar från Margareta Cortés 2013-07-17 11:22
Det var en vacker omgivning där. Själva dammbygget var väl inte så vackert men omgivningarna var detsto finare.
Visst känns det lite kusligt med dessa dammar som byggs där de som bor där måste flytta på sig..så är det även här i Sverige...
kusligt är nog fel för det jag känner är mer ledsamhet..
nog om detta för det är helt underbara vackra bilder du visar i dag igen.
Jag beundrar dig som hittar så mycket när du är ute och reser samt för att jag får följa med på detta sätt. Stort tack för det.
hälsar
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2013-07-18 00:14
Måste kännas sorgligt att se sin by dränkas i vatten och bli en sjö istället. Många har säkert bott där i många generationer bakåt och så plötsligt är allt borta. Kan inte vara lätt. I Sverige har vi bl.a Vildhussen som tystade Storforsen och skapade Döda fallen. Men byarna där klarade sig. Kreta blev en överraskning för mig och ett välbehövligt miljöombyte just då. Kan behövas då livet inte är så lätt. Bilderna blev liggandes sedan och först nu har jag greppat dem.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg