Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

I en liten by.

Den lilla byn uppe i bergen på Kreta verkade sova eller vara helt tom på folk. Jag tog en promenad och den enda jag träffade på var den lilla tanten som bjöd mig på valnötter. Det såg till och med ut som om bilarna hade tagit sig en slummer.

Druvorna var färdiga för skörd för länge sedan.

Oliverna var solmogna.

Jag såg inga löss på fikonkaktusen men jag vet att av dessa löss görs färgämnet som man använder att färga läppstift och de röda gelegodiset med. Frukterna har oerhört lömska taggar så jag avstod från att smaka.

Byn var bebodd men många hus såg mer ut som om det övergivits för länge sedan.

En liten kyrka hade de också  i byn.

Inlagt 2013-07-11 08:32 | Läst 2665 ggr. | Permalink
Vilka härliga bilder. De visar en miljö som inte finns i resekatalogerna.
/ Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-07-11 22:57
De skulle kanske bara locka några fotografer om de bilderna byttes ut mot badstränder och flashiga hotell.
De små byarna avfolkas precis som här. Tidigare bodde man uppe i bergen där det är svalare och det går att odla. Nu dras man till städerna (jobben) och till turisterna där det finns pengar att tjäna. Tråkigt men det ser likadant ut i norrland och andra platser i Sverige. /Frode
Svar från Margareta Cortés 2013-07-11 22:59
Ungdomarna flyr byarna, först för att gå i skola och sedan för att få jobb men nu när krisen gastrkramar Grekland kanske de kommer tillbaka. Jordbruksmarken finns ju kvar. Den om lever får se...
I den byn skulle jag vilja vara med kameran. Känns dels som där är så lugnt fridfullt samt så visar den att där en gång varit många vackra hus som nu också blivit vackra genom sitt åldrande.
Dessa bilder går rakt in i mitt hjärta.
Ha bra eftermiddag
Gun-Inger
som börjar lugna ner sig
hoppas nu kunna vara här hos er mina vänner mer
Svar från Margareta Cortés 2013-07-11 23:01
Hade gärna stannat längre i den lilla byn men det fanns inget ställe att övernatta på. Lugnt och avkopplande var det att vandra runt men så tomt på folk. Tack för dina ord.
Spännande bilder av en ganska övergiven miljö.
Svar från Margareta Cortés 2013-07-11 23:02
Var nog inte så många som bodde kvar i den lilla byn.
Det ser faktisk ganska övergivet ut så jag antar att det inte bara var någon slags "siesta"? Gillar karaktären av vinrankor på de gamla husen och bilden med den lilla ängeln.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-07-11 23:04
Jag tror att det bodde folk där men antingen sov de siesta eller jobbade på annat håll för som sagt den enda jag träffade på var den lilla tanten.
Å vilka underbara, fina, härliga bilder du visar Margareta - extra mycket gillar jag de blå fönsterluckorna och den med den vita slita dörrarna! // Sören



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg