Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Grattis, Du ställer ut på Fotografiska!

Det lät för bra för att vara sant, men jag fick ett mail där de påstod att jag skulle ställa ut på Fotografiska. Sant var det visserligen men det lät lite bättre än vad det såg ut för.

Fotografiska har en sommarkanpanj där man kan bli utvald och få vara med på deras utställning av familjebilder. Bilderna sätts upp på utsidan av husväggen.

Klart jag måste dit och kolla om det var sant. Kan inte påstå att det var någon trängsel men det är det kanske inte en söndagmorgon. Tog min lilla kompaktkamera Canon G 10 och med maken vid ratten for vi in till stan.

Inga stora bilder och alla är anonyma, inga namn och ingen förklaring till de olika bildern.

...och se där där sitter ju min bild på min dotters familj.

Kryssningsfartyg stora som höghus är på besök i stan.

Är det söndagmorgon  och nästan bara turisterna som är vakna så gäller det att passa på att titta på utställningen på Raul Wallenbergs torg också. Eftersom jag fortfarande tar mig fram med hjälp av kryckor så kändes det bra att kunna parkera alldeles bredvid de stora bilderna och sedan kunna gå runt och titta.

Många fina bilder fanns det där och en hel del kända namn bland fotograferna.

Solen strålade från en klarblå himmel och det var många som tänkt sig en tur ut i skärgården. Kön till båtarna ringlade sig iväg.

Varför inte göra som de i kön, åka en sväng ut och se något nytt. Kanske inte helt nytt för den där konstiga manicken har jag sett från Finlandsbåten tidigare men till Telegrafberget har jag aldrig varit förut.Med manicken menar jag det som står bakom bilen....förstås.

Här finns en restaurang men den var inte öppen för frukost, men i fören på den här båten satt en man och åt frukost...

...och njöt av den utsikt som fick Strindberg att upptäcka skärgården. ”Där öppnade sig plötsligt en tavla, som fick mig att frysa av förtjusning.” Lär han ha sagt då han var där. Ser inte så dumt ut nu för tiden heller.

Tyckte det var fint där även om det kliade i benen att få gå upp på berget och njuta av utsikten eller bra ta en promenad i den lummiga grönskan.

Fast en bilutflykt kan vara ganska så bra kompensation också.

Sedan blev det en liten sväng till Nacka strand, men det tar vi sen.

Inlagt 2013-07-07 13:29 | Läst 4545 ggr. | Permalink
Grattis! Måste vara kul att se sin bild på fotografiskas vägg.
Vi ses i Säter
;Marianne
Svar från Margareta Cortés 2013-07-07 13:36
Var ju lite kul förstås, men det var inga stora bilder A4 och väldigt anonymt.
Ska bli kul att träffa dig IRL.
Måste kännas fint att din bild sitter där. Jag tycker bilder på människor är de intressantaste bilderna egentligen även om jag nästan aldrig tar det själv. Funderar många gånger på vem är dom och historien bakom bilderna. Ännu mer om det är gamla bilder.
MVH Sten
Svar från Margareta Cortés 2013-07-07 23:00
Lite kul var det att se sin bild där men inte var det som att få ställa ut på Fotografiska som mailet sa. Kul var det också att titta på de andra bilderna också och få komma ut till något annat än sjukhus och sjukgymnastik och träning som upptar den meta av tiden just nu.
Men vilken underbar upplevelse. JÄTTE GRATTIS Margareta. Glad för din skull!! =)

//JO
Svar från Margareta Cortés 2013-07-07 23:01
Fanns många lediga platser där så det var kanske inte så svårt att få komma med. Roligast var nog mailet.
Grattis, det var väl inte så bara !
Förstår att du längtar efter att kunna jaga motiv till fots, men det kommer nog snart det också.
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2013-07-07 23:03
Jo du har så rätt, det börjar bli lite tröstlöst med kryckorna nu även om det går framåt så tycker jag det går för långsamt.
Kul att hamna på Fotografiska...även om det är på utsidan och i litet format...
Jag ska ta svängen förbi, tyckte att familjebilderna såg lovande-levande och lite annorlunda ut som du fått med här i bloggen. Men man blir ju nyfiken på vilket foto som är din dotters familj...det innanför den tomma tavelramen i mitten kanske?

Mvh Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-07-07 23:06
Utsidan är visst också Fotografiska och ingen behöver betala inträde för att titta, det är ju bra.
Du har så rätt, det är bilden i mitten med röda ramen som är min. Den bilden har jag förstorat upp i samma storlek som ramen och nu hänger den inramad i samma ram hemma hos min dotter.
Fotografiska ska fylla på med fler bilder varje vecka under sommaren,
Så himla mysigt..............grattis grattis....hur gick det till skickade du in bilder eller var får de dessa ifrån..nyfiken som alltid annars får jag inget veta...
vilka härliga bilder du tagit på din tur denna dag...måste väl kännas skönt för dig kunna komma ut så här igen..hoppas du snart kan slippa kryckorna...jag vet hur bra de är att ha men glad blir man allt när det går lägga dessa...

spännande vad du gjorde i Nacka skall se om du skrivit denna blogg också.
Sorry jag skulle så gärna vilja läsa alla de bloggar alla skrev när jag var på semester
men jag kommer aldrig fatt........börjar kanske bli för gammal som livskamraten ofta säger om sig...

Ha bra söndag på dig
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2013-07-13 23:25
Mailet som jag fick var väl det som roligast. Det var inte så märkvärdigt som det låter. Fotografiska har ett tema där de vill ha familjebilder. Jag nappade och sände en bild och den kom med. Alla bilder sätts upp på fasaden till Fotografiska och helt anonymt. Inga förklaringar till bilderna och inga namn. Fast det var lite kul att hitta sin egen bild där. Hade lite svårt att hitta var de satt innan jag var in och frågade. Men skönt var det att komma ut på en en annan biltur än de som går till sjukgymnastiken. Blir aningen låst nu när jag inte kan köra bil själv.
Fast du, FÖR gammal blir man nog inte. Min äldsta väninna fyllde nyss 91. Hon slutade köra bil för bara något år sedan.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg