Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Listig som en ekorre.

På min altan har jag en liten hink med solrosfrön, jag har sett att någon liten listig individ har lyckats lista ut hur man gör för att öppna locket och få sig ett skrovmål men var inte säker på vem det var, även om jag anade vem frötjuven var. I dag hörde jag lite oväsen från altanen och kikade ut och fick syn på en liten svans som stack upp ur hinken.

Mycket riktigt det var den lilla filuren som jag misstänkte. Jag ville se hur den bar sig åt för att komma in i hinken så jag knackade på fönstret och ut kikar en liten söt ekorre. Jag har sett den ofta här på tomten och den är gansk orädd och brukar hoppa runt på gräsmattan även om jag är ute men vågar sig inte upp på altanen då.

Med fönstret som skydd är den lite modigare.

Den får syn på mig innanför fönstret och tar det osäkra före att bli fångad i hinken och hoppar ur.

Hur är det får jag äta här eller?

Ekorren kollar in mig noga och verkar undra om det är fritt fram att ta sig ett skrovmål till.

Bäst att dra sig undan lite.

Men hungern suger i magen och det var nog lite för gott för att ge upp så lätt, ekorren gör ett nytt försök trots att jag står kvar inanför altandörren. Nu får jag se hur den lyfter på locket.

..och hoppar in igen.

Lite grynigt och oskarpt blev det eftersom det var ett fönster emellan mig och ekorren och jag är kanske inte så stadig på benen ännu utan mina kryckor. Men kul att se vem som var där och åt och hur den bär sig åt. Jag kunde ha dörren öppen men gick jag ut försvann den som ett rött streck så det blev bara bilder genom en fönsterruta och med min lilla G10.

Inlagt 2013-06-28 13:40 | Läst 10999 ggr. | Permalink
Vilken härlig bildkavalkad Margareta! Din ekorrvän tycks vara en klyftig rackare och det verkar nästan som om den vill visa det för dig också.

/Torbjörn
Svar från Margareta Cortés 2013-06-29 15:04
Kan vara så men jag tyckte att den såg mest irriterad över att ha blivit störd. Svansen piskade fram och tillbaka och jag fick intrycket av att vara den som var inkräktaren.
Rolig och mycket fint fångad bildserie!
Svar från Margareta Cortés 2013-06-29 15:27
Tack Sten! Det är en rolig liten gynnare det där.
Härligt och roligt Margareta:o)
/Synnöve
Svar från Margareta Cortés 2013-06-29 15:28
Tack Synnöve för din kommentar!
Ekorrar är underbara!
Tyvärr blir det nog inga hemma eftersom jag har katt.
Svar från Margareta Cortés 2013-06-29 15:29
Grannens katt tog slut i vintras så nu får kanske ekorrungarna växa sig stora i år.
Hej Margareta,
vilken underbar bildserie du fångat ! Ekorrarna är rätt smarta när det gäller att lyfta på lock för att komma åt mat. Det finns en automat som man kan sätta upp åt just korrarna, som har lock. Man kan då lägga goda nötter i utan att t ex kajor och skator kommer åt dem. Den första bilden, när den ertappas med svansen som sticker ut under locket är ju för härlig. Likaså nummer tre, då den tittar ut. Det här är ett fint exempel så en serie med bilder blir så mycket mer än bara en enstaka bild, i synnerhet som en del av bilderna inte är av toppkvalité.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-06-29 15:32
Synd att det inte går att fånga ekorrens förehavanden utan glas emellan men ibland kan det vara bättre med en dålig bild än ingen alls. Det såg för kul ut med ekorren inne i hinken och bara svansen utanför.
Jag var tvungen att googla på ekorrmatare och hittade det du beskriver. Den står överst på inköpslistan nu. Snart kan vår ekorre få egna nötter som inte skator och kråkor kan knycka.
Hade blivit en bra film att skicka till Mitt i naturen. Men stillbilderna berättar bra de också =)
Svar från Margareta Cortés 2013-06-29 15:33
En film på honom hade varit bra men vår filmkamera har gått sönder. Den tålde inte den höga höjden i Tibet. Den och mim mobil slutade fungera där.
Å vilka roliga och trevliga bilder - fint fotat och delgivet! // Sören
Svar från Margareta Cortés 2013-06-29 15:34
Tack Sören för din vänliga kommentar.
Rolig bildserie på ekorren. För länge sedan hade vi en tam ekorre som kom in för att få mat. Hon hoppade upp på bokhyllan och knuffade omkull den burk nötterna låg i.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2013-06-29 15:35
De är listiga de små liven. Födgeni kanske.
Vilken skön bildserie ! Här fick man verkligen ett leende på läpparna :-)
Så smart, något annat djur har nog puttat locket åt skogen, men denna var smart att behålla det för att kunna gömma sig och spela oskyldig !
Härligt fångat ! Och att bildkvaliten inte var den bästa tänker man inte alls på.
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2013-06-29 15:39
Tack Ing-Marie för att du har överseende med kvalitén på bilderna. Han har hittat ett sätt att få mat på så nu lägger jag också ner lite godsaker åt honom i hinken. Då får han kalasa på det utan att de stora fåglarna knycker det.
Härom dagen så upptäckte jag att de talgbollar som var kvar från vinterns utfodring var borta, de låg i en liknande hink och alla 10 var borta. Hoppas han inte fick ont i magen då.
Ha ha vad söt!! Ertappad! Tänk vad flinka de är...
Svar från Margareta Cortés 2013-06-29 15:40
Jag hade mina misstankar på vem som varit framme där, men var inte säker. Trodde först att det var råttor som gnagt hål på hinken men eftersom hinken var hel så föll misstanken på ekorren.
Hej,
En sån liten skön rackare. De är begåvade.
Ha en fin helg
Bob
Svar från Margareta Cortés 2013-06-29 15:41
De måste väl ha en liten hjärna de där små rackarna eftersom han kan lista ut att man måste lyfta på locket.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg