Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Bakom järnvägen finns muren.

Första gången jag var i Peking var jag och letade efter den gamla stadsmuren. Hade läst att den skulle finnas bakom järnvägsstationen.

Vid stationen var det liv och rörelse, många som skulle ut och resa. Jag ville gå in och titta på tågen men det gick inte. De hade säkerhetskontroller som på en flygplats så jag fick vackert titta bara utvändigt.

 Då snurrade jag runt där bakom ett bra tag och fick se  ett lite annorlunda Peking men hittade ingen mur. Den här gången upptäckte jag att jag gått åt fel håll, muren fanns där, men åt andra hållet. Den äldre bebyggelsen som jag såg då fanns fortfarande kvar. Vill man inte äta på Mac Donalds så fanns det lokala mathak här bakom.

Här bakom bor man mycket enkelt.

Vi hade gått åt rätt håll den här gången och mycket ruktigt där fanns det kvar lite av den gamla stadsmuren.

Den byggdes under Mingdynastin.

Utefter muren finns det en fin park där pekingborna verkar trivas. Här tränades det i olika Tai Chi varianter. Grasiöst rörde de sig till medhavd musik.

Parken vid muren är byggd för att bevara minnet av just muren. Ett lekis eller någon form av lekpark finns här. Det verkade vara mormor/farmor som var där med de små barnen.

Här en liten man med hela världen för sina fötter.

Inlagt 2013-06-19 19:42 | Läst 2132 ggr. | Permalink
Jag väntar ju på bilden av MUREN men när jag öppnade detta, och först såg Mc Donalds, insåg jag att det var inte rätt mur, ännu. Gillar bilderna från parken, det känns kinesiskt med gamla människor som utför balanskonster på ett ben.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-06-19 22:07
Ledsen att behöva göra dig besviken men tyvärr så kommer det inget från "den" muren i dessa inlägg. Eftersom det här var tredje besöket i Kina och vi varit till Muren de båda ndra så åkte vi inte dit nu. Det stora tuistmålet Badaling, där muren är renoverad tillt toppskick dit var vi vid första besöket. Jag trodde tt jag hade bilder kvar på fotoidan därifrån men det verkar som om jag raderat dem. Det året vi var till Tibet så startade resan i Peking och då passade vi på att åka lite längre bort för att se och å på muren där den var lite mer genuin och inte lika renoverad. Vill du se bilder därifrån så finns de här. http://www.fotosidan.se/blogs/magganfs/index.htm?date=2010-11-01&skip=15

Parken bakom stadsmuren var mycket avkopplande från det mer stressande stadslivet och att få se dessa damer om mjukt och smidigt, nästan om i trans gjorde sina rörelser var så fint.
Hej,
Mycket bra reportage.
Ha det fint
Bob
Svar från Margareta Cortés 2013-06-19 22:08
Tack Bob för din kommentar.
Mycket människor och annorlunda kultur! Kul att se dina fina bilder. Har inte varit där, men det brukar ju vara så mycket smog vet jag, hoppas ni klarade er från det värsta :)
Svar från Margareta Cortés 2013-06-19 22:28
Gott om smog var det. Vissa dagar såg vi inte ner till backen från vårt hotellrum. Men en regnskur på natten rensar luften och så kommer solen fram. Så vi hade inte smog alla dagar.
Härliga bilder av en fascinerande miljö.
Svar från Margareta Cortés 2013-06-20 07:51
Tack Sten!
Tack för en resa i Kina Margareta, mycket fina bilder. Var där själv får 2 år sen så det är alltid kul
att få en återblick =0
Mvh "Bosar"
Svar från Margareta Cortés 2013-06-26 10:07
Alltid kul med lite ressällskap.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg