Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Brasília - Templo da Boa Vontade

São Paulo är Brasiliens största stad men Brasília är huvudstaden.
Redan 1891 beslutades det att det skulle byggas en ny stad men det dröjde ända till 1950-talet innan planerna började förverkligas. Sedan tog det några år innan byggandet av staden börjades och redan 1960 var det en stad byggd här ute i ödemarken. Ser man staden från ovan så liknar det ett flygplan.

I oktober 2011 var jag i Brasilien och då passade jag på att titta mig lite omkring i Brasília innan det var dags att åka till flygplatsen och resan hem. Många spännande byggnader finns det där som är väl värda ett besök.

Vi börjar i Templo da Boa Vontade (The Temple of Good Will). Det är den mest besökta attraktionen i Brasília, så det känns naturligt att gå dit och se vad det är.

Det är ett ekumeniskt center där alla religioner är välkommna. Skaparna av templet har som önskan av en förbrödring av alla jordiska och himmelska varelser. Även alla filosofier, religiösa och politiska trosbekännelser, och även ateister och materialister är välkommna.

 I toppen på pyramiden finns en enorm kristall den största som någonsin hittats i Brasilien. 

Här anses det att det bästa sättet att fånga energin i kristallen är att barfota gå långsamt och följa spiralbanan in till mitten av spiralen. Där precis under kristallen ska den kraftigaste energin finnas, sedan ska man följa spiralen tillbaka utåt, stanna framför altaret för en stunds meditation.

Bara att gå in här en stund känns väldigt avslappnande, stämningen är fin och det är tyst, svalt och skönt.

Det är inte bara ett tempel som finns på platsen utan man kan även stilla sin hunger här.

Det var ett lite ovanligt sätt att gå ut och äta på. Man lägger upp sin mat vid ett buffebord och går sedan till kassan och väger tallriken, alltså du betalar bara för det du väljer att lägga på tallriken.

Här finns också ett stort bibliotek och en lässal för studenter. Lite kul med reglerna inne i lässalen. Inget flirtande där inte. Det gäller att hålla stilen klädmässigt också.

 

 

Inlagt 2013-06-05 08:31 | Läst 3825 ggr. | Permalink
Verkar vara ett fint avstressande ställe att äta och bara titta runt i! hälsn Danne
Svar från Margareta Cortés 2013-06-06 11:05
Var en intressant plats, fanns en hel del att se där, inte bara templet och maten.
Tycker att många restauranger skulle ta efter, speciellt detta med mobilförbud. Läste om ett bageri i Malmö som vägrade expediera en kund som pratade i tfn samtidigt som hon beställde. Helt rätt. Intressant att följa din resa.../PE
Svar från Margareta Cortés 2013-06-06 11:06
Tanken med att bara betala för det man la på tallriken var inte så dum, blev inte mycket kvarlämmnat på tallrikarna då.
Ett ekumeniskt center borde finnas i varje land så vi fick lära oss att komma över gränserna till varandra när det gäller religion. Vad underbart att vara där alla känner sig välkomna.
Spännande återigen följa med dig till ett annorlunda ställe.
Härliga bilder som jag gillar mycket.
Ha bra onsdag
önskar
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2013-06-06 11:10
Brasilia var en stad med många intressanta och lite annorlunda byggnader, jag skulle nog vilja stanna där lite längre tid någon gång.
Gun-Inger Arvidsson 2013-06-06 16:41
Det förstår jag mycket väl du kommer säkert dit igen...
gia
En fin tanke bakom denna byggnad. Den borde fler ta efter så kanske vi kunde undvika en del konflikter i världen i alla fall. Skylten är underbar, och att förbudet mot att flirta står överst.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-06-06 11:11
De har pli på sina studenter där;)
Brasilia var en överraskningarnas stad för mig.
Vilket ställe/byggnad sådana skulle vi många av över hela värden - fina bilder på ett fint tempel! // Sören
Svar från Margareta Cortés 2013-06-06 11:12
En intressant stad med många intressanta byggnader, syn bara att jag hade så få timmar på mig innan det var dags att åka till flygplatsen.
Fina arkitektur byggnader :) Allt gott :)
Svar från Margareta Cortés 2013-06-06 11:13
Många intressanta byggnader finns det i denna stad.
Vad gäller brasilianska skyltar är min erfarenhet att man ska ta dem med en nypa salt. Regler har ofta en dispositiv karaktär där. När jag studerade i Säo Paulo i början av 1990-talet fanns det skyltar i klassrummen som sade: Proibido fumar - Förbjudet att röka. Det hindrade dock inte att många rökte under lektionerna, däribland också en del lärare. I stolsryggarna fanns det askkoppar så att man kunde aska hos grannen framför.
/Per



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg