Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Brasilien-São Paulo, bara en glimt.

Alla resor blir inte riktigt som planerat, lite av tjusningnen med att resa. Kanske inte då man står på en flygplats sent på kvällen eller mitt i natten och ser att ens plan gick för fem minuter sedan.

Det var inte mening att vi skulle ha någon övernattning i São Paulo på vägen hem men flygbolaget hade andra tankar om hur vår flygresa hemmåt skulle gå till. Först var planet rejält försenat i från Bunes Aires så när vi kom fram till São Paulo stod personal från flygbolaget och väntade på oss för att lotsa oss fram till det väntande planet mot Stockholm. De skulle lotsa oss genom alla kontroller, men där tyckte man att det var viktigare att öppna väskor och gå igenom hela min fotoutrustning (en gång till, det var ju redan gjort då vi lämnade Buenos Aires. Vad trodde de att jag skulle ha kunnat skaffa mig under flygturen). Köerna var långa och ingen fick gå före, att missa planet, en sådan bagatell brydde de sig inte om. Nu tog det sådan tid så plantet kunde inte vänta utan for iväg utan oss.

Vi fick efter mycket om och men åka till ett närbeläget hotell, få lite mat och en säng att sova i. Inte mycket att se men det är utsikten från vårt hotell.

Vackra blommor utanför hotellet.

Är man nu i São Paulo så ville vi se lite av staden också, vi hade inte så många timmar på oss men en taxirundtur bestämde vi oss för att ta. Vi upptäckte ganska omgående att man ska inte ha bråttom här. Enorma bilköer som sniglade sig fram, fast går det långsamt på motorvägen så hinner man se lite av omgivningen. Upptäckte att de hade busshållplatser på motorvägen och även övergångställen där. Trafiksäkerheten vär väl inte så överdriven heller. Såg den här långtradaren bredvid vår taxi, ser ut att vara radiobilar som är på väg till något nöjesfält.

Känns lite osäkert att ha en av dessa bilar som sin sovplats under färd.

Utrymmet mellan motorvägsfilerna är väl utnyttjat. Där fanns det åtskilliga provisoriska hem uppbyggda.

Eftersom tiden var begränsad och trafiken seg fick vår taxichauför bestämma vad vi skulle se. Den här parken med lite spännande skulpturer var det första han visade.

Hade bara mitt 24-70 mm på kameran så några närbilder på de vackra fåglarna i parken blev det inte.

På andra sidan parken låg järnvägsstationen och dit tyckte chaufören att vi skulle gå.

Vilket vi gjorde, inga tåg var inne men chaufören hamnade i bild.

Sedan åkte vi runt och tittade.

En hel gata med butiker som sålde brudklänningar.

Något fängslande.

Kommersen är livlig i stan.

Utanför stan breder kåkstäderna ut sig.

Inlagt 2013-06-02 08:46 | Läst 4933 ggr. | Permalink
Nu fick du se ännu mer, "tack vare" missat plan.
Men man är ju rätt så glad att man bor där man bor när man ser dessa bostäder.

ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2013-06-03 08:51
Ibland kan det bli lite extra upplevelser på resorna. Inget man önskar att missa planet men vi kände oss ganska så oskyldiga till missen där. Flygbolagspersonalen gjorde så gott de kunde men tyvärr så ville inte de i säkerhetskontrollen hjälpa till.
Sånt där som sinkar en kan göra mig galen, men å andra sidan så fick ni se saker ni aldrig skulle sett :-)
Svar från Margareta Cortés 2013-06-03 08:53
Man får se det från den ljusa sidan, iaf. efteråt. Fast det var ganska segt där i natten då vi väntade på att alla väskor skulle komma till rätta. Var ett gäng tyskar som också missade sitt plan. Men det löste sig till slut och det kändes ganska skönt att få komma till ett hotell och äta och sova.
Hej,
Brudklänningsaffären sitter som en smeck.
Ha en fin söndag
Bob
Svar från Margareta Cortés 2013-06-03 08:54
Verkar vara en populär sysselsättning det där med bröllop där i Brasilien.
Fanns hur många sådana butiker som helst.
Intressanta São Paulo-bilder.
Svar från Margareta Cortés 2013-06-03 08:54
Tack Sten för din kommentar.
Vilken bildcocktail du bjuder på idag! MIssade plan har vi nog alla upplevt någon gång men jag måste erkänna att det har inte lett till några spännande utflykter som bonus, utan bara en extra hotellnatt och mera väntan. Intressant att de bor människor på gräset mellan vägbanorna. Det har jag aldrig sett någonstans, däremot under viadukter, och längs motorvägarnas sidor. Likaså övergångsställen. Inte kan det ha varit så trevligt att resa i radiobilen heller.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-06-03 08:56
Blev lite blandad kompott då vi åkte runt, synd att det var sådana köer för vi hann inte runt så mycket. Den mesta tiden gick till bilköer. Vi ville ju inte missa nästa plan också.
Säo Paulo är en trevlig stad. Fast lite rörig. Man får för sig att femton miljoner människor plötsligt har bestämt sig för att flytta och bosätta sig på en och samma plats, och snabbt bygga upp allt huller om buller. Bodde där i ett halvår för tjugo år sedan. Fint att få se bilder därifrån.
/Per
Svar från Margareta Cortés 2013-06-03 09:00
Det lilla jag han med att se av staden så tycker jag nog också att det var en aning rörigt och gott om både folk och bilar.
Tack för att jag får se platser som jag annars inte skulle komma till
Spännande miljörer
Marianne
Svar från Margareta Cortés 2013-06-03 09:00
Var inte meningen att vi skulle få se den här staden heller, men ibland blir problemen till bonus.
Jag som inte varit i dessa städer men sett en del på filmer och TV tycker det är intressant studera varje bild.

Håller du med om att vissa bilder är ganska lika från olika städer precis som här hemma. Inte mindre intressant för det tvärtom. Ibland vet man inte var man befinner sig.

Den sista bilden ger mig ångest. Visst är det så bedrövligt att så många i världen skall behöva bo på detta sätt.
Hälsningar och tack för bilder o text
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2013-06-08 10:00
Du har så rätt att i vissa stadsdelar ser det ganska lika ut i många städer runt om i världen men i alla städer så brukar det finnas något unikt för just den staden.
Tråkigt är det med dessa kåkstäder som växer upp runt de stora städerna. Många söker sig dit från landsbygden och tror att de ska få det bättre när de med all säkerhet haft det bättre hemma i byn.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg