Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Ushuaia - Tierra del Fuego

Kikar ut över kajen och ser att längst bort ligger Kapten Chlebnikov, ett fartyg som jag gärna skulle ha velat flytta över till, för jag vet att det är till Snow Hill och kejsarpingvinerna den ska iväg. Tyvärr så lyckades jag inte komma iväg på den resan innan den lades ner, isbrytarna tjänade mer på att bryta is till oljeletarna uppe Arktis.

Vårt bagage lastas iland och snart får vi följa efter Adam nedför landgången och få passen stämplade och komma in i Argentina.

Eftersom vi har några timmar på oss innan flyget går till Buenos Aires, så passar vi på att ta en liten rundtur i Tierra del Fuego som Eldslandets nationalpark heter. Den är 630 kvadratkilometer stor så vi hinner bara se en liten, liten del av den.

Här har vi världens sydligaste postkontor, fast det måste väl vara det sydligaste på fastlandet. Det som jag såg i Grytviken borde ligga betydligt mer söderut. Om någon undrar varför det är kö in så var det några som ville posta vykort från denna sydlig utpost ...

...och om du var riktigt snäll så kunde du få en så här fin stämpel i passet.

Gullig brevbärare de har här.

Längre ut än så här fick man inte gå ut på bryggan för att beskåda Beaglekanalen men det gjorde inget för här var ingen sugen på att bada och kondoren som flög förbi såg vi ändå.

En magellanräv smög förbi.

En ibis visade sig en kort stund.

Den här märkliga frukten kallas för indian bred.

Och det här är falsk mistel.

På vissa utvalda ställen hade gångvägar i trä byggts för att spara på naturen och att folk skulle få komma fram och beskåda utsikten.

Den var väl värd att beskådas.

Det var inte alla som kunde läsa och hoppade runt helt obekymmrat på gräset.

För att förstå den här skylten behöver man inte kunna läsa.

Vi avslutade rundturen på en restaurang med utsikt ut över Ushuaia, ser att vår Professor Multanovskiy ligger kvar och väntar på nya passagerare som ska ut på äventyr.

Ombord på Professorn satt vi vid väggfasta långbord, så när det var dags för avdukning skickade vi tallrikarna längs bordet så de hamnade längst ut och någon kunde plocka bort dem lättare. Vid lunchen på utflykten satt vi också vid långbord. Inte väggfasta och det här var en restaurang med servitriser, vår vana trogen så gjorde vi likadant som på båten och skickade tallrikarna till ena änden av bordet. Därav de glada minerna här och den något snopna och lite generade servitrisen.

Inlagt 2013-05-30 09:43 | Läst 7000 ggr. | Permalink
Vilka fantastiska äventyr du har upplevt. Så trevligt att få ta del av dina resor i form av vackra spännande bilder !
Tack !
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2013-05-30 12:27
Tack Ing-Marie!
Hej,
Om jag inte misstar mig så var vi i den Klebnikoven den 19 november 2007 och då kom det in en Polarquest båt. Som varit inne i en orkan. Samma orkan som vi varit med om.
Jag minns att jag pratade med Adam i Ushuaia och han sa att man delat ut sprutor för orkanen.
Jag tyckte det var en tuff orkan, men en fotograf vi hade med på Klebnikov sa att det var en "average".
Ha det bra
Bob
Svar från Margareta Cortés 2013-05-30 12:31
Då var vi där på kajen samtidigt. Vi kom in till kaj på morgonen den 20:e och inte var orkanen något genomsnitt i mina ögon, fast det är ju klart jag har inte varit med om orkan tidigare. Kan tänka mig att orkan är så som ordet förtäljer, just en orkan.
Tur att det fanns dubbla trappräcken att hålla sig i när det plötsligt gungade så att hela trappen föesvann.
Bob Bovin 2013-05-30 12:41
Hej igen,
Då har vi sett samma orkan. Om en del tycker den var genomsnittlig, så får de tycka det. Jag tyckte den var hemsk, ty toppen på Klebnikov svängde 75 m.
Ha det bra
Bob
Svar från Margareta Cortés 2013-05-31 12:56
Vi hade hytten högst upp i Professorn så det svängde en hel del där också även om det fartyget inte är lika hög som Kaptenen. De som bodde längst ner hade det lite lugnare, men det var en hel del sprutor även där.
Räven i bilden ser ut som hämtad ur en sagobok! Vackert!
Svar från Margareta Cortés 2013-05-30 12:32
Den var fin den räven men den kilade snabbt iväg.
Snygga bilder och trevlig och intressant berättelse!
Svar från Margareta Cortés 2013-05-31 12:54
Tack Sten för din kommentar!
Jättefina bilder och så kul att du alltid lyckas ta bilder med humor och bra text till :)
Svar från Margareta Cortés 2013-05-31 12:54
Tack Sabina! Humor är en stor dela av livet..;)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg