Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Oväder

Det blåste en hel del den här dagen, pingvinerna kurade i grupper och de som varit iväg på jakt efter mat kämpade på i vinden.

Varför det finns en kryssled på ön, det vet jag inte men gissar att det härstammar från den tiden då det var säljakt eller så är det någon forskningsstation som satt upp dem.

Jaha! Då har jag tagit mig upp hit.

Men vad sjutton skulle jag egentligen hit upp att göra.

Sedan ljöd mistluren borta på Professorn. Den signalen betyder: Gå genast till gummibåtarna! Det var oväder på gång och det här var första gången under resan som vi blivit tvugna att avbryta en landstigning så nu måste det vara något ordentligt oväder på gång. 

Vinden ven och piskade på land men det var inget emot vad den åstadkom ute på havet. Väl i gummibåten, med kameran inpackad i vattentät väska och fastklamrad i alla tampar jag kom åt, började vi färden tillbaka till vår Pofessor. Vinden piskade upp vågor som stänkte över oss och det vattnet kändes mest som isbitar som skulle ha passat i kvällsdrinken istället. Kallt och vått var det, dessutom började det snöa rejält, eller var det någon som startat snökanonen. Jag tror att det inte bara var jag som var våt ända in på bara kroppen. Trots kläder som var anpassade för Antarktisbruk så räckte det inte till.

Där satt vi ett gäng och frös, blöta och ...nej jag ska inte skriva eländiga. För när jag tittade mig omkring på mina vänner i båten så önskade jag att jag kunde ta fram kameran. Över alla ansikten spred det sig ett stort leende. Det här var folk som älskade äventyr och var lyckliga.

Åter ombord fick vi veta att vinden ökat till 20 m/s.

Hård kuling och beskrivs i tabellen "Bryter kvistar, besvärligt gå över öppna ytor, vågors höjd och längd betydande, skumstrimmorna tätnar. Våghöjden blir 2-2,5 meter på öppet hav".

Inlagt 2013-05-27 13:29 | Läst 13294 ggr. | Permalink
Oj vilket äventyr!
Svar från Margareta Cortés 2013-05-27 23:48
Tack? Ibland gungar det lite mer än vanligt.
Vilken infrastruktur de har de söta pingvinerna! Att känna vädrets makter är bara härligt så länge man känner sig någorlunda säker, så jag förstår dina resekamrater. :-) Ha det fint!
ewa
Svar från Margareta Cortés 2013-05-27 23:51
Lite äventyr skadar inte. Som en av deltagarna sa till mig strax innan vi återvände till gummibåtarna, ja sa, hon skrek nog för att höras i vinden " Det här är Antarktis!"
Vilket äventyr! Pinvinen som klättrat upp på isblocket i vinden är så charmig! Lika så den som kommer knatandes vid korsleden. :)
/Anna
Svar från Margareta Cortés 2013-05-27 23:52
Tack Anna! Pingvinen på isblocket såg så kul ut. Den såg verkligen ut som att det var bra onödigt att kämpa sig upp dit, det fanns ju ingen stans att ta vägen sedan.
Vilken strapatsrik resa du haft, det måste vara helt fantastiskt att få vara med om något sådant - snacka om drag under galoscherna 20 m/s och 2,5 meter höga vågor - fina pingvinbilder som vanligt Margareta! // Sören
Svar från Margareta Cortés 2013-05-27 23:54
Härligt när det händer något och då man känner att man är i säkra händer, fast det var lite knepigt att ta sig över från gummibåten till fartyget i den vinden.
Härliga pingvinbilder! Visst kan det vara bråttom vid vädervarningar där nere - jag har varit med om växling från lugnt och soligt väder till orkan på en kvart. Båten lutade jättemycket av sidvinden. De katabatiska vindarna kommer snabbt och kan vara mycket starka.
Svar från Margareta Cortés 2013-05-27 23:54
Tack Sten! Jo de vindarna fick även vi känna på.
Man inser snabbt hur oerhört liten man är om det blåser upp och man sitter i en gummibåt. Visserligen hade ni ganska rejäla båtar men de var öppna och man blir snabbt blöt, även i de bästa kläderna. Isvatten, inte så mysigt. Pingvinerna ser ju ut att ta det med ro, det är ju deras vardag. De där ensamma pingvinerna ute på isflaken ser lite vilsna ut. I synnerhet på den sista bilden. Vad skulle den dit att göra?
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-05-27 23:57
Rejält blöta kan man säga, jag letade vid ombytet sedan och tror inte jag hittade mer än en enda liten torr fläck. Skönt att komma in i värmen sedan och få lite god middag. Pingvinen på isflaket hade nog valt fel väg på något sätt, den kom ingen stans den vägen.
Två sista bilder är super!! Rikigt bra fångat Margareta :) Allt gott
Svar från Margareta Cortés 2013-05-28 08:36
Tack Mikael! Kul att du gillade dem.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg