Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Antiterrorstyrkan - Safety seriously.

Säkerheten är viktig .

Inte bara sjösäkerheten var viktig. Det var en atomdriven isbrytare vi var ombord på och inget fick gå fel. De här bastanta killarna gick under antiterrorstyrkan och det var egentligen inget skämt, de var specialutbildade och specialtränade.

Utanför kaptenens hytt stod det en vakt posterad. Inget myteri här inte.

Då man är i Svalbard är det alltid någon eller några som är beväpnade, likaså här. Även om det är ovanligt kan det komma isbjörnar även här, men.....

De här killarna hade rejäla puffror.

Tur att de inte behövde använda dem.

Inlagt 2013-04-19 22:52 | Läst 10047 ggr. | Permalink
De finns för allas säkerhet men det största nederlaget för dem är ju om de tvingas skjuta en isbjörn (för något annat djur är väl egentligen inte aktuellt).
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-04-19 23:46
Likaså är det i Svalbard, ingen vill skjuta en isbjörn. ( jo det finns nog några, men inte bland de vakter och guider som är med på resor dit) Men ändå så behövs vapnen som säkerhet.
De här vakterna var inte beväpnade ombord men vakter var tydligen viktigt på ett atomdrivet fartyg. De kan ju aldrig veta vika passagerare de får med sig.
Stadiga pojkar! Kalasjnikov tror jag att de hade.
Svar från Margareta Cortés 2013-04-20 07:18
Jag har ingen koll på det där med vapen, antar att du har helt rätt.
Några sådana snubbar hade vi inte med oss på Spetsbergen, och det kraftigaste vapnet vi hade med oss var nog en morakniv. Men på den tiden var det ordning på isen så att björnarna kunde promenera iväg på traditionellt sätt på våren.
Svar från Margareta Cortés 2013-04-20 22:56
Låter lite vådligt med bara kniv. Hade ni inte skrämskott heller.
Låter som det var lite mindre oroligt att vandra på den tiden. Numera spanar man över axeln hela tiden på landbacken. Plötsligt är de där och de kommer fort.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg