Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

#STRATHWONDERWALL

Tog en lite tripp över till Glasgow, hade ingen direkt anledning att åka dit förutom att byta lite miljö och passa på att göra några utflykter ut på landet. Redan första dagen hade vi bokat in oss på en tur som skulle gå i Outlanders fotspår. Jag har både sett TV-serien och läst böckerna så det skulle bli kul att se var serien var inspelad också, dessutom komma ut på landet och se lite vackra slott och landskap.

Så snopet var det när det kommer ett meddelande om att turen är inställd, för få deltagare. Regnet som väderleksrapporten hotat med uteblev, så det blev promenad på stan i stället. Lite museibesök och annat trevlig tänkte vi hitta på att göra istället.

Men...promenerar man runt i staden Glasgow så träffar man strax på en hel del gatukonst och den är jag lite svag för, inte den graffiti som mest ser ut som klotter och kludd utan de stora som föreställer något. De som följt min blogg minns kanske de jag såg vid mitt förra besök i Glasgow annars finns de här

Men kort sagt, alla älskare av gatukonst måste besöka Glasgow! Den är full av Street Art skatter! Vi börjar vid universitetet för det huset är fullt av målningar. Här är det de populära och lokala konstnärerna Rogue One och Ejek som varit framme.

Båda gavlarna på huset har stora målningar, på den ena sidan är det en föreläsningssal med en blandning av färg och svartvita bilder från nu och då.

Där finns också några mindre målningar, men de är lite svåra att komma åt att fota eftersom det är ombyggnader på gång.

På den andra gaveln finns en väggmålning av ett  ekvatorialt teleskop vilket är en hyllning till det nautiska teleskopet som fanns på taket till School of Navigation i Royal Technical College.

Mitt på huset finns den här målningen.

Långsidan ut mot George Street är också fullmålad med diverse bilder.

Den kallas för Strath wonder wall och har en egen hashtag #Strathwonderwall.

 

Muren innehåller bland annat målningar av figurer som den skotske ingenjören John Logie Baird, en TARDIS från den populära brittiska tv-serien Doctor Who och även en illustration Frankensteins monster.

Även rampen upp till entrén har fått en passande målning. 

För den som är intresserad av mer gatukonst i Glasgow så kommer det mer senare. Vi promenerade runt en hel del och de fanns över hela stan.Postat 2018-03-20 10:52 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Tidigare blogginlägg